Пт, 2024-04-26, 05:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 6 » З'явилася фірма, що допомагала Бойкові купувати бурову вишку, у скандалі навколо ЕХ.ua
17:21
З'явилася фірма, що допомагала Бойкові купувати бурову вишку, у скандалі навколо ЕХ.ua
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Латвійці Юріс Пісковий і Валерій Вавилов, які вважаються власниками файлообмінника ЕХ.ua, насправді є лише номінальними представниками невідомих осіб, найімовірніше з України. Про це у своєму розслідуванні в Business New Europe пише журналіст Грехем Стек (Graham Stack), яке цитують "Наші гроші".

У березні 201 року Юріс Пісковий повідомив виданню Kyiv Post, що він є співвласником порталу.

Сумніви у журналіста Business New Europe стосовно цього твердження виникли після того, як він виявив, що Пісковий є тісно пов’язаний з латвійською структурою International Overseas Services (IOS).

Нагадаємо, що за допомогою саме цієї структури було створена компанія Highway Investment Processing, яка продала з 150-мільйонною маржею у доларах "Чорноморнафтогазу" морську бурову установку, відому як "вишка Бойка".

Номінальними власниками Highway Investment Processing були рижани Ерік Ванагельс та Стан Горін.

Business New Europe виявив, що 2010 року Пісковий відкрив офіс для київського представництва International Overseas Services (IOS), а також найняв туди персонал. Офіс був розташований поблизу Верховної Ради і Кабінету міністрів. Офіс було закрито наступного, 2011 року, одразу після гучних корупційних скандалів, пов’язаних із закупівлею бурової установки.

У 2011 році Пісковий повідомив BNE, що він відкрив офіс IOS, зробивши послугу для свого товариша – менеджера IOS Арвіса Штайнберга, а відтак не має жодних подальших стосунків до латвійської фірми.

Разом із тим принаймні одна офшорна компанія-власник ЕХ.ua – Altercom Ltd (Денвер) - була створена однією із фірм IOS, а саме: панамською Cascado AG. Директорами цієї панамської фірми є відомі українцям Ерік Ванагельс і Стан Горін.

Пісковий не зміг прокоментувати BNE такий дивний збіг фактів.

"Стосунки Піскового до IOS підживлюють підозру, що він є лише номінальним власником порталу. Багато хто вважає, що реальний власник - серед найбільших українських провайдерів або веб-хостерів. Це в принципі може пояснити, чому український сайт на відміну від закритих американських файлообмінників, почав працювати знову аж так швидко", – пише Грехем Стек.

Зазначимо, що 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу ЕХ.ua і завела справу за порушення прав інтелектуальної власності. За повідомленням МВС, було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більш як 6000 терабайт.

На закриття найбільшого українського файлообмінника інтернет-громадськість відреагувала негайно. У той же день через DDoS-атаки перестав працювати офіційний сайт МВС, який урядові фахівці довго не могли "підняти". Пізніше в результаті атак перестали працювати офіційні сайти президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Нацбанку, а також Партії регіонів.

Зі змінним успіхом роботу цих сайтів відновили. "Регіонали" відреагували на хакерські атаки скаргами в СБУ і Генпрокуратуру.

Кримінальну справу щодо діяльності веб-ресурсу ЕХ.ua Печерське районне управління міліції незабаром передасть на розслідування до слідчого управління київської міліції, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

Як повідомив начальник управління зі зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук, досудове слідство у цій справі триває, воно є резонансним і перебуває на контролі тимчасового виконувача обов'язків міністра внутрішніх справ.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що дії міліції при закритті файлообмінника EX.ua були невиправдано перевищеними.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: у скандалі навколо ЕХ.ua
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ