Пн, 2024-04-29, 06:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 1 » Вже замерзло 43 людини на смерть в Україні
13:12
Вже замерзло 43 людини на смерть в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні за період сильних морозів від переохолодження померли 43 людини, з них 28 - на вулицях, 8 - в лікарнях, 7 - удома, повідомляє прес-служба МНС.

За даними Міністерства охорони здоров'я, за останні 5 днів до лікувальних установ України зі скаргами на обмороження чи переохолодження звернулося 854 людини, з них 723 госпіталізовано.

Станом на 1 лютого в країні функціонують 1735 пунктів обігріву. Найближчим часом планується відкрити ще 122.

За 27 січня - 1 лютого по тепло і гарячу їжу в ці пункти звернулися трохи більше ніж 31,5 тис громадян, за останню добу - майже 7500.

Ринки по всій Україні припиняють роботу - продукти псуються. Школи, дитсадки та інші навчальні заклади закрилися. Сенсорні гаджети, зокрема мобільні телефони, виходять з ладу.

Лікарі радять подбати про власне здоров'я - тепло вдягтися, якомога менше перебувати на вулиці. Про те, скільки триватиме мороз, та як від нього рятуватися, вирішили дізнатися журналісти ТСН.

Нагадаємо, що в останній декаді січня морози вдарили і по Україні. Вранці 27 січня стовпчики термометрів показували мінус 15 градусів, надалі метеорологи обіцяють похолодання до 30 градусів. 


Крім того, на базарах по всій Україні зупинилася торгівля - на морозі псуються овочі та фрукти. Великі мережі змушені витрачати додаткові кошти на перевезення городини та екзотичної садовини.
 

На початку лютого температура в Україні буде до мінус 33 градусів

"У найближчі три дні, 1-3 лютого, в Україні утримається дуже холодна погода, - розповідає синоптик Людмила Савченко. - Температура у більшості областей вночі 23-28 градусів, місцями, крім Півдня і Сходу - 30-33 градуси. Денна температура від 17 до 22 морозу.

Але вже 4-5 лютого морози послабшають, заспокоює пані Людмила. За прогнозом, на вихідні лише на Сході вночі очікується 20-26 градусів, але на решті території буде вже значно тепліше - 13-19 градусів. Денна температура також підвищиться і становитиме 9-15 градусів нижче нуля.

"Але після цієї "відлиги" є ймовірність, що морози знову посиляться, але 30 градусів вже не буде. 7-8 лютого у більшості областей очікується -20-26 градусів. А вже після 10-го числа морози істотно послабшають і, мабуть, надовго", - обнадіює синоптик.

На киян також найближчі три доби чекає холодна погода, щоправда, погодний максимум, за прогнозами пані Савченко, не перевищить 23-25 градусів. Вдень буде близько 18-20 градусів. На вихідні в столиці морози послабшають, як і по всій Україні.

Народні синоптики прогнозують морози до 8 березня

Народний синоптик Валерій Некрасов каже, морози будуть менш люті, ніж прогнозують синоптики Гідрометцентру, але протримаються аж до 15 лютого, потім трохи спадуть, і знову вдарять - до середини березня.

"Синоптики злякалися, і вони тепер перебільшують. Адже спочатку, пам'ятаєте, вони говорили, що зима буде дуже м'якою. А вона ще, бачите, як проявилася, - каже Некрасов. - Морози протримаються до 15 лютого. Але максимум буде мінус 25. Зима буде і в лютому, і в березні. Навіть на 8 березня буде мороз".

Найлютіші морози народний синоптик прогнозує на 6-8 лютого. Каже, у всьому "винна" зміна вітру. "Весь час у нас був південно-західний, було тепло, а зараз вітер прийшов з Сибіру, північно-східний, тож похолодало. Як зміниться вітер за пару тижнів, знову потеплішає", - пояснює Некрасов.

Поради МОЗ, як краще перенести морози

Якщо ви - не школярі, і не можете лишитися вдома на ці три дні, у Міністерстві охорони здоров'я радять пам'ятати прості правила, дотримуючись яких, ви перенесете мороз без тяжких наслідків.

По-перше, курцям радять не палити на дворі - дихальні шляхи може обпалити холодне повітря.

По-друге, харчуватися потрібно за двох, перевагу надавайте жирній і калорійній їжі: варто включити до раціону жирний бульйон, побільше м'яса, риби, вершкового масла, не завадить і сало. Пийте гарячий солодкий чай і взагалі багато рідини. А ось від алкоголю варто відмовитись.

По-третє, одяг має складатися з кількох шарів. Взуття не повинно тиснути. Захищайте відкриті ділянки шкіри. Не забувайте вдягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром.

По-четверте, вiзьмiть запасний одяг, якщо плануєте провести весь день на морозі. Іноді достатньо змінити мокрий одяг на сухий, щоб уникнути переохолодження. Заходьте кожні півгодини-годину у тепле приміщення. По можливості візьміть із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом.

І наостанок - у Міністерстві охорони здоров'я радять не перевтомлюватися. Адже втомлена людина швидше піддається переохолодженню. Як правило, люди, відчувши, що починають замерзати, рухаються дуже активно. Але це також не зовсім розумно, тому що енергія використовується дуже швидко, а сили треба поновлювати.

Отож ворушіться, але не надто інтенсивно. І ще медики попереджають: якщо уникнути обмороження не вдалося, не варто думати, що воно мине саме по собі. Як тільки з'являться його симптоми - воскоподібні плями та оніміння шкіри, негайно перейдіть у тепле приміщення.

Перша допомога при переохолодженні нескладна - зігрійтеся, посидьте у теплому приміщенні кілька годин, поїжте. У разі обмороження слід негайно звернутися до лікаря. У крайньому випадку, треба перевдягнутися: зняти мокрий одяг і загорнутися в теплі простирадла та ковдри.

Не можна чіпати обморожені ділянки тіла. В жодному разі не можна зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою, або біля гарячих батарей, тому що це може призвести до значного поглиблення ураження.

Морози відрізали Крим від Росії

Через погану погоду з 30 січня було скасовано поромне сполучення між Кримом і Краснодарським краєм Росії.

"Рух поромів поновиться після покращення погоди. Коли саме - важко прогнозувати. Як Бог дасть", - повідомила співробітниця диспетчерської служби переправи.

Вона зазначила, що, за прогнозами синоптиків, несприятливі погодні умови збережуться в регіоні до п'ятниці, 3 лютого.

Республіканський комітет із транспорту та зв'язку також повідомив, що на автостанціях і вокзалах Криму припинено продаж квитків на автобуси, які прямують на російську територію через Керч.

Нагадаємо, через Керченську протоку з порту "Крим" до порту "Кавказ" і в зворотному напрямку ходять два пороми. Інтервал їхнього руху не перевищує трьох годин, а в літній час скорочується до двох годин (за рахунок збільшення кількості рейсів).

Щорічно через Керченську переправу перевозять 330 тисяч пасажирів, 42 тисячі автомобілів і 7 тисяч тонн вантажів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: замерзло 43 людини на смерть в Укра
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ