Сб, 2024-04-20, 14:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 4 » З'явилося радіо в Україні з виключно українським мовленням
21:40
З'явилося радіо в Україні з виключно українським мовленням
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Києві презентували нову радіостанцію - Radio1.ua з виключно українським мовленням і прозорою редакційною політикою.

Прес-конференція з цього приводу відбулася в Укрінформі.

"Говорити сьогодні, що ми хочемо зробити україномовний продукт, - цього не достатньо. Ми хочемо зробити україномовний актуальний, креативний продукт, наповнений тим, що сьогодні може викликати резонанс. Будь-які спроби заробити на українській музиці не були успішні і часто мої колеги переходили на інший контент, тому що вони там просто більше грошей отримували", - сказала співачка і композитор, переможниця пісенного конкурсу "Євробачення-2004" Руслана Лижичко.

Своєю чергою її чоловік і продюсер, засновник студії "Люксен" Олександр Ксенофонтов зазначив, що нове радіо - це спроба неквотної українізації.

"Програми, інформаційне наповнення - все це буде україноцентричне. Там не буде агресії, ми не будемо цього нав'язувати. Це не квоти, це - наша відповідь квотам. Квоти - це заборона, обмеження, те, що викликає спротив. Те, що ми робимо, не має викликати спротиву, тому що це лагідна, дуже конструктивна українізація", - зазначив він.

Один із організаторів проекту, засновник та ідеолог радіо "Львівська Хвиля" Юрій Зелик пояснив, що засновники ставлять перед собою досить амбітне завдання - зробити Radio1.ua популярним на всю Україну.

"Національні ФМ-мережі, які працюють в Україні, як правило, стикаються з проблемою популярності з Заходу на Схід і зі Сходу на Захід за невеликим винятком. Якщо якась мережа популярна на Сході, то на Заході - халепа, і навпаки. Це пов'язано з тим, що пріоритети слухачів у Франківську і Львові відрізняються, можливо, незначно, то в Харкові, Полтаві і у Львові вони різняться принципово. Одне з завдань, яке ми створюємо, - збалансувати інтереси і пріоритети в різних регіонах. Ми спробуємо зробити радіо, яке буде популярне у всіх регіонах України - від Одеси до Львова та Ужгорода включно. Завдання непросте, проте підходи для його вирішення існують", - заявив Зелик.

Водночас автор і реалізатор проектів радіо "Ютар", "Star FM", "Star TV", "Погода ТБ" Юрій Лященко розповів, як організатори проекту планують отримувати кошти для проекту.

"Ми розраховуємо на широку інтернет-аудиторію за кордоном і відповідно плануємо її монетизувати. Ми розраховуємо на допомогу діаспори, донорів. Цей проект не суто бізнесовий. Він має важливу роль для України", - зазначив він.

За його словами, організатори вже мають проект роботи нового радіо на контрольно-пропускних пунктах на лінії розмежування. Далі організатори планують перекрити "сепаратиські" сигнали на українській території.

"Ми розробили проект тимчасового мовлення в зоні АТО. Зокрема, проект малопотужного ФМ-мовлення на КПВВ. Ідея цього проекту в тому, щоб малими передатчиками охоплювати місця дислокації КПП - не секрет, що там є довгі черги. У принципі, ми відпрацювали всі технічні моменти на КПВВ "Зайцеве", котре зараз переміщено в "Майорськ". Також у нас є проект мовлення Radio1.ua на захоплених донецьких і луганських частотах аби перекрити сепаратиські сигнали на українській території ", - додав Лященко.

Як зазначили організатори, для прозорості редакційної політики Radio1.ua створить Наглядову раду "без політиків". До неї увійдуть журналісти, громадські діячі, представники шоу-бізнесу та митці. Їхні імена наразі не називаються.

Нагадаємо, що вже з 6 листопада набуває чинності закон № 1421-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій".

Згідно із законом, телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення мають забезпечувати частку пісень державною мовою в обсязі не менш 35% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, а також не менше 35% загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 7.00 і між 14.00 і 15.00 та 22.00.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: Радіо, виключно українське мовлення, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ