Сб, 2024-04-20, 08:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 29 » З початку доби бойовики 16 разів відкривали вогонь по ЗСУ. ВІДЕО
08:15
З початку доби бойовики 16 разів відкривали вогонь по ЗСУ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні проросійські бандформування продовжували чинити збройні провокації проти сил АТО. Всього з початку доби противник 16 разів відкривав вогонь по підрозділах ЗС України, здебільшого до світанку. Про це повідомляє прес-центра штабу АТО на своїй сторінці у Фейсбук.

"Ще вночі бойовики з артилерійських систем калібру 122 мм декілька разів вели вогонь по наших укріпленнях поблизу Опитного та Авдіївки. Біля Новотроїцького били з 82-мм мінометів. В районі Красногорівки, Верхньоторецького та Гранітного бандити відкривали вогонь зі стрілецької зброї", - зазначають у штабі АТО.

На Луганщині бойовики обстрілювали з зенітних установок і озброєння БМП наші опорні пункти поблизу Новозванівки, а неподалік Станиці Луганської та Степного били з гранатометів різних систем.

"Впродовж дня, з 6.00 до 18.00 години, незаконні збройні формування відкривали вогонь двічі. Українських захисників Широкиного, що на Маріупольському напрямку, загарбники обстрілювали зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів", - підкреслюють у прес-центрі.

У розвідці прогнозують збільшення використання бойовиками безпілотників для бомбардування позицій сил АТО

В українській розвідці прогнозують збільшення в подальшому використання бойовиками безпілотних літальних апаратів для бомбардування позицій сил АТО у зв’язку з розробкою у Москві нового ударного безпілотника. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"З середини травня противник активізував ведення розвідки із застосуванням безпілотних летальних апаратів. З початку травня було здійснено 91 політ, з яких лише за цей тиждень - 59 польотів БПЛА. При цьому у квітні було зафіксовано лише 60 таких польотів", - йдеться у повідомленні.

У розвідці пояснили, що активізація застосування безпілотних летальних апаратів обумовлюється створенням у квітні 2016 року в 1 та 2 армійських корпусах окремих рот БПЛА. Крім того триває процес формування таких підрозділів в бригадах та полках цих корпусів.

"Противник збільшує використання безпілотних літальних апаратів і в ударному спорядженні. Для ураження важливих об’єктів сил АТО широко застосовуються ручні кумулятивні гранати РКГ-3ЕМ. В подальшому слід очікувати збільшення випадків застосування безпілотних комплексів в ударному спорядженні. Для цього Росія прискореними темпами вдосконалює та створює нові ударні БПЛА, які проходять бойові випробування на сході України", - зазначили в ГУР.

"АТ "Концерн "Систепром" (м.Москва) створив новий багатофункціональний повітряний роботехнічний комплекс зі спеціалізованим безпілотним апаратом "Повітряний ударний робот коптерного типу". У березні поточного року на полігоні федеральної бюджетної установи "33 Центральний науково-дослідний випробувальний інститут МО РФ" (н.п. Шихани Саратовської обл.) проведено його випробування. Під час тестування здійснювались пуски снарядів-ракет реактивних вогнеметів "Шмель" та "Шмель-М", - додали в розвідці.

Впродовж минулої доби внаслідок зіткнення на Маріупольському напрямку з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків загинув один українській військовий. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

На Маріупольському напрямку різко погіршилася обстановка - східніше Богданівки сили АТО відбили напад ворожої ДРГ. В районі Докучаєвська після 18 години аж до опівночі противник здійснив низку потужних обстрілів з важкого озброєння, використавши міномети, 152-мм артилерію та установку "Град".

Зазначимо, вночі бойовики застосовували й важке артилерійське озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Найгарячіше минулої ночі було на Маріупольському напрямку. Підрозділи сил АТО поблизу Широкиного та Водяного були обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів. В районі Новотроїцького бойовики кілька разів відкривали вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів, а також вперше за останній час здійснили обстріл опорних пунктів сил АТО з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Ситуація в зоні проведення АТО в ніч на 27 травня загострилася. Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook. Лише за минулу добу бойовики 30 разів відкривали вогонь по українських військових. Головне управління розвідки Міністерства оборони також відзначає активну діяльність снайперських груп бойовиків на сході України.

"З настанням сутінок бойовики активно обстрілювали наші позиції поблизу Авдіївки та Опитного з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 82-мм мінометів. А ближче до опівночі бандити вдарили по наших укріпленнях на тій ділянці лінії розмежування з мінометів калібру 120 мм", - наголошується в повідомленні.

Раніше двоє військовослужбовців Збройних сил України потрапили в полон на Донецькому напрямку, тепер їх утримують в окупованому Донецьку. Крім того, двоє українських військових були поранені за минулу добу в результаті бойових дій з боку бойовиків в зоні АТО, загиблих немає.

У свою чергу розвідка повідомляє, що російські військовослужбовці далі зазнають втрат на Донбасі. Так, у четвер, 24-25 травня в морг Донецької обласної клінічної лікарні Калініна доставлено сімох загиблих, у Донецьку клінічну лікарню №6 - дев'ятьох поранених російських військовослужбовців, а в Донецьку клінічну лікарню №14 - сімох поранених військовослужбовців, які намагалися атакувати підрозділи АТО на Донецькому напрямку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: вогонь, ЗСУ, бойовики, початок доби, 16 разів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ