Чт, 2024-04-25, 07:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 4 » Врятувалися від ФБР троє передбачуваних російських шпигунів, яких розсекретили в США
13:52
Врятувалися від ФБР троє передбачуваних російських шпигунів, яких розсекретили в США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Правоохоронні органи США, що розслідують справу про незаконні постачання американського високотехнологічного устаткування для російського Міноборони, повідомили нові подробиці шпигунського скандалу.

Троє передбачуваних "агентів російського уряду", за їхніми даними, врятувалися від ФБР - вони перебувають у РФ. Офіційна Москва, проте, ситуацію досі не коментувала - дипломати не поспішають підтверджувати факт наявності у "шпигунів" російського громадянства.

"(Сергій) Клінов, (Юрій) Савін і (Дмитро) Шегуров не були заарештовані і, як ми вважаємо, перебувають у Росії", - повідомив РИА "Новости" прес-секретар прокурора Брукліна Роберт Нардоза.

Сам Клінов частково підтвердив цю інформацію. Він заявив, що справді перебуває в Москві, проте від подальших коментарів відмовився.

Напередодні було оголошено про те, що виявлені 11 підозрюваних у незаконному експорті в Росію військових технологій. Окрім Клінова, Шегурова і Савіна фігурантами справи є Олександр Фіщенко, Олександр Пособілов і Вікторія Клебанова, котрі працювали на ключових позиціях в компанії Arc Electronics (яка офіційно займалася виробництвом електроніки для безпеки дорожнього руху), а також Шавкат Абдуллаєв, Людмила Багдикян, Анастасія Дятлова, Севинь Тагієва і Світлана Загон, передає "Інтерфакс".

Цих вісьмох імовірних "російських шпигунів" було заарештовано. За запитом прокуратури незабаром вони мають бути передані в Нью-Йорк.

За твердженням американських правоохоронців, зареєстрована в Москві компанія Apex System (ТОВ "Апекс") і Arc Electronics, що діє в Х'юстоні, - керівником якої є 46-річний громадянин США Фіщенко, пов'язана з розвідувальними військовими відомствами і спецслужбами Росії. У матеріалах справи є посилання на висновок американських експертів, які припускають, що заарештовані причетні до того, що на російських протикорабельних ракетах і винищувачах МіГ-35 встановлені чіпи і мікропроцесори, схожі або в точності ідентичні розробленим у США.

"Як передбачається, обвинувачені створили ретельно продуману розгалужену мережу для того, щоб уникнути відповідальності перед законами, що захищають нашу національну безпеку. Обвинувачені намагалися використати переваги американського вільного ринку для того, щоб викрадати американські технології для російського уряду", - йдеться в заяві прокурори Брукліна Лорети Лінч.

Відомство має в розпорядженні два документи, які складені в Росії і які, за версією слідства, доводять причетність підозрюваних до російського уряду. Це, зокрема, копія свідоцтва про атестацію від 2009 року, виданого Міноборони РФ акціонерному товариству "Арсенал". За твердженням звинувачення, Apex є дочірньою компанією "Арсенал" і МіГ. У матеріалах справи фігурує перехоплена розмова Клебанової з "Арсеналом", в якій вона вимагає вилучити з листування і усієї відкритої документації зв'язок між двома цими компаніями.

Кримінальна справа була порушена прокуратурою Брукліна у зв'язку з тим, що всі експортні вантажні потоки компанії йшли через міжнародний аеропорт Кеннеді, розташований в підвідомчому адміністративному окрузі Нью-Йорка, що включає Бруклін і Квінс. Нерідко вантажі вирушали не безпосередньо в Москву, а через Канаду, Фінляндію і Німеччину, оплата постачань робилася з Росії через компанії, зареєстровані на Віргінських островах, в Панамі і Белізі.

"Посольство Росії в США, а також російські консульства в Нью-Йорку і Х'юстоні нині з'ясовують, чи є затримані і ті, кому висунуто звинувачення, громадянами Росії", - повідомили в посольстві.

Зазначимо, що у 2010 році групу російських шпигунів виявили в США. Одна із них, Ганна Чапман, у якої було британське громадянство, стала однією з найвідоміших російських шпигунок. А президент Росії нагородив її орденом.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: США, ФБР, російських шпигунів, троє
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ