Чт, 2024-03-28, 17:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 29 » З ким будуть блокуватися в новому парламенті розповіли представники партій-переможців
10:58
З ким будуть блокуватися в новому парламенті розповіли представники партій-переможців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Представники партій-переможців розповіли, з ким будуть утворювати блоки у новому парламенті.

Віталій Кличко, коментуючи результати оприлюднених екзит-полів, спочатку підтвердив, що готовий об'єднатися у Верховній Раді з Об’єднаною опозицією "Батьківщина" та ВО "Свобода", а потім заявив, що мова йде лише про план сумісних дій, передає УНІАН.

Він нагадав, що ще раніше УДАР чітко висловився на користь співпраці з опозицією. Натомість, заявив Кличко, жодного співробітництва з Партією регіонів та КПУ бути не може.

"Я впевнений, що ми це зробимо (об’єднаємось) з партією "Батьківщина" і "Свободою", - сказав Кличко.

Кличко: мова про коаліцію з опозицією не йде, ми пропонує план сумісних дій

Проте пізніше Віталій Кличко не підтвердив інформацію про створення у Верховній Раді України 7-го скликання коаліції з Об'єднаною опозицією "Батьківщина" і ВО "Свобода".

"Я думаю, що ще рано говорити про плани створення блоків, коаліцій, або яких-небудь об'єднань. Ми говоримо про план сумісних дій", - сказав він.

"Це буде план сумісних дій з певних напрямів, які ми повинні відстоювати", - сказав Клічко, пояснивши, що мова йде про боротьбу з корупцією, боротьбу з безвідповідальністю влади, а також про відновлення місцевого самоврядування.

"Вже є попередні документи, вони будуть передані лідерам політичних сил, з якими ми готові сісти і обговорити план дій ", - сказав Кличко, при цьому не назвавши які сили конкретно.

Кличко не готовий підтримувати радикальні ініціативи "Свободи"

В той же час, за словами Віталія Кличко, партія "УДАР" готова підтримати багато пропозицій ВО "Свобода", але не праворадикальні.

"З багатьма речами, які пропонує "Свобода", можна погодитися, а з деякими з них, які попахують правим радикалізмом – погодитися важко", - сказав Віталій Кличко.

Лідер партії "УДАР" підкреслив, що у жодному випадку його партія не має наміру підтримувати радикальні настрої "Свободи".

У "Батьківщині" все ще чекають, що УДАР створить більшість у ВР із Об’єднаною опозицією та "Свободою"

За словами голови Ради Об’єднаної опозиції Арсенія Яценюка, в Об’єднаній опозиції "Батьківщина" все ще сподіваються на формування більшості у новій Верховній Раді у складі "Батьківщини", ВО "Свобода" та партії "УДАР".

"Я сподіваюся, що після виборів партія "УДАР" приєднається до нас. Ми їх чекали і чекаємо", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що "Батьківщина" та ВО "Свобода" ще до дня голосування підписали угоду про створення більшості в парламенті.

Також Яценюк привітав ВО "Свобода" й партію Віталія Кличка "УДАР" із проходженням до парламенту.

"Це добре, що партія Віталія Кличка набрала майже на рівні партії "Свобода". Це позитив", - сказав він.

КПУ не блокуватиметься з опозицією, УДАРом і "Свободою"

Комуністична партія України не блокуватиметься в новообраному парламенті з об'єднаною опозицією, партією "УДАР" і ВО "Свобода".

"Ми точно не блокуватимемося з Об'єднаною опозицією і УДАРом, - сказав начальник виборчого штабу КПУ Ігор Алексєєв на брифінгу в неділю в Києві.

На уточнююче питання журналістів про те, наскільки реальною є можливість блокування і створення коаліції КПУ з ВО "Свобода", Алексєєв відзначив: "А хіба про це може бути мова? Про "Свободу" я б узагалі не говорив".

Разом з тим, він відзначив, що в КПУ вже почата процедура паралельного підрахунку голосів і що комуністи сподіваються поліпшити свої результати за підсумками офіційного підрахунку голосів на противагу даним, що містяться в національних екзит-полах.

Азаров переконаний, що Партія регіонів створить більшість в новій Раді

Глава Партії регіонів, прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний в тому, що його партія зможе створити більшість в новому парламенті.

"Ми орієнтуємося на те, що Партія регіонів матиме більшість", - сказав він в прес-центрі штабу партії увечері 28 жовтня. Прем'єр-міністр України Микола Азаров не виключає кадрових змін у складі Кабінету міністрів після виборів у Верховну Раду.

"Це відноситься вже до етапу після виборів. Звичайно, якісь певні зміни в уряді, безумовно, будуть, і вони пов'язані, як я вже неодноразово говорив, з тим, що деякі міністри перейдуть на роботу у Верховну Раду", - заявив він.

"Для нас важлива і робота парламенту", - додав він.

Колесніков прогнозує перемогу кандидатів від ПР в 2/3 мажоритарних округів на виборах до Ради

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков прогнозує перемогу кандидатів від Партії регіонів в близько 2/3 мажоритарних округів на виборах до Верховної Ради.

"Я думаю, що ми будемо в індивідуальних округах близькі до 2/3", - сказав Колесніков.

При цьому він виразив упевненість, що ПР буде взмозі самостійного сформувати більшість в парламенті 7-го скликання, проте виключив, що ПР самостійно може отримати конституційну більшість в Раді.

"Ні, конституційна більшість нам не вдасться", - сказав Колесніков.

Він також додав, що конституційна більшість необхідна для ухвалення нової Конституції, а про це говорити передчасно, поки не закінчить свою роботу Конституційна асамблея.

Партія регіонів може створити коаліцію з позапартійними депутатами-мажоритарниками - Фесенко

Партія регіонів може сформувати більшість в новому парламенті за рахунок позапартійних депутатів-мажоритарників, вважає директор центру прикладних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Своєї, можливо, однопартійної більшості у них не буде, але вони можуть ще сформувати її з частиною непартійних депутатів-мажоритарщиків, які будуть лояльні до влади. Отже питання з більшістю майже вирішене", - сказав він, коментуючи результати екзит-полів по виборах у Верховну Раду.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1195 | Додав: adminA | Теги: блокуватися, Представники партій-переможців, парламенті
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ