Чт, 2024-04-25, 02:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 31 » Взамін на припинення політичних репресій в Україні опозиція сподівається, що ЄС підпише договір про асоціацію
15:20
Взамін на припинення політичних репресій в Україні опозиція сподівається, що ЄС підпише договір про асоціацію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейський Союз має висунути владі України вимогу про припинення політичних репресій перед ратифікацією після підписання угоди про політичну асоціацію України та ЄС, повідомляє УНІАН.

Про це йшлося на зустрічі представників Комітету опору диктатурі з дипломатами, акредитованими в Україні від країн Європейського Союзу, повідомив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк.

"Ми виступили з позиції щодо необхідності підписання угоди про політичну асоціацію і зону вільної торгівлі з нашими європейськими партнерами", - сказав він.

"Ми вважаємо, що перед процедурою ратифікації повинні бути поставлені чіткі вимоги щодо зупинення політичних переслідувань та проведення реальної незалежної судової реформи. Це основні висновки", - сказав Яценюк.

На його думку, зараз найголовнішим питанням є проведення парламентської кампанії 2012 року.

"В Україні повинна бути проведена чесна відкрита і демократична парламентська кампанія. Це те, що забезпечить, в першу чергу, в парламенті перевагу демократичної більшості, яка не підконтрольна президенту Януковичу…", - переконаний лідер партії.

Нагадаємо, що нещодавно радник президента Польщі Роман Кужняр висловив думку, що арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко може зірвати підписання договору про асоціацію України з Європейським Союзом у 2011 році.

Зазначимо, що 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні щодо "газової справи". Арешт Тимошенко викликав значний резонанс та стурбованість на міжнародній політичній арені. За кордоном закликають українську владу негайно звільнити Тимошенко.

Знаходячись у СІЗО Тимошенко просила ЄС швидше підписати угоду про асоціацію з Україною. Екс-прем'єр вважає, що підписання угоди про асоціацію з ЄС стане перепоною для авторитарних і диктаторських тенденцій в Україні, за якими зараз спостерігає світ.

Парламентські вибори без Тимошенко не можуть вважатися демократичними

Без участі екс-прем'єра Юлії Тимошенко наступні вибори не можуть вважатися демократичними, заявив заступник голови партії "Батьківщина", колишній віце-прем’єр Григорій Немиря за підсумками зустрічі членів Комітету опору диктатурі з послами всіх країн-членів ЄС.

"Під час зустрічі ми обговорювали те, що наступні парламентські вибори не можуть вважатися чесними, прозорими та такими, що відповідають демократичним стандартам, якщо в них не буде брати участь лідер найбільшої опозиційної партії Тимошенко", - сказав Немиря.

Він також наголосив, що під час зустрічі йшлося, що з нинішнім керівництвом України, за умов, які склалися, "не можна вести справи як завжди".

За словами Немирі, усі члени Комітету опору диктатурі висловили свою зацікавленість у тому, щоб наближення України до ЄС не відбувалося за рахунок демократичних цінностей, прав людини та принципу верховенства права.

Також віце-прем'єр опозиційного уряду Борис Тарасюк повідомив, що під час зустрічі, крім судових процесів над Тимошенко та членами її команди, обговорювались події 24 серпня.

"І нас - опозицію, і послів ЄС хвилює питання: якою може бути реакція ЄС в разі найнесприятливішого розвитку подій в Україні", - сказав Тарасюк.

Як відомо, представники Тимошенко вже декілька разів збирали послів країн ЄС для обговорення питання судового процесу над екс-прем'єром.

Нагадаємо, що раніше лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк повідомляв, що Комітет опору диктатурі координуватиме зусилля опозиційних партій на парламентських виборах.

"Комітет опору диктатурі в Україні" створили демократичні сили 8 серпня , політичними силами, які представлені у парламенті.

Ще раніше, в липні цього року, опозиційні політичні сили створили Комітет захисту чесних виборів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ