Пт, 2024-04-26, 23:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 3 » З Луценком у СІЗО представники неурядової організації Freedom House зустрілись
21:53
З Луценком у СІЗО представники неурядової організації Freedom House зустрілись
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники неурядової організації Freedom Нouse у вівторок з 15.00 до 16.00 відвідали Лук'янівське СІЗО, де поспілкувалися з екс-главою МВС Юрієм Луценком, повідомляє Державна пенітенціарна служба України у вівторок.

"Представникам організації було надано можливість поспілкуватися з Луценком. Візитери відвідали камеру, де наразі утримують Луценка, а також камеру, в якій утримують екс-прем'єра Юлія Тимошенко, інші камери корпусу для утримання арештованих жінок", - йдеться в повідомленні.

"За підсумками візиту до СІЗО представники міжнародної організації висловили подяку українській стороні за надання можливості поспілкуватися з Луценком, також вони подякували керівництву установи за сприяння правозахисникам у питаннях ознайомлення з умовами утримання заарештованих у слідчому ізоляторі", - наголошується в повідомленні.

Держпенітенціарна служба наголошує, що за підсумками візиту правозахисники зазначили, що останнім часом Україна вживає заходів для приведення умов утримання та медобстеження ув'язнених до міжнародних стандартів.

"Зустріч проходила більше ніж півгодини, і про зміст і рішення, які там обговорювались невідомо, тому що це все проводилось конфіденційно", - повідомив начальник Управління Державної пенітенціарної служби у Києві та Київській області Олександр Сайко, інформує УНІАН.

При цьому він повідомив, що представники Freedom House залишили Київське СІЗО приблизно о 16.00 і поїхали на зустріч з головою Верховної Ради.

"В цілому, на мій погляд, вони (представники Freedom House) залишились задоволеними щирістю і відвертістю, яку ми демонстрували, тому що на всі їх питання були надані грунтовні, вичерпні відповіді", - заявив тюремник.

"Як мені здалося, в очах представників правозахисної організації було дещо розвінчано той міф про нелюдські умови тримання ув’язнених у Київському слідчому ізоляторі, в тому числі і колишніх високо посадовців", - зауважив Сайко.

За його словами, представники Freedom House також відвідали медичну частину Київського СІЗО.

Нагадаємо, що до України прибули представники неурядової організації Freedom House. Вони планували відвідати Луценка в СІЗО. В свою чергу Генпрокурор України Віктор Пшонка пообіцяв сприяти в організації візитів представників Freedom House до Тимошенко і Луценка.

Також Юлія Тимошенко просить пустити до неї представників міжнародної неурядової організації "Freedom House", яка звернулася до української влади з проханням дозволити відвідати лідера опозиції.

Литвин пообіцяв представникам "Freedom House" чесні парламентські вибори в Україні

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин запевнив виконавчого директора Freedom House Девіда Креймера, що майбутні парламентські вибори в Україні відбудуться прозоро та чесно.

Як повідомляє прес-служба спікера у вівторок, на зустрічі Литвин зазначив, що влада "не захоче погіршувати свій імідж" і тому не втручатиметься у виборчий процес.

Спікер відзначив взаємний контроль політичних партій у виборчому процесі й висловив переконання, що опозиційні сили врахують уроки минулих виборчих кампаній і знайдуть можливості для консолідованого виступу на нинішніх виборах.

Окрім цього, Литвин зазначив, що у виборах братиме участь "безпрецедентно велика кількість спостерігачів".

Керівник парламенту висловив думку, що в наступному парламенті не буде домінування якоїсь однієї політичної сили, що дасть змогу "відновити в повному обсязі конче потрібний діалог".

Луценко не хоче лікуватись за кордоном

Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив представникам міжнародної правозахисної організації Freedom House, що не бажає лікуватися за кордоном.

Як передає УНІАН, про це повідомила журналістам дружина Луценка Ірина Луценко після відвідування чоловіка у Київському СІЗО.

"На сьогоднішній день до нього заїхала делегація з Freedom House. Чоловік 8 з перекладачем. Це були люди, які знали його ще з періоду роботи в Міністерстві внутрішніх справ, виявились навіть знайомими. Основне запитання, які вони йому задавали, – це причина арешту, бачення цієї ситуації і виходу з неї, про його звільнення. І основне, що вони йому задали: чи не бажає Луценко лікуватись за кордоном? На що Юра відповів, що він не збирається їхати ні під яким соусом з України. Він хоче, щоб його лікували тут, але не в межах СІЗО, а все-таки в стаціонарі", - сказала Луценко.

Вона наголосила, що Луценко повідомив представникам Freedom House про стан свого здоров’я. Також екс-міністр наголосив, що "йому системно, ще до арешту, пропонували виїхати з України, неодноразово натякали, що він може спробувати виїхати і особисто брати участь в Європейському суді".

Луценко також повідомила, що її чоловіка підштовхували до виїзду з України, і зараз "вкладають в уста" представників міжнародної організації, чи не хоче він виїхати за кордон.

"Постає питання, хто ж таки хоче Луценка виперти з України, навіть при перебуванні його в СІЗО", - сказала Луценко.

Також вона підкреслила, що представники Freedom House не відвідували нову камеру, де утримується Луценко, а зустрілись з екс-міністром у кабінеті начальника Київського СІЗО.

При цьому дружина Луценка охарактеризувала нову камеру, в якій утримується її чоловік, як "курорт". "Це приблизно така ж камера, яку показували як камеру Тимошенко, навіть сервіз стоїть на столі, зроблена вона була за пару днів", - підкреслила Ірина Луценко.

Представникам Freedom House у СІЗО показали лише відремонтовані приміщення, які пахли свіжою фарбою

Представникам Freedom House у Лук`яніському СІЗО показали лише відремонтовані і нові приміщення.

Про це "Українській правді" повідомила учасник групи експертів Freedom House в Україні Вікторія Сюмар, яка відвідала Лук`яніське СІЗО.

Вона розповіла, що перед відвідинами СІЗО представники організації зустрічалися з першим заступником глави СБУ Петром Шатковським, а потім їх пустили до екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Він повідомив, що хоче незалежного медичного обстеження, але не збирається їхати закордон. При цьому він не проти, щоб це був закордонний лікар", - переповіла Сюмар.

"Нам показали три камери. Перша - де утримується зараз Луценко. Зустріч була в окремій залі, але нам сказали, що це його камера. Камера невелика, двомісна, з телевізором. Луценко повідомив, що його туди перевели нещодавно", - заявила вона.

"Потім нам показали камеру, в якій нібито утримувалася Юлія Тимошенко, але знову таки ми запитували, чи вона там весь час перебувала. Нам сказали: ні, вона перебувала там частину часу. Вона була двомісна і з дуже свіжим ремонтом", - уточнила представник Freedom House.

"І нам показали камеру в абсолютно новому корпусі, збудованому на території Лукяніського СІЗО. Там нікого не було. Це була одномісна камера, де дуже відчутний свіжий запах фарби", - додала вона.

Сюмар запевнила, що остаточні свої висновки щодо відвідин СІЗО Freedom House оприлюднить протягом місяця.

Вона також підтвердила, що у середу планується зустріч представників організації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: ї Freedom House зустрілись, СІЗО, представники, Луценком
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ