Пт, 2024-04-26, 07:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 15 » З проханням відпустити Тимошенко на поруки звернулися до Киреєва письменники
15:05
З проханням відпустити Тимошенко на поруки звернулися до Киреєва письменники
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Секретаріат Ради Національної спілки письменників України просить суддю Родіона Киреєва змінити запобіжний захід із взяття під варту та передати Тимошенко Юлію Володимирівну на особисту поруку НСПУ, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

У свої заяві НСПУ звертається до судді у зв’язку з тією ситуацією, яка склалася довкола арешту лідера опозиційних сил Тимошенко Юлії Володимирівни.

- Австралія закликає українську владу звільнити Тимошенко
- Відпустити Тимошенко просять профспілки

"Ми переконані, що арешт видатного політичного діяча, колишнього прем’єр-міністра України, голови опозиційної партії є безпідставним і неприпустимим для демократичного суспільства. Позбавлення волі лідера ВО "Батьківщина" фактично є політичною розправою над опозицією, що порушує верховенство права, нівелює принципи справедливості, неупередженості та незалежності судочинства в нашій країні", - йдеться у заяві.

"Невмотивований арешт Тимошенко став підтвердженням того, що це кримінальне переслідування має вибірковий характер, по суті воно стало прикладом використання правосуддя як засобу досягнення політичних цілей. Події, що відбулися в Печерському суді Києва 5 серпня 2011 року, є загрозливим регресивним кроком у розбудові демократичних засад нашої держави", - переконані у НСПУ.

Письменники глибоко стурбовані тим, що в Україні замість демократії утверджується авторитарний режим: "А тому звертаємося до Вас, пане суддя, із цією заявою і повідомляємо, що ми зобов’язуємося взяти Тимошенко Юлію Володимирівну на особисту поруку під час розгляду кримінальної справи №49-3151. Поручаємося за її належну поведінку щодо явки за кожним викликом до суду і гарантуємо її присутність у суді за кожною вимогою".

"Зважаючи на викладене, просимо Вас змінити запобіжний захід із взяття під варту Тимошенко Юлії Володимирівни та передати Тимошенко Юлію Володимирівну на нашу особисту поруку", - передає НСПУ.

Під заявою підписались голова НСПУ Володимир Яворівський, його заступник Василь Шкляр, а також члени Секретаріату Ради НСПУ Слабошпицький, Засенко, Баранов.

Зауважимо, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок також звернувся до судді Родіона Киреєва із заявою про готовність взяти на особисту поруку Юлію Тимошенко.

Відпустити Тимошенко просять профспілки

Конфедерація вільних профспілок України та Незалежна профспілка гірняків України вимагають від Печерського суду столиці змінити запобіжний захід для Юлії Тимошенко та звільнити її з-під арешту. Про це під стінами Печерського суду заявив керівник цих організацій Михайло Волинець.

"Від цих двох профспілкових органів я уповноважений представити в Печерському суді клопотання про зміну запобіжного заходу для Юлії Тимошенко. Крім того, в цих листах ми чітко виклали, яка ситуація була в тій же вугільній промисловості, медицині, освіті – і що відбувається зараз", - повідомив Волинець.

Звернення від профспілок продемонстрував Віктор Трифонов - депутат Димитровської міськради Донецької області, голова місцевої організації Незалежної профспілки гірняків, кавалер "Шахтарської слави".

"Я є депутатом міста, яке в свій час висунуло Віктора Януковича на звання почесного жителя міста. Я б хотів сказати своєму земляку, щоб він подумав, що він є президентом не якоїсь окремої області чи регіону, а президентом України. І переслідувати свого політичного конкурента-жінку, я вважаю, принаймні непорядно", - заявив Трифонов. Він додав, що побував на засіданні Печерського райсуду столиці у справі Тимошенко.

"Ми будемо все робити для того, щоб Юлія Тимошенко мала законне право на захист, а вся країна прекрасно розуміє: якщо такого права у неї не буде, значить ніхто не повірить у вирок, якими б красивими фразами він не був викладений", - повідомив Трифонов.

Як повідомлялось, 5 серпня суддя Печерського суду Києва Родіон Киреєв, що головує на процесі у "газовій справі", за клопотанням державного обвинувачення змінив Тимошенко запобіжний захід на арешт. Суддя Киреєв п'ять разів відмовляв у зміні запобіжного заходу для Тимошенко. Апеляцію на її арешт суд відмовився розглядати.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією 2009 року. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, що її інкримінують Тимошенко, передбачає максимальне покарання на 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 883 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ