Чт, 2024-03-28, 12:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Травень » 28 » Введення санкцій проти Ірану на 50 років ініціював Зеленський
20:40
Введення санкцій проти Ірану на 50 років ініціював Зеленський
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Відповідний проект постанови президента України зареєстрований у Верховній раді.

Президент Володимир Зеленський ініціював введення санкцій проти Ірану терміном на 50 років.

Відповідний проект постанови глави держави, яким пропонується затвердити рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 травня 2023 року, уже зареєстрований у Верховній раді (№9333). Документ передбачає застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо Ісламської Республіки Іран.

У додатках до проекту зазначається, що указ Зеленського, яким він увів в дію рішення РНБО він 27 травня про санкції стосовно Ірану, набирає чинності одночасно із затвердженням Верховною Радою України зазначеного рішення Ради нацбезпеки, відповідно до Закону України "Про санкції".

В опублікованому рішенні РНБО йдеться про підтримку внесених Кабінетом міністрів України пропозицій щодо санкцій проти Ірану та визначено, що термін їх дії - 50 років. Зокрема, пропонується:

    запровадити повну заборону на торговельні операції з товарами військового та подвійного призначення з резидентами Ірану та на послуги, що пов'язані з продажем, обслуговуванням, виробництвом таких товарів з резидентами країни;
    припинити транзит ресурсів, польотів і перевезень резидентами Ірану територією України, пов'язаних із зазначеними вище операціями;
    зупинити виконання економічних та фінансових зобов'язань на користь резидентів Ірану, запобігання виведенню капіталів резидентами за межі України.

Крім того, пропонується заборонити передачу резидентам Ірану технологій та прав на інтелектуальну власність, запровадити заборону на здійснення будь-яких інвестицій в Іран, зупинити обслуговування електронних платіжних засобів, емітованих резидентами.

Допомога Ірану Росії у війна проти України - що відомо

З минулого року, уже в розпал повномасштабного вторгнення, стало відомо про продаж Іраном до росії дронів-камікадзе Shahed-136. Спочатку Тегеран, як завжди, заперечував своє сприяння в скоєнні росією воєнних злочинів, та згодом визнав факт надання військової допомоги москві. Хоча при цьому Іран запевняв, що допомога надавалася ще до повномасштабної війни в Україні.

У березні 2023 року в британській розвідці повідомили, що росія почала на регулярній основі отримувати малі партії іранських ударних БПЛА типу "Shahed".

Наразі відомо, що загарбники випустили по Україні понад 1160 дронів-камікадзе іранського виробництва, з них близько 900 було збито українськими захисниками. Партнери та союзники України також вводять санкції як проти росії, так і Ірану, як країни яка підтримує агресію рф.

24 травня президент України Володимир Зеленський опублікував звернення до народу Ірану, в якому закликав іранців перестати грати "на боці держави-зла" і бути співучасниками російського терору. Глава держави зауважив, що іранські "Шахеди", які щоночі тероризують Україну, означають лише те, що "людей Ірану штовхають ще глибше і глибше на темну сторону історії".

Після цього заклику глави держави до іранців припинити надання військової допомоги росії, Тегеран у відповідь звинуватив президента України Володимира Зеленського в нібито поширенні "антиіранської пропаганди". Заяви президент України в Ірані назвали "маячнею".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 157 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ