Ср, 2024-04-24, 13:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 21 » За дитячу порнографію в Україні можна сісти на 10 років
13:11
За дитячу порнографію в Україні можна сісти на 10 років
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні прийнято закон для підсилення боротьби з дитячою порнографією. В ньому вперше сформульовано законодавче визначення цього злочину, а також введене покарання за її ввезення, виробництво і розповсюдження – ув'язнення терміном від 5 до 10 років, повідомляє "КоммерсантЪ - Украина".

Вчора депутати підтримали в третьому читанні законопроект "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів (щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографії)". Цей документ вносить зміни до Кримінального кодексу, закони "Про телекомунікації" і "Про захист суспільної моралі". Зокрема, ст. 301 КК ("ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів") доповнюється поняттям "Дитяча порнографія". Законопроект підтримало 306 депутатів.

Раніше порнографію не розділяли на дитячу і дорослу, а максимальним покаранням, передбаченим цією статтею КК, було позбавлення волі терміном на 3 роки. Тепер же за ввезення до України з метою збуту продукції порнографічного характеру за участю дітей, її розповсюдження або примушення до участі в її створенні правопорушники нестимуть покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

У разі скоєння злочину повторно або використання дитячої порнографії з метою отримання прибутку у великому розмірі" (200 і більше неоподаткованих мінімумів, тобто понад 3400 грн) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років.

Старший оперуповноважений по особливо важливих справах департаменту МВС по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Руслан Пахомов вважає, що закон працюватиме ефективно: "У новому законі правопорушення, пов'язані з дитячою порнографією, класифікуються як особливо тяжкі, за які суд може позбавити порушника свободи терміном від 10 років. Це однозначно зупинить деяких порушників". Пахомов вважає, що зберігання дитячої порнографії повинне каратися за тим же принципом, що і зберігання наркотиків: "Використовуєте ви їх чи продаєте - сам факт причетності повинен жорстко каратися".

Згідно зі змінами в закон "Про телекомунікації", затвердженими в новому законі, тепер провайдери повинні зберігати інформацію про з'єднання своїх клієнтів і надавати її тільки на підставі рішення суду. Слід нагадати, що при розгляді законопроекту в першому читанні в ньому містилася норма, що зобов'язує провайдерів зберігати інформацію про інтернет-трафік клієнтів і повідомляти про випадки порушення законодавства, зокрема про розповсюдження порнографічної продукції за участю дітей.

Як повідомила президент Інтернет-асоціації України Тетяна Попова, в новому законі провайдерів не зобов'язують моніторити трафік клієнтів, але низка невизначених моментів збереглася. "У документі сказано, що оператори телекомунікацій повинні зберігати інформацію про з'єднання свого абонента, проте не вказано, як довго", - відзначила пані Попова. До того ж, за її словами, неясно, чи потрапляє під формулювання "надання доступу до дитячої порнографії" сама послуга доступу в інтернет. Пані Попова також уточнила, що вже створена робоча група, до якої увійшли представники МВС і Інтернет-асоціації. Вона вивчить міжнародний досвід і спробує адаптувати його до українського законодавства.

Тим часом, на думку громадських організацій, що захищають права дітей, саме інтернет-провайдери повинні нести відповідальність за доступ до сайтів, що містять сумнівний контент. "Вони повинні відстежувати і блокувати сайти з дитячою порнографією в мережі", - впевнено заявила заступник голови громадської організації "Служба захисту дітей" Інна Савчук.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1337 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ