Пт, 2024-04-26, 20:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 14 » З Киргизстану втекли 75 тис узбеків. В сутичках загинули 104 людини
09:07
З Киргизстану втекли 75 тис узбеків. В сутичках загинули 104 людини
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


У Киргизстан на російську військову авіабазу Кант прибули три військово-транспортні літаки Іл-76, які доставили посилений батальйон 31-ї десантно-штурмової бригади ПДВ. Про це повідомило джерело в російських силових структурах, передає "Інтерфакс".
"Завдання десанту - перебувати на посиленні охорони російських військових об'єктів і забезпечувати безпеку російських військовослужбовців і членів їх сімей", - сказав співрозмовник агентства.

Він нагадав, що з квітня поточного року за рішенням начальника Генштабу дві роти десантників перебувають на авіабазі Кант у Киргизстані для посиленої охорони російських об'єктів і забезпечення безпеки російських військовослужбовців.

Джерело уточнило, що "батальйон ПДВ оперативно перекинутий на авіабазу Кант у зв'язку зі станом на півдні Киргизстану, численними жертвами і погромами". "Десантники оснащені штатним стрілецьким озброєнням, боєприпасами. Вони забезпечені необхідним продовольством", - зазначило джерело.

Тим часом більш як 75 тисяч етнічних узбеків з південних областей Киргизстану, де вже кілька днів тривають масові заворушення, перетнули кордон з Узбекистаном, повідомив представник МНС Узбекистану.

"Більшість з них – жінки, люди похилого віку і діти. Серед них є люди, що отримали вогнепальні поранення", - цитує джерело РИА "Новости".

За його словами, нині владою Узбекистану на території Андижанської, Наманганської і Ферганської областей організовані пункти для прийому біженців. Біженців забезпечують водою, харчуванням, медикаментами. З ними працюють психологи.

Кількість загиблих внаслідок міжетнічних сутичок між киргизами і узбеками виросла до 104 людей. З них у Джалал-Абаді - 21 особа. Поранення тут отримала 221 людина, повідомляють у Мінохоронздоров'я країни.

Там зазначили, що дані наводяться без урахування ряду районів Джалал-Абадської області, звідки інформація ще не надходила.

У країні почалася мобілізація

Близько 700 громадян пройшли в неділю облік і реєстрацію для мобілізації, оголошеної за декретом тимчасового уряду для стабілізації на півдні країни, заявив в ефірі національного телебачення начальник мобілізаційного управління Міноборони Киргизстану Ермухамед Юлдашев.

Часткова мобілізація була оголошена ухваленим в суботу ввечері декретом тимчасового уряду країни. На цей захід влада пішла через безперервні сутички узбеків і киргизів на півдні республіки, в яких вже загинули близько сотні людей і близько тисячі постраждали. В Ошській і Джалалабадській областях запроваджено надзвичайний стан.

Згідно з розпорядженням Міноборони, усі військовозобов'язані у віці до 50 років мали з'явитися за місцем прописки до 15.00.

"Перед формованими підрозділами буде поставлено завдання із підтримання безпеки громадян і охорони особливо важливих об'єктів", - сказав Юлдашев.

"Військовозобов'язані, які підлягають мобілізації, попереджені про можливість їх направлення в зону надзвичайного стану, проте поки що мобілізація перенесена", - заявив керівник інформаційного центру киргизького кабміну Фарід Ніязов.

Поки ж, за його словами, військкомати країни визначають коло військовозобов'язаних, які підлягають мобілізації. Ніязов відмовився назвати дані про кількість громадян, що підлягають мобілізації, пославшись на військову таємницю.

Міжетнічні сутички між киргизами і узбеками почалися в Оші на півдні Киргизстану в ніч на п'ятницю. Тимчасовий уряд країни запровадив надзвичайний стан в Ошській області.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 969 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ