Пт, 2024-04-26, 12:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 26 » З Тимошенко зустрілися Кокс і Квасьнєвський
18:10
З Тимошенко зустрілися Кокс і Квасьнєвський
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Екс-Президент Польщі Олександр Квасьнєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс в неділю, 26 травня, відвідали екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко у харківській лікарні "Укрзалізниці", повідомляє РБК-Україна з посиланням на "5 канал".

Незадовго до цього в лікарню приїхали заступник голови Державної пенітенціарної служби Олександр Дука, начальник управління ДПтС у Харківській області Євген Бараш, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін і наглядовий прокурор Ігор Краснолобов.

Зазначимо, місія Кваснєвського і Кокса в неділю, 26 травня, прибула до України.

Нагадаємо, в. о. директора департаменту інформаційної політики МВС Євген Перебийніс заявив 21 травня, що в рамках візиту передбачається зустріч з чиновниками України з метою обговорення питань, передбачених мандатом місії.

"Українська сторона продовжує надавати максимального сприяння реалізації місії представників Європейського парламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського", - зазначив Перебийніс.

18 квітня конференція президентів Європейського парламенту одноголосно ухвалила рішення про продовження мандата місії спеціальних посланників Європарламенту Патріка Кокса та Олександра Кваснєвського до вересня 2013 року.

У той же день прем'єр-міністр України Микола Азаров привітав рішення конференції президентів Європейського парламенту про продовження моніторингової місії Європейського парламенту на чолі з Кваснєвським і Коксом.

Азаров зазначив: "(Місія) стала цінним і ефективним інструментом зміцнення довіри між Україною та ЄС в один з найскладніших періодів наших взаємин. Місія показала важливу і конструктивну роль Європейського парламенту в розвитку відносин між Україною та ЄС".

У той же час міністр закордонних справ Леонід Кожара додав: "Ми вважаємо, що ця місія є важливим комунікатором між українським урядом і європейськими інститутами. Продовження цієї місії на період до осені поточного року буде сприяти більш повному інформуванню європейських інститутів щодо ситуації в Україні".

Зазначимо, що на адресу місії з боку Європарламенту раніше звучала критика. Наприкінці березня повідомлялося, що євродепутати не бачать прогресу в роботі місії Кокса та Кваснєвського в Україні. У Європарламенті очікували, що місія буде сприяти встановленню верховенства права в Україні, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і таким чином стимулювати відновлення довіри між Україною та ЄС. Однак слід сказати, що ця критика озвучувалася ще до помилування Президентом Віктором Януковичем екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Кокс і Кваснєвський є неформальними представниками всіх інституцій Євросоюзу з переговорів з українською владою про пошук виходу з кризи у взаєминах Києва і Брюсселя, викликаного вибірковим кримінальним переслідуванням представників опозиції.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: admin | Теги: Кокс, квасьнєвський, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ