Пт, 2024-03-29, 06:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 15 » За 12,5 млрд доларів Google купує Motorola
19:46
За 12,5 млрд доларів Google купує Motorola
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Корпорація Google Inc., що володіє однойменним порталом і низкою інших проектів, купує американського виробника стільникових телефонів Motorola Mobility за 12,5 млрд доларів, повідомила компанія сьогодні, 15 серпня, передає РБК.

Google виплатить акціонерам компанії по 40 дол за кожен цінний папір Motorola Mobility, якою вони володіють. Пропозиція Google становить 63-відсоткову премію до ціни акції Motorola Mobility на закритті торгів 12 серпня 2011 р. Транзакцію було схвалено радами директорів обох компаній.

Компанія очікує, що угоду буде укладено вже в кінці цього або початку наступного року.

З придбанням компанії Google отримує власний виробничий майданчик для своєї операційної системи Android. Проте в прес-релізі підкреслюється, що Android буде відкритою системою, а Motorola так і залишиться її ліцензіатом.

Google - перша за популярністю (77,05%) в світі пошукова система, обробляє понад 40 млрд запитів на місяць (частка ринку 62,4%). Лідер пошукових машин Інтернет, Google охоплює більш як 60% світового ринку та індексує понад 8 млрд веб-сторінок. Google може знаходити інформацію на 186 мовах. Заснували корпорацію Сергій Брін і Ларрі Пейдж в 1998 р. на основі навчального проекту BackRub, який вони розробили, коли були студентами Стенфордського університету США.

Google зафіксувала в першому кварталі 2011 р. зростання чистого прибутку на 17,3% в річному обчисленні. Збільшення чистого доходу було досягнуто, незважаючи на зростання операційних витрат. Чистий прибуток компанії в першому кварталі становив 2,3 млрд дол, або 7,04 дол на акцію, порівняно з 1,96 млрд дол, або 6,06 дол на акцію, в аналогічний період минулого року. Чиста виручка Google зросла на 29%, до 6,54 млрд дол, проти 6,32 млрд дол, очікуваних аналітиками.

Motorola Mobility - частина колишньої єдиної корпорації Motorola, яка на початку цього року завершила поділ на дві незалежні компанії. У віданні компанії - виробництво мобільних телефонів, смартфонів і мобільних планшетних пристроїв для споживчого ринку. Підрозділ з надання технологічних рішень в галузі радіозв'язку для комерційних замовників і державних структур було виділено в іншу компанію - Motorola Solutions.

Як повідомлялося, на початку травня американська корпорація Apple випередила за вартістю свого бренду інтернет-компанію Google. На той момент бренд Apple оцінювався в 153,3 млрд дол. Компанія Google посунулася на друге місце (111,5 млрд дол), третє посідає IBM (100,9 млрд дол).




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 862 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ