Вт, 2024-04-23, 13:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 12 » Все, що не вбиває - робить сильнішим: Майдан наїжачився
09:33
Все, що не вбиває - робить сильнішим: Майдан наїжачився
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

22:35. Лідер руху "Третя українська республіка", екс-голова МВС України Юрій Луценко закликав офіцерів МВС, Міністерства оборони та Держслужби з надзвичайних ситуацій зробити вибір і перейти на бік народу.

"Я закликаю до п'ятниці кожного офіцера МВС, Міністерства оборони, ГСЧС прийняти відповідальне рішення, з ким ви - з Україною чи бандитською владою", - заявив він на мітингу на Майдані Незалежності.

Також Луценко закликав працівників міліції приєднатися до учасників акції протесту: "Міліція , виходьте на Майдан!". За його словами, серед учасників Євромайдана "вже сотні співробітників міліції", серед яких - 18 генералів МВС у відставці.

На переконання Луценка, нинішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко після останніх подій навколо активістів має негайно піти у відставку.

22:20. Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко на мітингу заявив, що сьогодні будуть провокації на Євромайдані.

"Я впевнений в тому, що сьогодні також будуть провокації, будуть робити все, щоб витіснити нас, але нас набагато більше", - зазначив він і додав, що "і всіх українців з України не витіснити".

"Ми зробимо все, щоб купка людей, яка на сьогоднішній день думає, що вона приватизувала владу і що вона може зробити все, пішла", - заявив лідер "УДАРу".

21:45. Оприлюднене графік роботи прес-центру Штабу національного спротиву на четвер 12 грудня: об 11.00 - Єпископ УГКЦ та громадський діяч Борис Гудзяк; 12.00 - народні депутати Степан Кубів ("Батьківщина"), Михайло Блавацький ("Свобода"), Сергій Аверченко ("УДАР") щодо забезпечення функціонування Будинку профспілок та потреб Майдану; 13.00 - народні депутати Андрій Парубій ("Батьківщина"), Андрій Іллєнко ("Свобода") щодо обороноздатності Майдану; 16.00 - народні депутати Борис Тарасюк ("Батьківщина"), Марія Іонова ("УДАР") щодо міжнародної реакції на події в Україні; 17.00 - юристи Штабу щодо результатів розгляду апеляцій у справах затриманих активістів.

У штабі також нагадали, що 12 грудня в Апеляційному суді Києва об 11.40 запланований розгляд апеляції у справі Олександра Остащенка; о 14.00 - у справі Олега Матяша.

19.20. Апеляційний суд Києва залишив під вартою активіста Олександра Солоненка, затриманого під час зіткнень біля пам'ятника Леніну в Києві 1 грудня.

Таким чином, апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції про обрання активісту запобіжного заходу у вигляді арешту на 2 місяці, передає УНІАН.

18:50. Акції на підтримку Євромайдана проходять сьогодні в 20 містах світу. Мітингувальники виступають з одним зверненням, переведеним на різні мови світу, в якому зокрема засуджують застосування сили проти мирних демонстрантів у Києві.

Цю заяву сьогодні зачитують зокрема в Празі, Римі, Барселоні, Брюсселі, Москві та інших європейських столицях, повідомляє Радіо "Свобода".

Автори звернення закликають звільнити 13 осіб, заарештованих у рамках розслідування справи про заворушення 1 грудня.

17:50. Учасники акцій протесту на Майдані Незалежності не відпочивають ні на хвилину. Так, кореспондент NEWSru.ua відзначає появу великої кількості нових людей, які зайняті зміцненням барикад.

Примітно, що керують та беруть участь в зміцненні "редутів" професійні будівельники. Конструкції мають вельми значний зовнішній вигляд, деякі деталі зварюються. Периметр укріплень розширився до Будинку Профсоюзів.

Також "оновлюється" і наметове містечко - його облаштовують мало не за останнім словом техніки, постійно звозять обігрівачі.

На Майдані панує натхнення. Міліції не видно за версту.

14.20. Усі лікарні та бригади швидкої допомоги столиці працюють в посиленому режимі, заявляє міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. Як повідомляє прес-служба МОЗ, кількість бригад швидкої допомоги, що чергують у місцях проведення акцій становить від 10 до 18. "Більшість з них працює ввечері і вночі. На сьогодні посилено роботу і самих бригад і колективів лікувальних установ", - зазначила міністр.

13.50. Колона студентів Києво-Могилянської академії приєдналася до мітингувальників на Майдані Незалежності. У колоні близько 1 тис. осіб. Студенти під державними та університетськими прапорами, скандуючи гасла, прибули на Майдан з Подолу.

13.30. Лідер громадської організації "Третя республіка" Юрій Луценко закликав киян - власників автомобілів приїхати до вулиць у центрі Києва, зняти номери і перекрити своїми авто під'їзди до Майдану Незалежності. Про він заявив на сьогоднішньому брифінгу в штабі опозиції.

"Ми потребуємо в першу чергу допомоги автомобілістів. Ті, хто може допомогти в захисті мирного Майдану своїми автомобілями, вантажівками, технікою - прибувайте в урядовий квартал і захищайте мирних демонстрантів. На сьогоднішній день влада перейшла всі можливі і неможливі норми. Навіть на автомобілях і автобусах спецпризначенців немає номерних знаків. Ми повинні діяти адекватно. Всі автомобілі, якими кияни можуть захистити мирних демонстрантів, без номерних знаків можуть стояти навколо Майдану і навколо урядового кварталу", - сказав Луценко.

За його словами, сьогодні "ті, хто не розуміє людської мови, повинен зрозуміти мову техніки".

Луценко вважає, що в сьогоднішніх умовах це дуже важливий метод тиску на минуле, яке "ніяк не хоче піти". У свою чергу, нардеп від "Батьківщини" Ірина Луценко закликала матерів, дружин і сестер співробітників МВС, яких сьогодні використовують у сутичках з мирними громадянами, вийти на Майдан і просити своїх рідних не заподіювати шкоди мирним громадянам і вирушати додому.

13.00. Протестувальники на Майдані Незалежності взялися до відновлення барикад по периметру центральної площі столиці України, розібраних кількома годинами раніше бійцями спецпідрозділів МВС. Сотні людей колють лід і засипають цією крижаною крихтою лавки та інші дерев`яні конструкції, які знову виставлено на підходах до Майдану.

"Ми відновлюємо те, що змогла розібрати міліція. Зламали одну барикаду - ми поставимо нову. Сьогодні ми перемогли і маємо намір стояти до кінця", - сказав один із учасників Майдану.

На дерев`яних конструкціях цих барикад знову вивішені гасла протестувальників і таблички з назвами міст, що підтримують вимоги Майдану. Настрій людей – більш як десятка тисяч, що перебувають опівдні середи на Майдані Незалежності, - діловий і піднесений. Багато людей при зустрічі вітають один одного "з перемогою".

12.45. Twitter. #ЄвроМайдан. Olga Khomenko. "Один з героїв сьогоднішнього дня для мене - це машиніст на червоній лінії метро, який, поки поїзд їхав від Хрещатика до Театральної, розповідав людям про те, що сьогодні вночі відбувалось на Майдані, та закликав усіх, хто може, виходити на Театральній та йти підтримувати наш Народ".

12.40. Біля Адміністрації президента (АП) на вул. Банковій перебуває більш як 200 мітингувальників Євромайдану, повідомляє РБК-Україна.

При цьому обстановка на даний момент спокійна. Вхід на територію АП перекритий 2 автобусами "Беркута" і по периметру оточений правоохоронцями. Люди постійно прибувають.

12.10. Правоохоронці затримали щонайменше 12 осіб під час нічного штурму Майдану Незалежності, багато мітингувальників зазнали поранень. Про це повідомив журналістам лідер "Свободи" Олег Тягнибок. Він зазначив, що "станом на третю годину затримано 12 осіб". Однак ці дані поки що уточнюються, додав він.

Крім того, Тягнибок сказав, що багато мітингувальників отримали поранення. При цьому він додав, що також не готовий поки що назвати достеменну кількість постраждалих від дій спецпризначенців.

Тягнибок повідомив, що, зокрема, було побито народного депутата України Андрія Іллєнка - "кийком отримав дуже сильно по голові". За його словами, Іллєнка було госпіталізовано і накладено шви на голову, але він уже повернувся на Майдан.

Народний депутат Юрій Сиротюк також повідомив журналістам, що заступнику голови Верховної Ради Руслану Кошулинському зламали носа. Тягнибок стверджує, що вночі "наміри правоохоронних органів були зовсім немирними". Він заявив, що проти активістів Євромайдану використовувалися пластикові кийки, удар яких приблизно такий же, "як удар арматурою".

11.50. Колона бійців спецпідрозділу МВС рухається з вулиці Трьохсвятительської по вулиці Грушевського у бік Кабінету міністрів.

11.30. Міліція посилює кордони навколо урядового кварталу, де розташовані будівлі органів влади. Більше половини міліціонерів, які були на Хрещатику, зараз перемістились на вулицю Грушевського.

Блок-пост між Європейською площею та вул. Грушевського збільшився у кілька разів. Другий, менш чисельний кордон, розташований по обидва боки Кабміну, а також на перехресті вулиці Грушевського та Кріпосного провулку. Вулиця Грушевського перекрита, тротуарами ходять поодинокі перехожі. До будівлі КМУ на вулиці Грушевського пускають пресу лише за списками, складеними у Кабінеті міністрів.

11.20. Обидві центральні станції київського метрополітену - "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" – почали працювати в звичайному режимі.

11.15. Facebook. Olga Chervakova . "Що я бачила на свої очі: під час штурмів "Беркут" вихоплював по одній людині з натовпу, як звичайно, і тягнув в автозаки. А коли самі "беркутівці" опинилися всередині натовпу (під час штурму на Інститутській), і людей навколо них було просто море, яке могло їх зжерти і не вдавитися, то люди розступалися і випускали "беркутівців" на зовнішній кордон. Це щоб уникнути спекуляцій про "поранених в голову тричі екстремістами на Майдані". І хто ці "10 постраждалих правоохоронців", про які говорить МВС? Минулого разу теж було 10, хоч цифру в прес-релізі поміняйте, безтолоч! Я з боку людей бачила мінімум чотирьох з проломленими головами, причому одного з них несли на носилках, сам він йти не міг.

Павло Розенко: "З боку Інститутської справді вони вихоплювали людей із натовпу. Але далі стояли наші нардепи і вже відбивали цих хлопців від автозаків. З Інститутської не було заарештовано жодної людини. Основна маса заарештованих - з боку Європейської площі".

11.10. Народний депутат України, один із лідерів опозиції Арсеній Яценюк закликав громадян України приїхати і підтримати протестувальників на Майдані Незалежності, що пережив у середу спробу зачищення з боку спецпідрозділів МВС.

"Ми закликаємо: приїжджайте на Майдан! Дорога Україно! Вершиться доля України. Тут розгортаються основні події. Від кожного з нас залежить майбутнє країни. Приїжджайте сюди. Ми маємо підтримувати один одного. Ми маємо стояти поруч, як ми стояли цієї ночі. І ми встояли!" - заявив лідер опозиції, виступаючи перед тисячами присутніх на центральній площі столиці.

Яценюк також закликав мітингувальників навести лад у своїх таборах. "Потрібно навести лад на Майдані. Відбудувати, знову навести лад і бути готовими до того, щоб знову захищати нашу свободу", - сказав він.

Крім того, Яценюк ще раз наголосив, що винні в нападах на протестний Майдан мають бути покарані. "Ми йдемо далі. Ми зробимо так, щоб ті, хто давав незаконні розпорядження бити людей, і зокрема сьогодні, наступати на українську демократію, були притягнуті до відповідальності та відправлені у відставку ті, хто відповідальний за ті побоїща і за те, що сьогодні відбувається в Україні!" - сказав він.

11.00. Біля будівлі Кабінету міністрів мобілізуються підрозділи МВС. До будівлі Кабінету міністрів під`їхали два великі автобуси з приблизно 60 бійцями МВС. Їм видають щити й сухі пайки. Бійці - в повному обмундируванні. Вони перебувають у стадії бойової готовності. При цьому залишається невідомим, залишаться бійці біля Кабміну чи вирушать кудись ще, передає УНІАН.

Водночас усі вулиці на під`їздах до Кабміну (Садова, Інститутська і Грушевського) забарикадовані порожніми автобусами. Ситуація поки що залишається спокійною. Всередині кільця співробітників МВС видно людей характерної зовнішності - в спортивних костюмах, так звані тітушки.

10.50. Протестувальники на Майдані Незалежності зуміли перемогти й вистояти під натиском кількох тисяч бійців спецпідрозділів МВС, які намагалися вранці в середу очистити центр Києва від опонентів влади, тому, що сильні духом. Про це заявив, виступаючи перед тисячами присутніх на центральній площі столиці України, один із лідерів опозиції Віталій Кличко.

"Але не в кількості сила. Сила духу є в кожному з нас. І ми перемогли. Ми набагато сильніші духом... Не має значення, скільки їх прийшло, ми захистили сьогодні ще раз, і показали, що хочемо жити в нормальній країні, де в кожного є рівні можливості, де кожен може впевнено дивитися в завтрашній день, мати рівні права", - сказав Кличко.

"Я стільки "Беркута" не бачив ніколи в житті. Це показник, як влада нас боїться. Вона зібрала весь "Беркут", всі спеціальні сили Міністерства внутрішніх справ приїхали на Майдан розганяти нас", - додав він.

10.30. Бійці Внутрішніх військ після 9-годинного штурму залишили Хрещатик і пішли в напрямку вулиці Прорізної. На вулиці Прорізній близько 1 тис. протестувальників оточили автобуси з працівниками внутрішніх військ і вимагають, щоб вони поїхали.

На вулиці стоять два автобуси і дві вантажні машини. Обидві машини від`їхали під вигуки протестувальників "Молодці", а автобус люди штовхають самі вгору по вулиці Прорізній у бік вулиці Пушкінської. Також бійці "Беркута" залишають Майдан Незалежності, повертаючись до автобусів.

09.00. Викладачі Інституту української філології та літературної творчості ім. Малишка при Національному університеті ім. Драгоманова в Києві відпустили студентів з пар і разом пішли на Майдан.

Сьогодні, 11 грудня, близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

У середу вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

Достеменної кількості потерпілих у запеклому протистоянні в різних місцях Хрещатика ні у владі, ні в опозиції наразі не називають .

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1419 | Додав: adminA | Теги: ЄвроМайдан наїжачився
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ