Вт, 2024-04-16, 19:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 13 » За Тимошенко і Януковича заплатять партії. Ющенко спонсорів поки не знайшов
11:44
За Тимошенко і Януковича заплатять партії. Ющенко спонсорів поки не знайшов
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн, які необхідні для участі у президентських виборах, за прем'єра Юлію Тимошенко внесе партія "Батьківщина". Відповідну інформацію вчора було опубліковано на офіційному сайті майбутнього кандидата в президенти.

За словами Тимошенко, партія виконає все юридичне забезпечення, включно із заставою. "Я очолюю достатньо потужну партію, яка має півмільйона членів, і, безумовно, і вони і сама партія підтримуватимуть моє висунення", - вважає глава уряду.

Аналогічним шляхом піде і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Представник політичної сили Михайло Чечетов повідомив, що партійні первинні й обласні організації вже проголосували за висунення своїм кандидатом Януковича. 23 жовтня це рішення має підтримати загальнопартійний з'їзд "регіоналів". За словами Чечетова, внесення грошової застави також здійснюватиметься партійцями, пише сьогодні газета "Дело".

На відміну від лідерів великих партій, інший підхід обрали лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк і голова Верховної ради Криму Анатолій Гриценко. Обидва кандидати йтимуть на вибори шляхом самовисування. 2,5 млн грн застави і Яценюк, і Гриценко розраховують накопичити за допомогою благодійних пожертвувань від українських громадян.

Днями екс-міністр оборони Гриценко заявив, що вже зібрав майже 2 млн гривень. Яценюк суму не озвучив, але на своєму сайті оприлюднив список донорів, серед яких і фізичні, і юридичні особи. Тим часом, за даними деяких українських ЗМІ, Яценюк вже витратив на свою рекламу більше, ніж потрібно для застави - понад 3 млн грн. При цьому сам "фронтовик" зізнався у витраті на рекламу лише шостої частини від названої суми - 480 тис грн.

Як розповів керівник Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко, тільки в серпні - на початку вересня Тимошенко, Яценюк, Янукович вже витратили по 2-3 млн грн.

І це тільки початок. За деякими даними, виборчий фонд Тимошенко буде найзначнішим і може сягнути, за різними оцінками, від 200 до 700 мільйонів доларів. "Регіонал" спокійно може розраховувати, як повідомило джерело в його оточенні, на суму, у яку Партії регіонів обійшлися попередні парламентські вибори: "Тоді це було 168 мільйонів доларів". Лідер "Фронту змін" може розраховувати на виборчий фонд у 100-150 мільйонів доларів.

У чинного президента сподіваються зібрати для виборчої кампанії 100 мільйонів доларів. При цьому Віктор Ющенко ще не визначився, де візьме необхідну для застави суму.

Як повідомив заступник голови партії "Наша Україна" Володимир Мойсик, яким чином висуватиметься Ющенко - самостійно чи від партії - вирішиться на з'їзді. Його заплановано на кінець жовтня - початок листопада. При цьому Мойсик запевняє, що якщо буде ухвалено рішення висунути Ющенка від партії, то проблем зі внесенням грошової застави у "Нашої України" не виникне.

До недавнього часу борг політичної сили перед первинними організаціями в регіонах, а також борги з оренди приміщень і комунальних платежів перевищили 10 млн грн. За словами Мойсика, на даний момент вже погашено приблизно 20% заборгованостей і найближчим часом партійне керівництво має намір повністю розрахуватися.

Раніше охочим поборотися за головне крісло країни було набагато простіше, оскільки грошей на заставу було потрібно менше. А цього літа парламент збільшив заставу для реєстрації кандидатів у президенти з 500 тис до 2,5 млн грн.

На такий крок найбільші політичні сили, чиї лідери вважаються головними претендентами на перемогу у виборах, пішли у зв'язку з реальною небезпекою участі в президентських перегонах понад сто людей.

Втім, незважаючи на високу вартість задоволення під назвою "участь у президентських перегонах", людей, які вважають себе гідним здобути перемогу, стає дедалі більше.

Остаточний список кандидатів у президенти, які, ясна річ, внесуть грошову заставу, офіційно буде оголошено 18 листопада. Вибори глави держави відбудуться 17 січня 2010 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1454 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ