Ср, 2024-04-24, 05:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 13 » За місце проведення траурного мітингу 18 травня кримські татари посварилися
11:33
За місце проведення траурного мітингу 18 травня кримські татари посварилися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Кримськотатарська громадська організація "Міллі Фірка" заявляє про неможливість своєї участі в тій протестній політичній акції 18 травня 2013 року на площі Леніна в Сімферополі, яку, як вважають у "Міллі Фірка", лідери Меджлісу організують під прикриттям Жалобного мітингу. Про це йдеться в заяві "Міллі Фірка", передає УНН.

"Якщо ми хочемо показати в день трагедії єдність кримськотатарського народу - мітинг необхідно провести тільки один на центральній площі Сімферополя. На трибуні мітингу необхідна присутність керівництва Ради міністрів АРК, Верховної Ради АРК, постійного представника президента України в АРК, а також представників Меджлісу і Ради представників кримськотатарського народу при президентові України. Бажано, щоб на трибуні були присутні по дві людини від ветеранів війни та Національного руху кримських татар. Траурний мітинг відкривається і закривається загальним молебнем, який проводить муфтій Криму. Виступи на траурному мітингу не повинні бути політизованими. І цей загальний для всіх мітинг повинен проводити Оргкомітет", - запропонували в "Міллі Фірка".

При цьому автори документа вважають, що Меджліс навмисно проігнорував пропозицію Ради представників кримськотатарського народу при президентові України та кримськотатарської громадськості про проведення 18 травня 2013 року на площі Леніна в Сімферополі єдиного Жалобного мітингу.

"Лідери Меджлісу, виконуючи зобов'язання перед своїми союзниками, вирішили провести 18 травня під прикриттям Жалобного мітингу протестну акцію - кульмінацію політичного проекту Об'єднаної опозиції проти влади "Вставай, Україно!", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, у місті Сімферополі планувалося провести два загальнокримських мітинги 18 травня. Перший за участю Меджлісу планувалося провести на площі ім. Леніна, другий, організований Радою представників кримськотатарського народу при президентові України - перед будівлею Верховної Ради Криму.

Виконком Сімферопольської міськради не дав дозволу Меджлісу кримськотатарського народу на проведення 17 і 18 травня традиційних жалобних заходів, присвячених пам'яті жертв депортації кримських татар.

Як відомо, 18 травня 1944 року - сумна дата в житті кримськотатарського народу. Цього дня почалася насильницька депортація кримських татар за рішенням Сталіна з їхньої історичної батьківщини і утримання їх у місцях вигнання протягом довгих десятиліть. Населення Криму становить близько 2 мільйонів осіб (за даними Державного комітету статистики України станом на 1 січня 2011 р.), з них 13% - кримські татари. Кримські татари представлені в парламенті України нинішнього скликання лідером Меджлісу Мустафою Джемілєвим (фракція ВО "Батьківщина").

Меджліс - представницький орган кримських татар


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: проведення траурного мітингу 18 тра, кримські татари
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ