Пт, 2024-04-19, 02:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Грудень » 26 » З Донбасу вивозять "козаків". ВІДЕО
11:38
З Донбасу вивозять "козаків". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу ніч бойовики 16 разів обстріляли українських військових – зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів, з броньованої техніки та артилерії. Про це повідомив вранці 26 грудня речник АТО Леонід Матюхін, якого цитує прес-центр АТО у Facebook.

Зокрема, зі стрілецької зброї та гранатометів було обстріляно Станицю Луганську, Чорнухине, Нікішине та околиці Сокольників.

Під мінометний обстріл потрапили Мар'їнка, Славне, Шуми, Майорськ, Чорнухине і тричі Піски. В районі Сокольників по силах АТО також били з БМП (броньованої машини піхоти).

Двічі бойовики задіювали артилерію – по Степному й Шумах.

Поблизу Маріуполя було 8 разів помічено безпілотники, які ведуть розвідку з повітря.

На тлі "мирних переговорів" російсько-терористичні війська не припиняють обстрілювати позиції українських військ, хоча кількість вогневих ударів різко знизилася. Водночас противник продовжує проводити перегрупування своїх сил. Про це повідомляє група "Інформаційний опір".

Так, у напрямку н.п. Трьохізбенка висунулася бронегрупа противника (4 танки, 6 бойових броньованих машин). Також у зазначеному районі противник завдавав вогневих ударів по позиціях українських військ. Вогонь вівся з мінометів.

У районі Бахмутської траси відзначається переміщення озброєнь і військової техніки. Зафіксовано пересування батареї самохідних артилерійських установок (САУ) 2С1 "Гвоздика". Протягом доби ці САУ кілька разів змінювали позиції, однак вогню не відкривали.

З району н.п. Докучаєвськ противник епізодично завдає артилерійських ударів у напрямку Степного. Вогонь відкриває артгрупа, що підтримує тактичну групу російсько-терористичних військ, яка діє в цьому районі (раніше "ІО" повідомляв про прибуття зазначеного формування в район Докучаєвська).

З району н.п. Горлівка російсько-терористичні війська кілька діб поспіль обстрілюютьи позиції українських військ. Вогонь ведеться з 122-мм гаубиць Д-30, і відкривається з настанням темряви. Увечері 25 грудня з боку н.п. Озерянівка в розпорядження формувань супротивника у Горлівці прибула колона постачання (12 вантажних автомобілів) і кілька одиниць бронетехніки, з-поміж них 5 танків.

Разом із прибуттям на Донбас підрозділів російської армії і груп російських найманців йде процес скорочення чисельності т.зв. "козаків". В Алчевську і Перевальську організовано пункти з відправки російських "козаків" на територію РФ. Перевезення "козаків" здійснюється групами на автобусах. Відзначається велика кількість "особистих речей" у тих, хто відбуває в Росію.

У н.п. Красний Луч тривають роботи з розгортання "перевалочно-евакуаційного шпиталю" для російських найманців.

"Спецоперація" російсько-терористичних військ з пошуку та знешкодження "українських диверсантів" перемістилася з Горлівки до Єнакієвого. Вулиці міста посилено патрулюються, на блокпостах влаштовуються повальні обшуки.

Серед бойовиків "ДНР" посилено циркулюють чутки про домовленості з українською владою щодо амністії. За версією терористів, амністія буде поширюватися на певні бандформування, незалежно від кількості і тяжкості злочинів окремих бойовиків.

У Макіївці поновилися конфлікти між прибулими з РФ найманцями-кавказцями ("кадировцями") та місцевими бойовиками. У конфліктах зафіксовано кілька випадків застосування стрілецької зброї, є поранені з обох сторін.

Напередодні повідомлялося, що бандформування "ДНР" намагаються поповнити свої ряди шляхом мобілізації місцевих дітей і підлітків у віці від 16 до 18 років, що є кричущим порушенням статті 38 Конвенції про права дитини.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: Донбасу, вивозять козаків. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ