Сб, 2024-04-27, 05:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 18 » Всередині енергоблоків довго можуть перебувати тільки роботи
15:49
Всередині енергоблоків довго можуть перебувати тільки роботи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Роботи Packbot, побувавши в енергоблоках аварійної японської АЕС "Фукусіма-1", здобули дані, здатні ускладнити ліквідацію аварії. Два самохідних гусеничних роботи з маніпуляторами, яких безкоштовно надала приватна компанія iRobot, провели заміри рівня радіації всередині енергоблоків і встановили, що довгий час працювати там для людини вкрай небезпечно, передає NEWSru.com.

Згідно з отриманими даними, у першому енергоблоці рівень радіації становить від 10 до 49 мілізівертів на годину, у третьому - 28-57 мілізівертів на годину, повідомляє Агентство з атомної та промислової безпеки країни, який проводив аналізи вимірів, зроблених 17 квітня.

Учаснику нинішньої аварійної операції на АЕС "Фукусіма-1" дозволено отримати максимальну загальну дозу опромінення в 250 мілізівертів. Насправді людей зазвичай усувають від робіт після того, як вони опромінюються дозою радіації в 100 мілізівертів. Нинішні вимірювання, як вважають, можуть значно знизити темп ремонтних робіт на "Фукусімі-1", зазначає агентство.

Водночас в японському ядерному агентстві наполягають, що рівень радіації на "Фукусімі-1", хоч і небезпечний, не здатен перешкодити роботам. Зупинити реактори станції, як і раніше, планується протягом дев'яти місяців.

Напередодні президент компанії-оператора АЕС Tokyo Electric Power Масатака Симідзу заявив, що робота зі стабілізації пройде в кілька стадій і забере від шести до дев'яти місяців. Перш за все, протягом найближчих трьох місяців фахівці мають намір забезпечити стабільну роботу системи охолодження на реакторах "Фукусіми-1", а також звести до мінімуму витік радіоактивних речовин за межі станції.

Ще від трьох до шести місяців триватиме процедура так званої холодної зупинки реакторів. Після цього зруйновані будівлі першого, третього і четвертого енергоблоків АЕС буде накрито спеціальними ізолювальними матеріалами.

Тим часом у районі аварійної станції не припиняються землетруси. 18 квітня там зафіксовано підземні поштовхи магнітудою 4,4. Поштовхи були зареєстровані в семи регіонах на північному сході і в центральній частині острова Хонсю. Даних про потерпілих і руйнування не надходило. Про загрозу цунамі національне метеорологічне управління не оголошувало.

Епіцентр підземного удару розташовувався на узбережжі префектури Фукусіма, а осередок залягав на глибині 20 кілометрів. З початку поточної доби це вже четвертий у цьому районі землетрус магнітудою вище 4. Найбільш потужний із них (магнітудою 4,8) було зафіксовано о 00.47 за місцевим часом, загроза цунамі в цьому випадку також не оголошувалася.

Після руйнівного землетрусу в Японії 11 березня цунамі, які він спричинив, на АЕС "Фукусіма-1" відмовила система охолодження, на об'єкті було запроваджено режим НС. Згодом на кількох енергоблоках сталися вибухи, які призвели до викиду радіоактивних елементів в атмосферу.

Ситуація на станції досі залишається вкрай складною. 12 квітня японська влада підняла рівень небезпеки на атомній електростанції "Фукусіма-1" до максимального значення - рівня 7 за Міжнародною шкалою ядерних подій (INES). Цей рівень Міжнародне агентство ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) визначає як "Велика аварія". Досі його надавали тільки катастрофі на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Японці незадоволені діями влади з ліквідації аварії на "Фукусімі", але готові допомогти країні матеріально

70% японців незадоволені діями уряду щодо ліквідації наслідків руйнівних цунамі і землетрусу та аварії на АЕС "Фукусіма", що сталася слідом за ними, передає ИТАР-ТАСС.

19% вважають, що уряд в цих умовах діє правильно. Результати опитування громадської думки в Японії опублікувало ділове видання "Ніккей".

Як випливає з даних опитування, удар стихії і аварія на АЕС майже ніяк не позначилися на підтримці уряду, яка залишається на дуже низькому рівні. Як у лютому, так і за результатами останнього опитування, кількість виборців, незадоволених політикою уряду, становило 67%.

Близько 70% японських виборців готові піти на підвищення податків задля відновлення національної економіки після останніх стихійних лих.

Втрати від землетрусу і цунамі, що сталися 11 березня, оцінюються зараз приблизно в 300 млрд доларів. Це найбільший збиток від стихійного лиха за всю історію людства, хоча в цю суму навіть не враховано витрати на ліквідацію аварії на АЕС "Фукусіма-1". Ключове питання зараз - пошук коштів на відновлення, оскільки Японія і без того має державний борг, який вдвічі перевищує її валовий внутрішній продукт.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 956 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ