Пт, 2024-04-26, 08:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Жовтень » 2 » Вперше за 17 місяців ціни на нафту упали нижче 90 доларів
14:24
Вперше за 17 місяців ціни на нафту упали нижче 90 доларів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Ф'ючерси на сиру нафту вперше з квітня 2013 впали нижче 90 доларів за барель. Про це свідчать котирування ф'ючерсів на сиру нафту на біржі NYMEX, пише Економічна правда.

За словами аналітиків, найбільше зниження демонструє техаська нафта, вартість якої опустилася нижче 90 доларів за барель. Це найнижча ціна за останні 17 місяців.

У Росії підраховують, що станеться з економікою за ціни нафти в $60

Станом на 7.00 ціна листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil опустилася до свого мінімуму за останні два роки на 0,5% - до 94,21 долара за барель.

Вартість листопадових ф'ючерсів на легку нафту марки WTI знижувалася на 0,3% - до 90,89 долара за барель.

З початку року істотно "просіла" також ціна на нафту марки Urals (суміш нафти з усіх родовищ Росії) - на 15% - до 92,3 долара за барель (за підсумками торгів на 1 жовтня).

Серед основних причин падіння котирувань називають дві. Перша - бомбардування в Сирії не дали належного результату і терористи як і раніше контролюють частину нафтових активів і, ймовірно, продовжують демпінг.

Раніше, у дні повітряних атак з боку міжнародної коаліції, інвестори були налаштовані на енергійний ріст котирувань.

Другою причиною зниження є сильне зміцнення долара США до світових валют, яке відбувається на тлі скорочення програми кількісного пом'якшення.

"Сьогодні факторів для зростання котирувань немає. Ймовірно, ціни на нафту будуть помірно знижуватися. З погляду технічного аналізу, наступна ціль по нафті Brent знаходиться в районі 90 доларів за барель, нафта марки WTI може подешевшати до 87,5 долара за барель", - відзначають аналітики компанії "Альпарі".

Трейдери, опитані агентством "Рейтер", вказують також на те, що Саудівська Аравія, ймовірно, збирається розв'язати "війну цін" зі своїми конкурентами.

"Зниження цін на нафту Саудівської Аравії є ознакою того, що вона більше не буде скорочувати виробництво і, швидше за все, готується до боротьби за ринок", - коментує аналітик Again Capital LLC в Нью-Йорку Джон Кілдафф.

У Росії підраховують, що станеться з економікою за ціни нафти в $60

Ціни на нафту знижуються через збільшення як пропозиції, так і попиту на ринку. Центральний банк РФ збирається сформулювати план дій на випадок шокового сценарію зі зниженням нафтових цін до $60 за барель, повідомила перший заступник голови ЦБ Ксенія Юдаєва, передає УНІАН з посиланням на Рейтер.

"Нас попросили, щоб ми робили шоковий сценарій. Ми робили жорсткий, але ймовірний, а нас просили шоковий, тому близько $60 ми там закладемо", - сказала Юдаєва.

Ціни на нафту знижуються через збільшення як пропозиції, так і попиту на ринку, і більшість експертів виключають їх швидке підвищення. Зараз барель російської суміші Urals коштує $94,5, тоді як бюджет на найближчі три роки розрахований по $100.

Минулого тижня глава ЦБР Ельвіра Набіулліна на засіданні уряду, що розглядав проект основних напрямків грошово-кредитної політики, говорила, що ЦБ опрацьовує додатковий стресовий сценарій, що передбачає більш різке зниження цін на нафту.

Центробанк РФ представив в проекті основних напрямів грошово-кредитної політики три сценарії розвитку російської економіки. Базовий сценарій передбачає, що геополітичні ризики будуть зберігатися на підвищеному рівні у першому півріччі 2015 року і поступово знизяться надалі. У цьому варіанті ЦБ не чекає збільшення масштабу або тривалості санкцій проти Росії, але прогнозує пролонговану дію існуючих заходів, що стане стримуючим фактором для зростання економіки в 2015 році.

У цьому сценарії закладена помірно спадна динаміка цін на нафту з $106,5 за барель в середньому з початку 2014 року до $102,5 в середньому за рік в 2017 році.

У другому сценарії, який передбачає аналогічну базового динаміку зовнішнього попиту і цін на нафту, розглядається можливість збереження підвищеної зовнішньополітичної напруженості у всьому розглянутому періоді, у тому числі, пролонгована дія обопільних санкцій та обмежень, а також підвищення податкового навантаження на економіку.

Третій варіант ґрунтується на передумовах, схожих з другим варіантом у частині пролонгованої дії санкцій і параметрів податкової політики, до яких додається зниження цін на нафту: понад $20 за барель за 2015-2017 роки.

Зазначимо, що ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) вперше з липня 2012-го впала нижче за позначку 96,3 дол/барель. Нафта BFOE подешевшала на 0,54 дол. (-0,5%), а її індикативна ціна на 25 вересня цього року офіційно становила 96,29 дол./барель. Це найнижчий показник майже за 27 місяців (з 2 липня 2012-го). 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: 17 місяців, нафту, ціни, нижче 90 доларів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ