Пт, 2024-04-26, 01:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 11 » Вважає неправильним письменник Акунін, що в Україні не хочуть говорити українською мовою
11:44
Вважає неправильним письменник Акунін, що в Україні не хочуть говорити українською мовою
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/
Російський письменник Борис Акунін, який відвідав Львів і Севастополь, вважає неправильним, що люди в межах держави "не дуже хочуть" говорити українською мовою. Такими враженнями від України Акунін (Григорій Чхартішвілі) поділився в бліц-інтерв'ю у Страсбурзі в рамках Всесвітнього форуму для демократії.

"У мене вийшло так, що торік я був в Україні у двох містах, дуже не схожих одне на одне, - Севастополі й Львові, тому що мені це було потрібно для двох різних книжок. І там, і там я був уперше у житті", - зазначив письменник, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене було відчуття, що я потрапив у дві різні країни. Я зрозумів, яка велика й різноманітна Україна. Справді, таке відчуття, що це якісь різні країни. Крім написів українською мовою, спільного нічого немає. Це цікаво", - сказав Акунін. За словами письменника, у нього склалося враження, що Севастополь "не російське, а руське місто".

"І я не знаю, добре це чи погано, чорт його знає, але мені здалося дивним, що люди живуть у межах української держави і якось не дуже хочуть говорити українською мовою. По-моєму, це неправильно", - вважає він. Разом із тим, Акунін вважає, що "навряд чи правильно змушувати людей це робити".

"Треба знаходити якісь способи, щоб їм це було цікаво, щоб їм це подобалося, щоб їм подобалося почуватися українцями, я маю на увазі бути українськими громадянами, щоб їм подобалося говорити цією мовою, читати літературу і т.д.", - переконаний він.

"Ось у цьому, мені здається, є недоліки – саме в цій роботі. Втім, це дуже поверховий погляд, і, можливо, я помиляюся", - додав письменник. Він також висловив побажання відвідати Київ, де ніколи не був.

"Але життя моє побудоване таким чином, що я їжджу кудись, якщо мені це потрібно для моєї роботи, для справи. Якщо мене якийсь сюжет або якась тема заведе в Україну, до Києва, я, звісно, туди поїду", - сказав Акунін.

Зазначимо, що російські письменники занепокоєні через процеси згортання демократії та деукраїнізації, що посилилися після 2010 року в Україні. Так, російський письменник Андрій Дмитрієв уважає, що наслідки Майдану в Україні "вже нікуди не дінуться, хоч яким би був минулий президент країни. Це дуже змінило людей. Ніхто не скаржиться і не говорить про бабло, а говорять про свою справу з азартом і захопленням. Ця країна, на відміну від Росії, дивиться в майбутнє".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Акунін, Україні не хочуть, українською мовою
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ