Ср, 2024-04-17, 01:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Червень » 26 » Вшанував Анну Київську Порошенко і сподівається на "Формулу Макрона". ВІДЕО
22:51
Вшанував Анну Київську Порошенко і сподівається на "Формулу Макрона". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Париж – «Нормандська четвірка» вже у найближчі дні може зустрітися у Франції. Про це повідомив французький президент Емманюель Макрон під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Парижі.​

За словами обох лідерів, вони більше не хочуть годинних безрезультатних переговорів і тепер наполягатимуть на конкретних результатах. Емманюель Макрон дуже впевнено заявив, що він розраховує лише на реальні домовленості, а не переговори, які тривають роками і не можуть закінчитися, в той час, як на сході України не припиняється війна.

На запитання журналістів, чи не варто шукати якісь інші варіанти вирішення конфлікту, Макрон відповів, що спосіб вже знайдено, тому він не бачить сенсу вигадувати інші та знову витрачати час на довгі дискусії.

Макрон: Мінські домовленості мають запрацювати

Французький президент вважає, що краще зосередитися на імплементації Мінських домовленостей, причому розпочати це вже на наступній зустрічі у «Нормандському форматі», яку він пропонує провести найближчим часом – наприкінці червня або на початку липня.

Що я хочу від Мінського процесу – це проводити зустрічі, цілі яких чітко визначено до початку переговорів, щоб ми отримували конкретні результати.

«Що я хочу від Мінського процесу – це проводити зустрічі, цілі яких чітко визначено до початку переговорів, щоб ми отримували конкретні результати. Я не хочу знову довгих дискусій, які не приводять до жодного прогресу. Якщо у нас буде продовжуватися така ж динаміка, то ми просто будемо проводити переговори знову і знову, на них ми не зможемо ні про що домовитися», – заявив французький президент Емманюель Макрон.

В цілому, обидва президенти посміхалися і виглядало, що вони знайшли спільну мову.

Порошенко сподівається на «Формулу Макрона»

Український президент Петро Порошенко не приховував свого задоволення результатами переговорів з Емманюелем Макроном, який, крім того, ще раз наголосив, що Франція не визнає анексії Криму.

Тож Порошенко заявив, що йому дуже імпонує наполегливість французького президента, яку він назвав «Формулою Макрона».

Ми домовилися, що покладемо на папір проекти можливих рішень «Нормандського формату». Можливо, вони будуть мати назву «Формула Макрона».

«Ми домовилися, що покладемо на папір проекти можливих рішень «Нормандського формату». Можливо, вони будуть мати назву «Формула Макрона», ми зможемо запропонувати суспільству план миру і деокупації сходу України. Ми впевнені, що саме цього чекає Європа, Україна і цілий світ», – зазначив Петро Порошенко.

Історичні крапки над «і»

Після офіційних зустрічей з французьким президентом, а потім спікером парламенту і прем’єром, Порошенко вирушив на могилу Анни Ярославни, королеви Франції, яка розташована у Сенлісі, неподалік Парижа. Анну Ярославну у Франції називають Анною Київською, але нещодавно Путін заявив, що вона «русская». Схоже, Петро Порошенко з українською громадою вирішив розставити всі історичні крапки над «і», йому це доволі добре вдалося.

Ви разом з нами маєте називати агресію – агресією, Росію – агресором, а Анну Київську – Анною Київською

«Весь світ має зараз бути з нами в умовах російської агресії. Ви разом з нами маєте називати агресію – агресією, Росію – агресором, а Анну Київську – Анною Київською», – сказав президент України.

А французький президент Емманюель Макрон розпочав прес-конференцію словами про те, що між Україною та Францією давні історичні стосунки і він особливо цінує те, що Петро Порошенко відвідає місце, де похована Анна Київська, бо це дуже важливо у контексті спільної тисячолітньої історії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: «Формула Макрона», Анна Київська, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ