Пт, 2024-03-29, 07:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 15 » За порушення ПДР українським водіям змінюють систему збору штрафів
11:32
За порушення ПДР українським водіям змінюють систему збору штрафів
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

В Україні оновлюють систему збору штрафів з водіїв – порушників ПДР: сьогодні в Києві банкіри і даївці презентують платіжні термінали, якими "озброїли" автоінспекторів.

Суть роботи цих пристроїв проста і не відрізняється від оплати товару в будь-якому магазині: за наявності банківської карти водій зможе сплатити штраф прямо на місці порушення і не возитися з протоколами, пише "Сегодня".

Скоро такими терміналами будуть обладнані вже тисяча патрульних авто.

Як розповіла спікер ДАІ МВС України Інна Котула, практику почали впроваджувати ще кілька років тому, але тоді вона не прижилася: "Можливо – через те, що картки були не так поширені, як зараз. А наприкінці грудня минулого року ми повернулися до цієї практики, і вона чудово себе зарекомендувала! Ми підрахували, що таким чином штрафи сплатили більше тисячі порушників. Тому зараз подібні термінали ми встановлюємо і на блокпостах ДАІ", – повідомила нам Котула.

Як розповіли в прес-службі "Ощадбанку", який озброїв інспекторів терміналами, їхня установа встановила понад 1 тис. Таких пристроїв у патрульних авто.

"Комісія за оплату штрафу становить 3%. Адже нам необхідні кошти і на обслуговування такого обладнання", – пояснили банкіри.

Водії такою практикою задоволені: "Так значно зручніше. Тому що у мене, наприклад, немає часу, щоб тягатися з квитанцією. А так – на місці все вирішили, і відразу видно, куди йдуть гроші", – сказав Андрій Притула.

Чекає оновлення і міліцейський автопарк: на зміну традиційним для міліції "уазикам", що має назву в народі "Бобик", і "Жигулям" прийдуть Toyota Prius з гібридними двигунами: 348 таких авто вчора отримало МВС від уряду Японії, в рамках Кіотського протоколу.

"МВС отримує ці авто в рамках реформи. Мова йде про проведення експериментів у містах-мільйонниках, де впроваджується патрульна служба (об'єднана з ДАІ). Ці авто призначені для київської та одеської патрульних служб, а також – для Львова і Харкова", – заявив міністр Арсен Аваков на церемонії передачі автомобілів.

Коментуючи реформу відомства в цілому, Аваков заявив, що вчора в Раді був представлений пакет законів, що стосуються зміни міліції.

"У ці документи були внесені зміни, зокрема – прибрали положення про презумпцію правоти поліцейського. Ми все ж вважаємо, що ця норма повинна бути в законі, але суспільство до цього не готове", – заявив Аваков.

Анонсовані недавно головою МВС реформи в ДАІ вже йдуть практично у всіх областях. Але ставлення до них даївців різне.

"Йде скорочення штату. Поки що воно торкнулося людей пенсійного віку, але ми все одно все хвилюємося. Хоча, можливо, скорочення й на краще – може, нам зарплату підвищать. З нововведень поки що з'явилися тільки термінали. Але поліпшень ми все одно чекаємо", – розповів офіцер ДАІ однієї з центральних областей.

Нагадаємо, влітку торік начальник Департаменту ДАІ МВС України доручив усім регіональним підрозділам ДАІ здійснювати документування спроб дачі хабара водіями-порушниками Правил дорожнього руху, аби уникнути відповідальності за скоєне правопорушення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: українським водіям, систему збору штрафів, порушення ПДР
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ