Пт, 2024-04-26, 02:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 25 » З Європи криза прямує в Росію, а російська корупція і злочинність - у Європу
18:42
З Європи криза прямує в Росію, а російська корупція і злочинність - у Європу
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

З Європи криза прямує в Росію, а російська корупція і злочинність - у Європу

Європейський банк реконструкції та розвитку попереджає про зниження темпів росту економіки Росії через кризу євро. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Починаючи з жовтня, ЄБРР скоротив прогноз економічного зростання для трьох країн Центральної Європи, а також країн Балтії та семи країн Південно-Східної Європи, підкреслюючи їх тісні торговельні та фінансові зв’язки з єврозоною.

У своєму звіті банк вказав на поширення затяжної кризи у валютній зоні далі на схід та на Росію.

"Негативні побічні ефекти досягнуть сходу та Росії двома каналами, зокрема через зниження цін на сировину та загальне зниження бажання інвесторів ризикувати", - зазначив регіональний директор ЄБРР зі стратегії та політики Пірошка Надь.

У травні ЄБРР прогнозував, що економіка Росії зростатиме на 4,2% цього року і на 4,3% в 2013 році. В останньому звіті банку прогнози було скорочено до 3,1% і 3,3% відповідно.

Таким повідомленням передував звіт Investors Service Moody, де йдеться, що в наступні 10-12 місяців економіка країни скоротиться на 5%, а рубль може знецінитись на 30%, якщо криза єврозони загостриться.

А поки що, згідно зі ставками міжнародного майданчика Intrade, ймовірність розпаду єврозони, під яким мається на увазі вихід з об'єднання хоча б однієї з держав-членів, до 31 грудня 2013 року становить 53,5%.

Як повідомлялося раніше, вихід Греції з єврозони, як вважається, буде руйнівним для європейської економіки. Хоча масштаб наслідків складно оцінити, вже нинішня реакція інвесторів на події в Греції показує, що такий розвиток ситуації викличе з великою ймовірністю нову небезпечну хвилю кризи в Європі з непередбачуваними наслідками.

Російська злочинність і корупція добралися до Європи

Фахівці, які вивчають російську організовану злочинність, кажуть, що злочинні угруповання з Росії стають щораз більш інтернаціональними. Про те, що російська злочинність досягає Лондона, британцям нещодавно нагадала спеціальна телепрограма ВВС.

Телепрограма транслювала звернення поліції, яка просила інформацію для розслідування нападу у Лондоні в березні 2012 року на російського банкіра Германа Горбунцова, в тілі якого виявили 6 куль.

Поліція вважає, що замовники убивства російського банкіра можуть бути з Росії.

Російський активіст Володимир Ашурков, голова "Фонду боротьби з корупцією", зауважив під час конференції, що російська злочинність тісно пов’язана з корупцією і поширюється світом.

"Британія повинна усвідомлювати, що корупція з Росії експортується на вашу територію. Насамперед російські компанії, які часто контрольовані державою, переносять сюди свої корупційні методи", - сказав російський активіст.

За його словами, банк ВТБ – один із найбільших у Росії – став важливим гравцем на європейському фінансовому ринку, а здобуті сумнівним способом гроші російських посадовців перевозять у Британію, купують за них нерухомість, підприємства.

Дослідник організованої злочинності з Нью-Йоркського університету Марк Ґалеотті каже, що зараз однією з серйозних проблем для самої Росії і для Європи буде наркоторгівля, а саме перевезення героїну російською організованою злочинністю з Афганістану на Захід та у Китай.

Ґалеотті дотримується думки, що в 90-ті роки корупція була частиною процесу розбудови нової Росії, і тому країна стала фактично прихистком для неї. Проте, за словами науковця, щораз більше людей у Росії бачать, що корупція та організована злочинність гальмують розвиток країни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: криза з Європи прямує в Росію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ