Пт, 2024-04-26, 14:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 8 » З Путіним побалакай - "Батьківщина" вимагає, аби Янукович захистив українського рибалку від Росії
11:16
З Путіним побалакай - "Батьківщина" вимагає, аби Янукович захистив українського рибалку від Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Політична партія "Батьківщина" вимагає від Міністерства закордонних справ України та Генеральної прокуратури України негайної жорсткої реакції та дій для захисту прав рибалки, який вижив під час зіткнення українського баркаса й катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

В оприлюдненій у четвер на сайті партії заяві зазначається, що "абсолютно цинічною та абсурдною є позиція російської сторони, яка хоче перекласти вину на самих рибалок і звинуватити їх за російськими законами в нібито незаконному вилові морських біологічних ресурсів та порушенні правил кораблеводіння".

У партії нагадали, що досі на цій ділянці кордон між Україною і Росією не демарковано, тому встановити кордон в Азовському морі неможливо. "Явно неадекватними були дії капітана російського прикордонного катера, який у мирний час, незважаючи на можливі людські жертви, навмисне пішов на таран меншого українського судна", - наголошується в заяві.

У "Батьківщині" пояснили, що свідомо уникали публічних політичних оцінок цього прикрого інциденту. Але минуло вже два тижні: досить тривалий час для того, щоб українські органи влади піднялися на захист прав та інтересів своїх співвітчизників. "Однак цього не відбулося – Міністерство закордонних справ України займає вкрай незрозумілу позицію з цього питання, уникаючи будь-яких коментарів", - вважають у партії.

Також у політсилі наголосили, що за цей самий період відбулося кілька зустрічей на найвищому рівні, на яких обговорювалися різні питання, президенти України та Росії Віктор Янукович і Володимир Путін встигли прийняти військово-морський парад у Севастополі. Проте Янукович так і не знайшов часу й можливості обговорити зі своїм російським візаві цей трагічний випадок.

У зв'язку з цим "Батьківщина" вимагає від МЗС України та Генпрокуратури негайної жорсткої реакції та дій щодо захисту прав українців. "Ми також наполягаємо на публічному та відкритому розслідуванні цього інциденту, внаслідок якого загинули прості українські громадяни", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка внаслідок зіткнення катера берегової охорони прикордонної служби РФ та українського баркасу загинули четверо рибало, один – врятувався.

Державна прикордонна служба України запропонували російській стороні провести спеціальну зустріч для з'ясування всіх обставин інциденту та провести спільне розслідування ситуації, під час якої затонув український баркас з рибалками.

Міністерство закордонних справ України вручило ноту тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову щодо інциденту в територіальних водах РФ в Азовському морі.

У відповідь прикордонне управління федеральної служби безпеки РФ у Краснодарському краї заявило, що українські рибалки спровокували зіткнення з російським прикордонним катером в Азовському морі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: Янукович, Батьківщина, українського рибалку, Путіним, Росії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ