Вт, 2024-04-16, 08:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 11 » Вплинути на українську владу намагається Польща
16:10
Вплинути на українську владу намагається Польща
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Польща занепокоєна ситуацією в Україні і переконує українську владу звільнити Юлію Тимошенко з-під варти. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів віце-голова комісії закордонних справ польського Сейму Роберт Тишкевич.

"Польська громадська думка занепокоєна затриманням Юлії Тимошенко, оскільки дуже очевидний політичний контекст цієї події. Це непокоїть Польщу, адже Польща послідовно підтримує європейський вибір України і намагається підтримувати прагнення України налагодити якнайкращі відносини з Європейським Союзом", - сказав він.

- Тігіпко визнав, що арешт Тимошенко ускладнив переговори України з ЄС

"Польща занепокоєна тим, що ця подія може дестабілізувати ситуацію в Україні, а також може сповільнити процес укладання договорів про асоціацію України з ЄС та про безвізовий рух", - додав Тишкевич.

На його думку, може також уповільнитися підписання низки інших документів, опрацювання яких уже на завершальному етапі.

На запитання, чи означає це те, що якщо Тимошенко й надалі залишатиметься під вартою, угоди про асоціацію України з ЄС та безвізового режиму для українців не буде, Тишкевич відповів:

"Важко відповісти на це запитання однозначно, але я впевнений, що це не сприятиме швидкому укладанню цих договорів".

"Увесь Європейський Союз має сумніви щодо обґрунтованості цього затримання, а також бачить політичне тло цієї події", - додав він.

Тишкевич зазначив, що він особисто здивований тим, що за дії, які Тимошенко виконувала на посаді прем’єра, її притягують до кримінальної відповідальності.

"Згідно з європейським стандартами, у таких випадках застосовується конституційна відповідальність, тобто людина відповідає перед конституційним судом", - сказав він.

"Так, зокрема, діє польська правова система. Якщо ми підозрюємо, що якийсь політик діяв невідповідно до свого мандату або ж всупереч державним інтересам, то передусім відбувається політична й правова оцінка його дій", - додав Тишкевич.

"Держава зацікавлена в тому, щоб таку оцінку здійснив конституційний суд, а потім, за необхідності, справу можуть розглядати відповідні органи правосуддя – кримінальні суди, прокуратура. Тож ця ситуація викликає подив, вона не зовсім відповідає європейським стандартам оцінювання діяльності політиків", - зазначив він.

На запитання, чому офіційна Варшава, яка раніше досить активно висловлювалася щодо подій в Україні, цього разу мовчить, Тишкевич відповів:

"Наступного тижня відбуватиметься засідання польського парламенту. Можна сподіватися, що з приводу цієї ситуації з боку польських парламентарів буде якийсь сигнал".

"На даний момент Польща намагається вплинути на українську владу так, щоб Юлія Тимошенко якнайшвидше опинилася на волі", - сказав він.

За словами Тишкевича, на даний момент питанням Тимошенко займаються польські дипломати, "та якщо виявиться, що шансів на позитивний сценарій розвитку подій нема, можна сподіватися рішучої політичної реакції".

Зазначимо, Польща, що головує в ЄС, називає арешт екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко "поспішним та радикальним" заходом.

"Ми висловлюємо свою стурбованість з причини ухвали Печерського районного суду в Києві заарештувати Юлію Тимошенко. Ми вважаємо, що це занадто поспішний і радикальний запобіжний захід щодо колишнього прем'єр-міністра за недотримання судових процедур", - мовиться в заяві Міністерства закордонних справ Польщі.

Крім того, країни Вишеградської четвірки висловлюють своє занепокоєння поточною ситуацією в Україні у зв’язку з арештом Юлії Тимошенко.

У свою чергу Україна визнала, що її відносини з Євросоюзом ускладнилися через арешт колишнього прем'єр-міністра країни Юлії Тимошенко. Переговори України з ЄС щодо укладення угоди про вільну торгівлю, звісно ж, стали важчими, заявив віце-прем'єр України Сергій Тігіпко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 869 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ