Пт, 2024-03-29, 09:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Січень » 17 » За підсумками розслідування Kroll діяльності ПриватБанку Луценко допускає відкриття кримінальних справ
19:16
За підсумками розслідування Kroll діяльності ПриватБанку Луценко допускає відкриття кримінальних справ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Генеральний прокурор України Юрій Луценко допускає відкриття низки кримінальних проваджень та оголошення про підозри у низці економічних злочинів, виявлених у результаті розслідування діяльності ПриватБанку, поведеного компанією Kroll.

"Був сегмент, в якому було написано, що кошти виводилися безпосередньо на рахунки, підконтрольні акціонерам, власникам ПриватБанку для особистих потреб. Я також попросив колег із Kroll підтвердити те, що хоча б частина коштів кредитування йшла на особисті потреби: умовно кажучи, яхти, літаки, інші особисті потреби власників. У разі, якщо це надано, також імовірна стаття про відмивання брудних грошей і відповідні підозри", - сказав Ю.Луценко журналістам у середу.

"Ми дуже цінуємо результати діяльності Kroll - безумовно, вони важливі для банківської сторони, для Нацбанку та ПриватБанку... Для нас були б важливі певні уточнення. Якщо такі факти вони зможуть нам надати, ми, безумовно, діятимемо швидше у рамках нашого кримінального провадження", - зазначив генпрокурор.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи є у звіті компанії інформація про участь ПриватБанку у відмиванні грошей "групи Януковича", генпрокурор сказав: "Ні, про це там немає ані слова".

Загалом, коментуючи звіт Kroll, генпрокурор розповів, що 16 січня він вивчав презентацію розслідування. "На жаль, ніяких документів не було продемонстровано, тому що наразі Kroll очікує дозволу на вивезення в Україну документів, які містять персональні дані", - пояснив генпрокурор.

Він зазначив, що компанія зробила грандіозну роботу.

За словами генпрокурора, представники компанії пояснили, що розслідування здійснювалося "для оцінки ймовірних банківських шахрайств із погляду банківських правил і не було сфокусоване на пошуки доказів для кримінального переслідування.

"З того, що я бачив, така можливість (кримінального переслідування - ІФ) існує. Можливість перша: чи використовувалися кошти рефінансування на цілі, не передбачені законом... Нині Kroll не може надати мені відповідь, чи є такі факти, але пообіцяли найближчим часом таку відповідь надати", - сказав генпрокурор.

Ю.Луценко наголосив, що якщо буде встановлено факт, "що, припустимо, мільйон гривень замість виплат дивідендів пішов на кредитування компаній, пов'язаних із власником, це приведе до дуже швидкого написання підозри відповідним посадовим особам".

Говорячи про другу можливість відкриття кримінального провадження за результатами проведеної Kroll перевірки, генпрокурор сказав: "У презентації було зазначено, що гроші буквально за 10 хвилин проходили через сотні суб'єктів господарювання в Україні і поза нею... з ознаками фіктивності".

Водночас, за його словами, представники компанії наразі не зазначили переліку компаній з ознаками фіктивності. "Якщо це буде надано, ми також зможемо підійти ближче до підозри щодо фактичного підприємництва, несплати податків, імовірної розбіжності коштів", - наголосив Ю.Луценко.

Згідно з меморандумом України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) за програмою розширеного фінансування EFF, до кінця вересня 2017 року планувалося завершити forensic-аудит (економічне розслідування операцій) ПриватБанку для визначення, чи мали місце правопорушення або погана банківська практика в період до його націоналізації наприкінці минулого року.

Для цих цілей, а також для консультаційних послуг із розроблення, впровадження та виконання плану заходів щодо підготовки до націоналізації ПриватБанку і пошуку активів власників бенефіціарів НБУ в лютому 2016 року найняв детективне агентство Kroll, а в липні 2016 року - консалтингову компанію AlixPartners. Ці самі компанії опрацьовували з Нацбанком питання координації юридичного захисту та претензійно-позовної роботи.

Компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінзаклад до його націоналізації був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків щонайменше в $5,5 млрд.

Kroll засновано в 1972 році, її штаб-квартира розташована в Нью-Йорку. Попит на її послуги серед фінансових установ особливо зріс після фінансової кризи 2007 року і посилення глобального регуляторного нагляду.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1097 | Додав: adminA | Теги: підсумки розслідування Kroll діяльн, Луценко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ