Пт, 2024-03-29, 16:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 15 » За вимкненi фари поза населеними пунктами водiїв поки що не штрафуватимуть
21:34
За вимкненi фари поза населеними пунктами водiїв поки що не штрафуватимуть
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
За невиконання нових Правил дорожнього руху в частинi обов’язкового ввiмкнення денних ходових вогнiв на всiх транспортних засобах поза населеними пунктами певний час не штрафуватимуть, запевнив заступник начальника Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Олексiй Балдiн.

"На першому етапi, який, я думаю, триватиме значно довше, нiж один мiсяць, перед нами стоїть завдання роз’яснювати, пропагувати, доводити iнформацiю до широких мас. Тобто жорсткої практики не буде", - сказав вiн в ефiрi програми "Соцiальний статус. Вашi права та пiльги" на телеканалi Tonis, нагадавши, що новi змiни до Правил дорожнього руху набувають чинностi 15 квiтня цього року.

Водночас Балдiн закликав водiїв не ставитися до слiв про те, що суворих покарань не буде, як до дозволу не виконувати новi правила.

Поширену серед автовласникiв думку про те, що ввiмкненi фари вiдволiкатимуть водiїв iнших авто вiд дороги, представник МВС прокоментував так: "З досвiду iнших країн загальна статистика свiдчить про те, що введення цiєї норми протягом перших трьох-п’яти рокiв дає помiтний результат щодо зниження кiлькостi певних рiзновидiв ДТП. На нашу думку, в тих умовах, якi ми маємо сьогоднi на дорогах, це нововведення має дати позитивнi результати. Я вважаю, що при iнтенсивностi замiського руху ходовi вогнi не будуть критичним iнформацiйним навантаженням на водiя, хоча й не виключаю, що в певних обставинах свiтло фар трохи стомлюватиме водiя або додатково розсiюватиме його увагу".

Балдiн також рекомендував водiям мати жилети зi свiтловiдбивачами, хоча норму про обов'язковiсть таких жилетiв i не було ухвалено. "Проблема iдентифiкацiї водiя, який перебуває на дорозi поруч iз транспортним засобом, залишається досить суттєвою. Тому я хотiв би закликати водiїв усе-таки мати жилети, й бажано оранжевого кольору, який у нас уже асоцiюється з чимось стороннiм на дорозi та краще сприймається на рiвнi пiдсвiдомостi", - сказав вiн.

Крiм того, вiдповiдаючи на запитання, чому не вводяться покарання для пiшоходiв, якi порушують Правила дорожнього руху, Балдiн зазначив: "Це величезна проблема, адже як можна накладати адмiнiстративне стягнення на людину, яка не має з собою жодних документiв? I хоча законодавство передбачає таку мiру, як затримання до з’ясування особи, застосовувати її до пiшоходiв практично неможливо суто технiчно".

Представник МВС також нагадав, що жодне з нововведень, якi набудуть чинностi з 15 квiтня, не передбачає вдосконалення адмiнiстративного кодексу в частинi пiдвищення стягнень або застосування нових норм покарання.

Раніше повідомлялось, що з 1 жовтня по 1 травня всі механічні транспортні засоби (автомобілі, мотоцикли, трактори тощо) мають цілодобово їздити з увімкненими фарами. 
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 890 | Додав: abel | Теги: Штраф, водiї, вимкненi фари
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ