Чт, 2024-04-25, 05:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 12 » Врегулювати ДТП без даішників стане простіше - за допомогою супутника
18:40
Врегулювати ДТП без даішників стане простіше - за допомогою супутника
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
Російський союз автостраховиків розпочав відбір операторів супутникових моніторингових систем, які можуть бути використані при спрощені оформлення ДТП за процедурою Європротоколу, тобто без участі ДІБДР (Державна інспекція безпеки дорожнього руху). У той же час слід зазначити, що в Україні, яка прагне долучитися до Європейського Союзу, вигідно замовити повне автострахування краще всього за допомогою спеціалізованого порталу pzu.com.ua.

В Росії наразі ця послуга обтяжена масою обмежень. Без Державтоінспекції можна оформити аварію, якщо в ній брали участь тільки дві машини, при цьому не постраждали люди, обидва учасники ДТП застраховані по ОСАГО і вони сходятся в обставинах аварії. Крім того, сума відшкодування не може перевищувати 25 тисяч рублів.

Всі зацікавлені в тому, щоб така система оформлення аварій розвивалася, адже без довгого очікування ДАІ водії зможуть швидко самі оформити папери і звільнити дорогу.

Якщо поправки будуть схвалені, то, по-перше, сума відшкодування зросте до 50 тисяч рублів. А для чотирьох регіонів - Москви, Московської області, Санкт-Петербурга, Ленінградської області - Європротокол запропоновано розширити до максимальних виплат по ОСАГО. Тими ж поправками передбачено підняття виплат "на залізо" до 400 тисяч рублів - і все це можна буде оформити за Європротоколом. Зрозуміло, що страховики побоюються шахрайства при наданні таких послуг. Тому законопроект передбачає, що при оформленні Європротоколу у обох учасників ДТП автомобілі повинні бути обладнані засобами фото- відеофіксації, щоб страховики могли побачити обставини події. А також супутниковими системами, щоб страховики були впевнені в тому, що аварія сталася саме в зоні дії максимальних виплат.

Інформація, що отримується з навігаційного обладнання, дозволяє визначити не тільки точне місце, дату і час дорожньо-транспортної пригоди, але і швидкість, напрямок руху і силу удару, а також отримати історію руху транспортного засобу перед ДТП. У тому числі телематичне обладнання дозволяє зафіксувати різкі розгони, гальмування і траєкторію пересування транспортних засобів. РСА розробив систему вимог до повноти і якості подібних даних. Ті організації, які будуть відповідати вимогам союзу, увійдуть до списку переможців відбору.

Підсумковий список переможців також не обмежений за кількістю учасників, туди увійдуть всі системи, що пройшли випробування і відповідають установленим вимогам.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 950 | Додав: abel | Теги: повне автострахування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ