Вт, 2024-04-23, 17:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 10 » За притулок чоловікові Тимошенко екс-посол Чехії очікує помсти Києва
12:40
За притулок чоловікові Тимошенко екс-посол Чехії очікує помсти Києва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-посол Чехії в Україні Павел Маша вважає, що надання політичного притулку Олександру Тимошенко позначиться на українсько-чеських відносинах, передусім економічних, як це було у випадку з екс-міністром економіки України Богданом Данилишиним.

"За того урядово-бюрократичного свавілля, що панує в Україні, чеським підприємцям, зацікавленим в тих чи інших державних замовленнях, обов'язково будуть встромляти палиці в колеса. Будуть мститися, як мстилися за політичний притулок Богдану Данилишину", - зазначив Маша.

На запитання, які підстави мало міністерство внутрішніх справ для того, щоб надати політичний притулок Тимошенко, екс-посол відповів: "За моїми спостереженнями, в міністерстві внутрішніх справ існує два угруповання: так звані прагматики і так звані ідеалісти. Перші, коли мова йде про такі делікатні справи, як політичний притулок, виходять з економічних інтересів, а другі - більше піклуються про імідж Чехії як традиційної захисниці прав людини. У випадку з Олександром Тимошенко перемогли "ідеалісти", до яких, між іншим, належить і міністр Ян Кубіце".

З приводу деяких заяв з Києва, що Тимошенко хоче сховати в Чехії капітали своєї дружини, дипломат назвав це нісенітницею.

"Нісенітниця! Така заява позбавлена логіки. А крім того, за деякою інформацією, думка залишитися в Чехії з'явилася у Олександра Тимошенко ще перед засудженням його дружини. Якщо говорити про мотиви його поведінки, то я маю більше довіри до джерел партії "Батьківщина", ніж до урядових", - зазначив екс-посол Чехії в Україні.

Як повідомлялося, 6 січня Чехія надала політичний притулок чоловікові екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Олександру.

Пізніше адвокат екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що Євгенія Тимошенко може покинути Україну і попросити політичного притулку за кордоном.

Нагадаємо, що Україна та Чехія вже перебували на межі дипломатичної кризи після того, як притулок тут отримав екс-міністр уряду Тимошенко Богдан Данилишин. Тоді з України було вислано двох дипломатів, а відносини поліпшилися тільки після нещодавнього візиту прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Однак наразі українська сторона ще не дала своєї оцінки вчинку Олександра Тимошенко.

Донька Тимошенко заявляє, що її батько не хотів просити політичний притулок

Донька Юлії Тимошенко Євгенія заявляє, що звернення її батька до чеського уряду про надання політичного притулку є необхідним і вимушеним кроком.

"Батько не хотів їхати, навіть зараз він дуже переживає з цього приводу, але я думаю, що в ситуації, в якій опинилася наша родина, це необхідний захід", - сказала Євгенія Тимошенко.

За її словами, родині було б значно важче, якби влада продовжила переслідування Олександра Тимошенко. "Якби влада репресувала його, це вплинуло б на мою маму більше, ніж тепер у цій ситуації, коли вона вже перебуває в колонії", - пояснила Євгенія Тимошенко.

Чоловік Тимошенко каже, що попросив політичного притулку лише через турботу про дружину

Чоловік екс-прем'єрки Юлії Тимошенко Олександр заявив, що попросив політичного притулку в Чехії, щоб не давати ніякої додаткової можливості тиску на свою дружину,повідомляє LB.ua  з посиланням на Lidove noviny.

"6 січня 2012 рішенням Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки мені, Олександру Тимошенко, було надано притулок. Я був змушений покинути Україну і просити політичного притулку через неймовірний тиск і переслідування з боку нинішньої української влади - авторитарного режиму президента Януковича", - говорить він.

"В Україні, за дорученням президента Януковича на підставі фіктивних кримінальних справ були арештовані кілька політиків - посадових осіб попереднього уряду. Перш за все, була без жодної провини засуджена до семи років моя дружина - Юлія Тимошенко, колишній прем'єр-міністр і кандидат на пост президента України , їй не вистачило всього 3% для перемоги над Януковичем на виборах 2010 року", - нагадує чоловік Тимошенко.

"Влада в Україні не гидує ніякими брудними методами. Їм не вдалося зломити Юлію Тимошенко ні залякуванням, ні судами, ні тюремним ув'язненням, ні тортурами, і тому вони вдалися до ще гірших речей - переслідуванню мене особисто та інших членів сім'ї. Я не хочу давати Януковичу ніякої додаткової можливості тиску на лідера опозиції, і притулок - це для мене єдиний спосіб, як цього досягти ", - пояснює свої мотиви він.

Олександр Тимошенко висловив вдячність країнам ЄС "за глибоке розуміння ситуації в Україні і критику політичних репресій, ініційованих українською владою, різке засудження незаконного позбавлення волі і незаконного вироку моїй дружині Юлії Тимошенко, тюремне ув'язнення ряду інших опозиційних політиків. Я дякую владі Чеської республіки за її рішення щодо мене".

"Сьогодні я разом з іншими членами опозиції до режиму Януковича змушений перебувати за межами батьківщини. Але це тимчасово. Я переконаний, що український народ не буде довго терпіти нинішню некомпетентну, корумповану й авторитарну владу на чолі з Януковичем. Вже одного разу, під час Помаранчевої революції 2004 року, українці показали Януковичу його місце - скоро покажуть його другий і останній раз! " - сподівається він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: чоловікові Тимошенко екс-посол Чехі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ