Пт, 2024-04-26, 10:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 13 » WikiLeaks попередив мільярдера Руперта Мердока про можливий інформаційний "сюрприз"
19:13
WikiLeaks попередив мільярдера Руперта Мердока про можливий інформаційний "сюрприз"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Засновник скандального ресурсу WikiLeaks Джуліан Ассандж в ексклюзивному інтерв'ю британському журналу New Statesman розповів про те, що в його розпорядженні є якісь секретні файли, оприлюднення яких має боятися мільярдер і власник медіаімперії News Corporation Руперт Мердок.

Крім того, Ассандж прокоментував справу капрала армії США Бредлі Меннінга, якого Вашингтон підозрює у "злитті" інформації WikiLeaks. Австралієць також повідав, яка країна є справжнім ворогом WikiLeaks.

Напередодні адвокати Ассанджа висловили побоювання, що Швеція, домігшись його екстрадиції з Великобританії, передасть його зрештою США, де австралійцеві може загрожувати страта або довгий термін ув'язнення в Гуантанамо. Як зазначив Ассандж, попри чинений тиск на нього і його співробітників, повідомлення про проблеми з функціонуванням WikiLeaks дуже перебільшені.

Як зізнався засновник сайту, WikiLeaks ніколи не публікував так багато матеріалів, як останнім часом, повідомляє NEWSru.com.

За словами Ассанджа, якщо щось трапиться з ним або з WikiLeaks, відразу ж будуть опубліковані якісь викривальні файли. Їхній зміст невідомий, проте Ассандж заявив, що з приводу цієї інформації варто турбуватися не тільки уряду США.

504 документи, які є у WikiLeaks, можуть виявитися згубними і для "однієї мовної корпорації", медіамагната Руперта Мердока і його компанії News Corporation.

У інтерв'ю Ассандж також заявив, що "технологічним ворогом" WikiLeaks є не США, як можна було чекати, а Китай. Саме ця країна володіє агресивною і складною технологією перехоплення, яка стоїть між кожним китайцем і будь-яким джерелом інформації поза межами КНР.

Як зазначає Ассандж, проте вони знайшли спосіб, за допомогою якого китайці, як і громадяни інших країн, також можуть дістати доступ до WikiLeaks.

Що стосується капрала Меннінга, якого звинувачують в передачі секретної інформації WikiLeaks, Ассанж заявив, що він ніколи не чув його ім'я, перш ніж воно з'явилося в пресі. Як вважає австралієць, Вашингтон намагається використовувати справу Меннінга, щоб сфабрикувати справу проти засновника сайту WikiLeaks.

Як переконаний Ассандж, капрала хочуть зламати і отримати від нього зізнання, що він разом із самим Ассанджем задумував заподіяти шкоду національній безпеці Сполучених Штатів.

В даний час 23-річний аналітик військової розвідки США Бредлі Меннінг перебуває у одиночній камері на базі морської піхоти США в штаті Вірджинія. Його підозрюють в організації витоку більш як 250 тисяч документів американської дипломатичної пошти і військових записів про інциденти в Іраку і Афганістані, які потім були опубліковані веб-сайтом WikiLeaks в Інтернеті. Очікується, що попередні слухання у справі Меннінга відбудуться у США на початку цього року, а суд буде навесні. Меннінгу загрожує до 52 років позбавлення волі.

Самого Джуліана Ассанджа було заарештовано в Лондоні 7 грудня за запитом Швеції і взято під варту. 16 грудня його звільнили під заставу в 240 тисяч фунтів стерлінгів. Відтоді він проживає в заміському будинку свого друга, бізнесмена Вона Сміта, на схід від Лондона. У Швеції Ассанджа звинувачують в сексуальних злочинах.

Австралійський підприємець Руперт Мердок володіє кількома ЗМІ, кінокомпаніями і видавництвами в США, Австралії, Європі, Латинській Америці й Азії. Розпочавши з придбання газет The Daily Mirror і The Australian, наприкінці 60-х років Мердок вийшов на медіаринки Великобританії і США. Компанію News Corporation Мердок заснував у 1979 році.

У 1985-му Мердок купив кінокомпанію 20th Century Fox і отримав американське громадянство. Він також скупив декілька телекомпаній у США, об'єднавши їх у Fox Broadcasting.

1996 року заснував телеканал Fox News.

У 2005 році Мердок придбав соціальну мережу Myspace, в 2007-му - став власником компанії Dow Jones. Руперт Мердок входить до списку найбагатших людей планети.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 874 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ