Чт, 2024-03-28, 13:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 23 » Вшанувати пам'ять жертв Голодомору закликав канадців прем'єр Канади
11:13
Вшанувати пам'ять жертв Голодомору закликав канадців прем'єр Канади
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер закликав канадців 24 листопада вшанувати пам'ять жертв Голодомору-геноциду. Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сайті Посольства Канади в Україні.

"Я запрошую всіх канадців цієї суботи вшанувати пам'ять мільйонів чоловіків, жінок і дітей - здебільшого українців, але також казахів і росіян, які загинули протягом Голодомору-геноциду 1932-1933 років, викликаного варварським комуністичним режимом Йосипа Сталіна", - закликав Гарпер.

На його переконання, метою радянських вождів було знищення українського націоналізму. "Висилаючи політичних лідерів, релігійних діячів і діячів освіти в Гулаги, безжально відбираючи у безневинних українських родин урожай і худобу, необхідні для виживання, "совєти" прагнули знищити український націоналізм", - йдеться в його заяві.

Разом з тим Гарпер переконаний, що дух українського народу не можна підкорити.

"Його сини і доньки стійко трималися впродовж цих та інших темних часів, щоб відродитися і з часом позбутися радянських кайданів, борючись за цінності, які ми високо цінуємо сьогодні: свободу, демократію, права людини і верховенство права", - підкреслив прем'єр Канади.

Він зазначив, що Канада дуже пишається тим, що в її країні проживає понад 1 млн канадців українського походження, багато з них втратили близьких під час Голодомору. "Наш уряд усвідомлює їхню втрату", - сказав прем'єр, нагадавши, що в 2008 році Канада стала першою країною, яка визнала Голодомор актом геноциду.

19 листопада повідомлялося, що США приєднується до народу України і українців у всьому світі, які вшановують пам'ять жертв Голодомору, і закликають до поваги прав людини.

Кіровоградська "Свобода" вимагає скасувати всі стриптиз-шоу в День пам'яті жертв Голодомору

Кіровоградська обласна організація партії "Свобода" вимагає від керівництва нічних клубів скасувати стриптиз-шоу в День пам'яті жертв Голодомору 24 листопада. Про це йдеться в повідомленні прес-служби облорганізації "Свободи".

"Керівництво нічних закладів Кіровограда не зупиняє навіть те, що саме в цей день в Україні і в багатьох інших державах поминають мільйони невинно убієнних комуністичним режимом українців", - йдеться в повідомленні.

За даними партії, 24 листопада в кіровоградських нічних клубах "Провокатор" і "Вельвет" заплановані програми, як анонсується в рекламі, "з пікантним шоу для чоловіків". У зв'язку з цим, "Свобода" вимагає від керівництва клубів перенести стриптиз-шоу на інші дні, щоб не оскверняти пам'ять загиблих під час Голодомору українців.

Довідка

15 липня 2004 року другий президент України Леонід Кучма (1994-2005 рр.) підписав указ про те, що щороку в останню суботу листопада в країні буде відзначатися День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій. Так, цього року 19-23 листопада - поминальний тиждень пам'яті жертв Голодомору. 24 листопада о 16.00 в Україні запалять свічки в пам'ять про загиблих під час Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

Нагадаємо, що в квітні 2010 року, на сесії ПАРЄ в Страсбурзі президент України Віктор Янукович заявив, що вважає несправедливим називати Голодомор 1930-х років геноцидом українського народу. Він вважає його спільною трагедією країн колишнього СРСР.

День пам'яті жертв Голодомору в 2012 році буде відзначатися в суботу, 24 листопада.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: пам'ять жертв Голодомору, прем'єр Канади
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ