Чт, 2024-04-25, 21:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 16 » Врадіївка перекочувала до Фастова: штурм у пошуках кімнати тортур
17:39
Врадіївка перекочувала до Фастова: штурм у пошуках кімнати тортур
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Представники громадськості разом з народним депутатом і журналістами прорвалися в приміщення Фастівського райвідділку міліції, це заявив народний депутат від УДАРу Сергій Каплін. Він розповів, що, за його інформацією, в приміщенні райуправління є спеціальна кімната, де катують затриманих, повідомляє прес-служба партії "УДАР" у вівторок, 16 липня.

"Зараз у відділок міліції має прибути один з потерпілих, якого катували тут більше 2 років, а також один з міліціонерів, який причетний до цих тортур", - сказав нардеп.

Каплін також додав, що під час акції під стінами райвідділку, представник громадськості затримав невідому особу, яка вела відеоспостереження за ним. "Ця людина також на вимогу начальника міліції не представилась. Я написав заяву в міліцію про скоєння злочину. Цю людину затримали і з'ясовують її особу", - додав міліціонер.

Разом з тим, як повідомляє "5-й канал", кілька десятків людей, учасників маршу і жителів Фастова, серед яких і нардеп Каплін, незважаючи на опір міліції, проникли в будівлю РУВС, заблокували внутрішні коридори.

За словами народного депутата, до райвідділку додатково прибули близько 50 правоохоронців для того, щоб витіснити мітингувальників з приміщення.

Міліція: мітингувальники "збуджені і нервують"

Представники Фастівського міського відділу міліції Київської області спілкуються з мітингувальниками біля будівлі міськвідділу і просять їх не піддаватися на провокації і не вриватися до режимного об'єкта, передає "Інтерфакс-Україна".

Як розповіли у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Київській області, кілька десятків людей зібралися біля будівлі Фастівського міськвідділу міліції з вимогою потрапити всередину, щоб переконатися, чи не катують там затриманих людей.

В обласній міліції наголосили, що кілька людей пройшли на територію міськвідділку, щоб особисто упевнитися, чи немає в ньому так званих кімнат для тортур.

Водночас у міліції зазначили, що "їм невідомий привід, за яким зібралися всі ці люди". У главку зазначили, що мітингувальники не порушують громадського порядку, проте вони "збуджені і нервують".

Наразі представники міськвідділку проводять переговори з присутніми. "Такі заходи мають відбуватися виключно в правовому руслі. Ми закликаємо не піддаватися на провокації", - звернулися з обласної міліції.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділку.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділку міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижака перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і заарештували.

Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: Штурм, Фастова, Врадіївка, кімнати тортур
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ