Чт, 2024-03-28, 11:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Серпень » 26 » За підтримку європейського розвитку України Порошенко подякував діаспорі
19:44
За підтримку європейського розвитку України Порошенко подякував діаспорі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко відзначив важливу роль української діаспори в підтримці України в боротьбі проти зовнішньої агресії і підтримки європейських прагнень українського народу. Про це він заявив під час урочистостей з нагоди 50-річчя створення «Всесвітнього конгресу українців» у суботу, 26 серпня, в Києві.

«Я хочу відзначити активну послідовну роботу Світового конгресу українців у забезпеченні максимальної підтримки України в її боротьбі проти російської агресії. Від імені українського народу дякую за всі зусилля для захисту незалежності і підтримки європейських прагнень нашого народу», - сказав Порошенко на урочистих заходах у Мистецькому Арсеналі.

Голова держави наголосив, що Україна «стала на шлях докорінних перетворень», а боротьба з корупцією, реформа правосуддя, макроекономічна стабілізація і зростання економіки є «першочерговими пріоритетами для забезпечення гідного життя українських громадян».

«Ми послідовно працюємо над їх реалізацією, хоча зараз Росія робить все можливе, щоб заблокувати наше рух. Але ми витримали всі удари ворога і втрималися на ногах. У нас є підстави впевнено дивитися в майбутнє ... Спільно ми здобудемо перемогу і на інформаційному фронті боротьби з російською агресією, бо інформаційна війна є основною в гібридній війні. І ми переможемо», - сказав президент.

За його словами, зараз є широке поле для пожвавлення співпраці іноземних українців з історичною Батьківщиною. Для цього в червні 2017 року уряд схвалив Концепцію державної програми співпраці із закордонними українцями на 2017-2020 роки. «Я закликаю вас взяти активну участь у наповненні і реалізації цієї програми. Адже вона є «дорожньою картою», за якою роками ми будемо працювати разом. Це наша спільна робота, спільні завдання і спільні прагнення», - сказав Порошенко.

Президент особливо відзначив, що «закордонне українство - це впливовий і визнаний учасник, суб'єкт світових соціокультурних процесів» і завдяки діаспорі «українська культура стала невід'ємною частиною культурного ландшафту багатьох країн світу».

Як відомо «Світовий конгрес українців» був заснований у 1967 році і об'єднує майже 20 млн громадян українського походження в 53 країнах світу. Президент Світового конгресу українців Євген Чолій розповів про те, що організація активно сприяє поширенню інформації про Україну в міжнародному суспільстві. Від імені Конґресу він вручив Порошенкові символічний подарунок – скляну скульптуру «Ангел миру».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 633 | Додав: adminA | Теги: діаспора, Порошенк, європейський розвиток України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ