Пт, 2024-04-19, 13:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 10 » З банку винесли гроші та коштовності на загальну суму 10 мільйонів гривень
11:38
З банку винесли гроші та коштовності на загальну суму 10 мільйонів гривень
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

У Києві встановлено рекорд з пограбувань. З відділення "Єврогазбанку" на вул. Саксаганського, 96 винесли гроші та коштовності на загальну суму 10 мільйонів гривень. Приблизно 1,5 млн гривень в еквіваленті взяли в доларах, євро та гривнях, решту - в злитках дорогоцінних металів. Подібних збитків українські банки від рук грабіжників ще не знали, зазначає "Сегодня".

У крадіжці міліція підозрює охоронця банку, який тієї ночі чергував у відділенні. Пограбування сталося аж у ніч проти 25 травня, проте через особливі обставини вирішено було цього не афішувати. А тепер з'явився новий поворот - сестра ймовірного злочинця заявила, що міліція, мовляв, нічого не робить, щоб знайти її брата.

"О 6-й ранку в міліцію зателефонував переляканий охоронець фінансової установи і повідомив, що прийшов на службу змінити напарника. Але на місці нікого не виявив. А з сейфа зникли гроші та коштовності", - розповів начальник ЦГЗ київської міліції Володимир Поліщук. На місце виїхали криміналісти, які виявили розпилену болгаркою ліву бічну стійку сейфа. Там зберігалися ключі вже від іншого сейфа, які, звісно, пропали.

У результаті грабіжник виніс 1,5 млн грн плюс ще на 8 млн грн дорогоцінних металів. За приблизними підрахунками, злодій тягнув по нічній вулиці 4 спортсумки, вщерть набиті скарбами. Втім, сама установа не схильна перебільшувати шкоду. "Сума значно менша, - сказала одна зі співробітниць банку. - Порядку мільйона гривень".

"Вдома охоронця не знайшли. Зараз міліція отримала дозвіл на обшук помешкання та його затримання. Поки що його місцеперебування невідоме. Його дані передали на всі кордони", - розповів Поліщук. У самому банку ситуацію не коментують, а лише підкреслюють, що вклади клієнтів не постраждали.

Зниклий охоронець Петро Мухоєд проживав з сестрою і батьками в Броварах. Разом з ним пропала і його машина Daewoo Lanos, яка зазвичай стояла біля банку. Як розповіла його сестра Олена, в банку Мухоєд працював близько 5 років. Спочатку значився охоронцем, а останні два роки працював в ТОВ, яке надавало охоронні послуги банку. Працював він 2 доби, потім стільки ж відпочивав. Крадіжка сталася, коли він мав здати зміну.

"Через графік у мене не було можливості з ним говорити про роботу. Але він адекватний, не наркоман. Знаючи його, я можу з упевненістю сказати, що він цього не робив. Ми домовлялися разом поїхати попрацювати на дачу, але він зник. Спочатку думала, що його міліція забрала. А тепер - дуже переживаю за його життя", - розповіла сестра.

Поки що головна версія міліції - крадіжка грошей охоронцем. Від одного зі слідчих стало відомо, що деякі камери в банку тієї ночі були вимкнені. Тим не менше на двох вдалося розпізнати силует охоронця, і видно, як він це робив. Також, за словами слідчого, свідки повідомили, що кур'єр привозив йому на роботу болгарку, яку він купив через Інтернет.

Версію про те, що банк пограбували, а охоронця забрали з собою, в міліції вважають малоймовірною. "Людина була в закритому банку, ніяких слідів злому чи боротьби не було. Також не було відбитків інших людей. Більш того, в охоронця була тривожна кнопка, яку він міг натиснути", - розповів Поліщук.

Голова наглядової ради одного з київських банків розповів, що, цілком можливо, діяла група, оскільки охоронець не має доступу до камер і відключити він їх не міг. Також він не міг непомітно і без сторонньої допомоги винести сам таку кількість сумок.

Сестра охоронця впевнена у невинуватості свого брата: "Якщо б він щось замишляв, то хвилювався б, і я б обов'язково це помітила. І потім... Якщо людина збирається ховатися, вона якось до цього готується. А з хати не пропала жодна річ брата, весь його одяг на місці".

"Востаннє ми розмовляли 21 травня, 25-го домовилися поїхати на дачу, і він готувався. Я не вірю, що Петро міг піти на таке", - розповіла вона "Комсомольской правде в Украине".

Цікаво, що "болгарка" у машині Петра Мухоєда справді була. Як розповіла Олена, цю пилку йому доставили в офіс з інтернет-магазину, і він збирався використовувати її на дачних роботах. Але Петро говорив, що електропила ще не працює, що йому щось треба до неї докупити, стверджує сестра розшукуваного.

Взагалі ж, за словами банкіра, після серії пограбувань (а в деяких випадках, як припускають в правоохоронних органах, не обійшлося без допомоги співробітників самого банку) українські фінансові установи стали більш ретельно ставитися до прийому на роботу співробітників. Зокрема – охоронців.

"Раніше анкети, яку заповнює здобувач, майже не перевіряли. Тепер же кожен банк починає пробивати всі дані майбутнього співробітника. Чи справді він не був судимий, з минулої роботи він пішов сам чи його звільнили, за що", - розповідає банкір. Також деякі банки почали навчати охоронців стріляти, чого раніше не робилося зовсім, і негласно вимагати, щоб майбутній охоронець був одружений. Мовляв, так надійніше.

Зауважимо, цьогоріч у Києві сталося декілька "пограбувань на мільйон". 16 лютого в Печерському районі на вулиці Щорса постраждав адміністратор однієї з мережі супермаркетів побутової техніки. Він зняв з рахунку в банку 908 тисяч доларів і, підійшовши до автомобіля, поклав кейс з готівкою на заднє сидіння машини. Грабіжник вихопив з салону гроші у той момент, коли адміністратор збирався сісти поруч з водієм.

Другий випадок стався 24 лютого на вулиці Володимирській. Тоді грабіжники вирвали з рук чоловіка целофановий пакет з двома мільйонами гривень. За словами постраждалого, він зняв гроші в одному з банків і мав намір покласти їх у відділення "Сбербанку Росії".

А 30 березня двоє невідомих побили інструктора з парашутних стрибків і відібрали у нього сумки. В одній із сумок був ноутбук, у другій - 800 тисяч гривень. Чоловік тоді прямував до банківської установи, щоб покласти гроші на зберігання.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1040 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ