Пт, 2024-04-26, 15:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Вся Україна їде мітингувати до Києва. Оголошено мобілізацію
19:06
Вся Україна їде мітингувати до Києва. Оголошено мобілізацію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
На львівському Євромайдані вимагають відставки президента й уряду України в зв'язку зі спробами силового розгону Євромайдану в Києві. Народний депутат України Ірина Сех зачитала учасникам мітингу на підтримку київського Євромайдану заяву Львівського регіонального штабу національного опору, в якому містяться вимоги негайної відставки президента Віктора Януковича й уряду України, передає прес-служба партії "Свобода".

Учасники мітингу зустріли ці вимоги бурхливими оплесками та скандуванням "Відставка!". Також у заяві міститься вимога до керівників місцевої міліції та СБУ прийти на Майдан і публічно пообіцяти, що вони "не будуть виконувати злочинних наказів". Водночас військовослужбовців просять дотримуватися присяги на вірність народу України або подавати у відставку.

Крім того, Ірина Сех закликала жителів Львова та області виїжджати в Київ на підтримку Євромайдану. За її словами, охочі можуть записуватися і підходити до будівлі Львівської обласної ради, звідки від'їжджає транспорт на Київ.

На даний час на львівському Євромайдані орієнтовно перебувають близько 10 тис. осіб і люди постійно підходять.

Сьогодні, 11 грудня, близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

У середу вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

Точне число постраждалих в результаті запеклого протистоянні в різних місцях Хрещатика

Мер Тернополя закликав жителів міста їхати до столиці. Оголошено мобілізацію

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав жителів міста замість роботи виходити на Євромайдан або їхати до столиці. Про це йдеться у його заяві з приводу подій сьогоднішньої ночі у Києві, розміщеній на офіційному сайті міської ради.

"Владний режим під покровом ночі штурмував Майдан. Центральна влада ганебно, брутально і зверхньо відповіла мирним громадянам на їхній протест. Влада відмовилася від цивілізованого діалогу з громадянами. Влада не здатна поважати людську гідність, громадянські права", – констатує в заяві міський голова.

При цьому він наголосив, що тернополяни повинні боротись, відстояти свої права, гідність і своє майбутнє.

"Ми не можемо залишити жодного шансу цій владі продовжувати наругу над народом. Всі - на Київ. Всі тернополяни, хто залишиться в місті, – виходьте на майдан. Ніхто, крім структур забезпечення життєдіяльності міста – школи, садочки і лікарні, – може не виходити на роботу", – йдеться в заяві.

Надал також наголошує, що оголошений 1 грудня загальноміський страйк триває. "Немає нічого важливішого сьогодні, як наш спільний рішучий і єдиний протест. Адже сьогодні розганяють людей на вулиці, а завтра увірвуться в квартири", – застерігає міський голова.

Як повідомив на своїй сторінці в соцмережах радник міського голови Максим Черкашин, сьогодні вранці запрацювала системи оповіщення цивільної оборони, з 8 години ввімкнули сирени тривоги, а перед тим у всіх церквах міста влаштували передзвін.

"Тернополяни, прокидаймося і на Майдан! Усі на Київ, на захист Майдану, на захист України! Колона автобусів формується в Тернополі поблизу пам`ятника Шевченку", – написав Черкашин.

Хмельницький відправляє людей на київські барикади

В середу, 11 грудня, у Хмельницькому опозиція оголосила загальноміську мобілізацію людей на столичний Євромайдан. Про це повідомив виконувач обов’язків голови Хмельницької обласної організації ВО "Батьківщина" Валерій Лесков.

Він зазначив, що до столиці вже відправили майже півтисячі людей. Також сьогодні зранку молодіжна організація "Батьківщини" побувала на хмельницьких ринках, де закликала підприємців долучатися до столичного Євромайдану.

"Арсеній Яценюкдав чіткі доручення – відновити барикади на Майдані та продовжувати тримати оборону", – сказав він.

Лесков наголосив, що хмельницький Євромайдан переходить у формат мобілізації громадян. Скоріше за все, виступів з центральної площі Хмельницького сьогодні не буде, додав він.

За його словами, відправляти автобуси на Київ для підтримки мирних акцій протесту у столиці з Тернополя розпочали з 9 год. Зараз процес триває.

Таксисти Чернівців, Вінниці та Житомира їдуть до Києва

Чернівецький обласний штаб національного спротиву збирає мешканців області на організований виїзд до Києва. Про це йдеться в заяві штабу.

Як повідомив голова обласного Штабу національного спротиву Іван Мунтян, "зараз не час сидіти в кабінетах. Доля України вирішується в Києві. Сьогодні ми відправляємо з Чернівців кілька автобусів. В області залишається лише кілька активістів, які займатимуться організаційною роботою з відправки людей до Києва та збору грошей".

Член чернівецького штабу Віталій Мельничук повідомив, що сьогодні о 19.00 з Чернівців до столиці на підтримку Майдану виїде колона місцевих таксистів.

"Таксисти Чернівецької області сьогодні рушать до Києва на підтримку Майдану. До них приєднаються колеги з Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Вінниці та Житомира. Таксисти їхатимуть частково за власний кошт, частково витрати на пальне компенсуватиме штаб", - сказав Мельничук.

Депутати Івано-Франківська виїхали на безстрокову сесію на Євромайдан

Сьогодні депутати Івано-Франківської обласної ради виїхали на безстрокову сесію на Євромайдан Києва. Про це сьогодні на віче повідомив голова Івано-Франківської облради Василь Скрипничук.

"Сьогодні наші депутати їдуть на продовження сесії. Я видав сьогодні вранці про це розпорядження, відповідно до якого друге безстрокове пленарне засідання з одним-єдиним питанням порядку денного - про підтримку вимог Євромайдану, підтримку самого Євромайдану", - сказав він.

За словами Скрипничука, депутати можуть не працювати на своїй роботі, бо "зобов`язані представляти інтереси громад на сесіях в Києві". Скільки депутатів поїхало, поки що не відомо. Централізовано виїхали ті, що в Івано-Франківську і поблизу міста. Вони помістилися у автобус "Неоплан" та кілька легкових автомобілів. Решта добиратимуться поїздами чи машинами.

Скрипничук закликав районні і міські ради Прикарпаття також долучитися до поїздки в Київ. Передбачається, що депутати будуть в столиці доти, доки "не будуть виконанні вимоги Євромайдану".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Києва, мобілізацію, Україна, євромайдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ