Пт, 2024-04-19, 22:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 20 » За справу "РосУкрЕнерго" екс-голова Держмитниці отримав 4 роки умовно
13:23
За справу "РосУкрЕнерго" екс-голова Держмитниці отримав 4 роки умовно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Екс-голова Державної Митної служби України Анатолій Макаренко засуджений до 4 років позбавлення волі умовно, повідомив його адвокат Олексій Дірочка.

"Сьогодні суд оголосив вирок - 4 роки позбавлення волі з відстрочкою покарання", - розповів адвокат.

При цьому він висловив жаль про те, що не вдалося довести відсутність складу злочину в діях Макаренко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Дірочкі, текст вироку буде отримано пізніше і після його вивчення буде прийнято рішення про подання апеляції. Він зазначив, що, оскільки у справі про розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу "РосУкрЕнерго" засуджені кілька людей, необхідно ознайомитися з текстом вироку.

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз Україна" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб м газу.

Служба безпеки України (СБУ) провела досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз Україна" і Державної митної служби в розтраті належного компанії RosUkrEnergo АG природного газу та його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.

За даними СБУ, в ході слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. У даній справі були заарештовані Діденко, екс-глава Державної митної служби України Анатолій Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько.

Діденко знаходився під арештом з 12 липня 2010 року.

На початку липня 2011 року Апеляційний суд Києва постановив змінити Макаренку і Шепітько запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд. У той же час суд відмовився звільнити з-під варти Діденка.

25 липня 2011 Печерський райсуд Києва задовільнив клопотання захисту Діденко про виділення в окреме провадження справи щодо їх підзахисного.

30 серпня 2011 року представники прокуратури прийшли до висновку про необхідність зміни Діденко статті звинувачення на більш м'яку.

Діденко 31 серпня заявив суду, що підписав угоди про митне оформлення природного газу RosUkrEnergo в 2009 році, оскільки був абсолютно впевнений, що отримав директиви Кабінету міністрів про їх підписання, а не особисто від Юлії Тимошенко, яка тоді очолювала уряд.

5 вересня 2011 Печерський райсуд Києва засудив Діденко до трьох років позбавлення волі з відстрочкою вироку. Йому також заборонено виконувати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські зобов'язання на підприємствах в організаціях та установах усіх форм власності. До вступу вироку в законну силу Діденко в той же день був змінений запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Згодом адвокат Діденко Ігор Степанов повідомив, що його підзахисний не буде оскаржувати вирок Печерського райсуду. "Діденко не подаватиме апеляційну скаргу на вирок. Він так вирішив", - сказав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: РосУкрЕнерго, екс-голова Держмитниці, 4 роки умовно
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ