Пт, 2024-04-26, 07:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 2 » За добу на Донбасі поранено 8 військовослужбовців. ВІДЕО
18:58
За добу на Донбасі поранено 8 військовослужбовців. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції загиблих серед українських військових немає, 8 бійців отримали поранення. Про це сьогодні, 2 травня, на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 8 - були поранені", - сказав Мотузяник.

За його словами, в цілому перший день травня в зоні АТО пройшов неспокійно. Бойовики, порушуючи Мінські домовленості, 5 разів обстріляли наші позиції з 122-мм гармат і 12 разів - з 120-мм мінометів.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення сил АТО з противником є село Широкине. Вчора найбільш високу активність бойовики проявляли у другій половині дня, і наші військовослужбовці були вимушені відкрити у відповідь вогонь.

На Донецькому напрямку бойовики здійснили серію масштабних провокацій в північно-західних околицях Донецька - від Кам'янки до Красногорівки. У той же час поблизу Горлівки ситуація стабілізувалася - противник вів "турбуючий" вогонь по наших позиціях тільки поблизу Майорська.

На Луганському напрямку бойовики підвищили інтенсивність обстрілів: перестрілки відбулися в районі Щастя і смт Станиці Луганської, а також поблизу Бахмутської траси. Також за інформацією Державної прикордонної служби, за минулу добу в зоні АТО було зафіксовано 3 польоти ворожих БПЛА.

У разі демілітаризації Широкиного, будуть вжиті всі заходи для захисту Маріуполя - штаб АТО

У випадку, якщо відбудеться демілітаризація Широкиного, будуть вжиті вичерпні заходи з метою недопущення просування бойовиків у бік Маріуполя, сказав Мотузяник.

За його словами, українська сторона підтримує ініціативу спостерігачів ОБСЄ щодо демілітаризації Широкиного і веде переговори. Разом з тим Мотузяник зауважив, що для початку такого кроку необхідно повне припинення вогню, чого поки не спостерігається з боку бойовиків.

Відповідаючи на уточнююче запитання, він сказав: "Якщо демілітаризація Широкиного відбудеться, силами АТО будуть вжиті вичерпні заходи, щоб запобігти просуванню противника в напрямку Маріуполя".

Раніше повідомлялося, що жителі Маріуполя збирають підписи із закликом до вищого керівництва країни не починати демілітаризацію району Широкиного. На думку маріупольців, "залишити Широкине сьогодні - значить, поставити під удар півмільйонний український Маріуполь. Це також створить небезпечний прецедент для ворога і стане передумовою для подальшої ескалації насильства і наступальних дій на решті території країни. Здати Широкине - значить відкрити ворота на всю Україну" .

Дата наступних переговорів щодо ситуації на Донбасі поки невідома, заявив Мотузяник

У штабі антитерористичної операції не мають інформації про дату наступних переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Коментувати заяви тієї сторони (представників угруповань "ДНР" та "ЛНР" - ред) не хотілося б. Мені станом на цю хвилину дата переговорів, як і склад групи не відомі", - сказав Мотузяник.

Нагадаємо, раніше на Маріупольському напрямку сталася серія бойових зіткнень поблизу селища Павлопіль, а також кілька озброєних провокацій бойовиків в районі села Чермалик.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: добу, Донбасі поранено 8 військовослужбов
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ