Ср, 2024-04-24, 19:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 6 » За межею тотальної бідності живуть 15% українців - ООН
11:58
За межею тотальної бідності живуть 15% українців - ООН
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
За межею прожиткового мінімуму (тотальної бідності) в Україні проживає 15,2% населення, повідомили в українському відділенні ООН. При цьому, за даними організації, в період з 2010 по 2011 рік рівень абсолютної бідності скоротився на 3,3%.

"Так, рівень абсолютної бідності (за межею прожиткового мінімуму) зменшився з 18,5% за 9 місяців 2010 року до 15,2% за 9 місяців 2011 року. Це означає, що майже 1,5 мільйона осіб вийшли зі стану бідності, і вартість їхнього середньодушового споживання перевищила розмір прожиткового мінімуму", - йдеться в заяві ООН.

За даними Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Національної академії наук (НАН) України, якими користується ООН, зниження відносної бідності відбувається за рахунок поліпшення ситуації родин з дітьми - цей показник зменшився до 31,7% - і серед тих, хто працює, - до 19,8%.

Поліпшення здебільшого відчули багатодітні домогосподарства, де рівень бідності знизився за 9 місяців 2011 року порівняно з відповідним періодом попереднього року, на 3,1%.

Разом з тим наголошується, що "тенденції подолання монетарної бідності спостерігаються на тлі зростання рівня бідності за критеріями споживання". Це свідчить про те, що більшість громадян країни ще відчувають економічну кризу, а їхні споживчі можливості звужуються, як і раніше.

Так, наприклад, зросла частка населення, чий раціон харчування має енергетичну цінність менше ніж 2100 кілокалорій на добу (з 13,7% до 14,4%).

Ще одним негативним свідченням погіршення споживчих можливостей населення є зростання рівня бідності за структурним критерієм, тобто зростання питомої ваги населення, яке витрачає на харчування понад 60% свого бюджету (за останній рік цей показник зріс з 42,8 до 44,1%).

Нагадаємо, у листопаді минулого року повідомлялось, що вартість робочої сили в Україні одна з найдешевших в Європі. Причому з кожним роком українці в реальних цифрах заробляють усе менше.

На початок 90-х років частка оплати праці в собівартості продукції становила в середньому близько 33%, хоча на Заході в цей же період цей показник становив 40-45% (зараз у високотехнологічних галузях - до 60%). На кінець 2011 року частка оплати праці в собівартості продукції в середньому не перевищувала 10-12%.

Сьогодні одна година роботи в країнах ЄС коштує в середньому 23 євро (244 грн), що у 16 разів більше, ніж заробляє українець.

Нагадаємо, на сьогодні середня зарплата в Україні становить 2942 гривні.

Станом на березень цього року, найвищі середні зарплати в Україні отримували працівники авіаційного транспорту (9163 грн на місяць) і фінансисти (6526 грн). Найнижчі зарплати на підприємствах легкої промисловості - 1649 грн у березні.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1115 | Додав: adminA | Теги: межею тотальної бідності, ООН, 15% українців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ