Сб, 2024-04-27, 06:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 5 » Забужко: Україна помирає природними темпами
15:03
Забужко: Україна помирає природними темпами
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Українська письменниця Оксана Забужко заявила, що Україна нині - УРСР, конаюча природними темпами, і що в державі відсутній господар, який би зміг збудувати країну. Україна - дім без господаря. Україна вже 20 років без господаря, повідомляє Zaxid.net.

"Україна - це догниваюча, сповільненої дії УРСР. Тут ніхто нічого не реформував, не будував, не перебудовував. Це УРСР, конаюча сьогодні природнім темпом", - зазначила Забужко.

Оксана Забужко прокоментувала пропозицію міністра освіти та науки Дмитра Табачника вилучити зі шкільної програми твори тих українських письменників, що нині живі. "Він зробив цю заяву не першою на своєму міністерському посту. Це була спроба особистої помсти мені. І це було підверстано в абсолютно абсурдне пояснення, що живих письменників не повинно бути в програмі", - наголосила Оксана Забужко.

"Моя реакція була перевірена, оскільки я відреагувала на цей лист тільки сміхом і глумом. Це такий момент, коли можна протистояти, будь-якими спробами, навіть нахамити, тому що не страшні ці люди, вони смішні. Вони заповняють порожнечу. Україна — дім без господаря. Україна вже 20 років без господаря. Це догниваюча, сповільненої дії УРСР. Тут ніхто нічого не реформував, не будував, не перебудовував. Це УРСР, конаюча сьогодні природнім темпом. Це все метастази отої великої ракової хвороби, котра називалась УРСРом, котра ніколи не була вилікувана в Україні хірургічним втручанням, як це було в країнах Балтії, не кажучи вже про країни Східної Європи", - додала Забужко. За її словами, те, що сьогодні відбувається, — це відхилення, це наш невивчений урок.

Зазначимо, що нещодавно Оксана Забужко заявила що Янукович - це наш невивчений урок історії. Юлія Тимошенко - це новий виклик, до якого Україна не була готова. Вона порівняла Тимошенко з Розою Отунбаєвою з її запрошенням російських миротворців.

Наразі творча інтелігенція активно виступила на захист надбань української культури та мови. Це зокрема виявляється у тому, що акція‎ "Врятуй свою мову!" на захист української мови була проведена виключно зусиллями громадських організацій без залучення будь-яких політичних сил. Підтримати маніфестантів вийшли представники творчої інтелігенції та відомі музиканти, серед яких варто відзначити українського літератора та дисидента Євгена Сверстюка, письменників братів Капранових, Фагота з ТНМК та Сашка Положинського, лідера гурту "Тартак".

З-поміж тих, хто відкрито захищає українську культуру, насамперед слід назвати Оксану Забужко, яка вважає, що представники Служби безпеки України "оголосили війну пам'яті українського народу" (з огляду на дії співробітників СБУ щодо меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького") і що в Україні "при владі – люди малоосвічені, які реально знаються хіба на тому, як "вкрасти і втекти".

Довідка: Оксана Стефанівна Забужко

Народилася 1960 року в Луцьку. Закінчила філософський факультет Київського університету та аспірантуру Інституту філософії НАН України. Кандидат філософських наук. Віце-президент українського ПЕН-клубу. Автор поетичних збірок "Травневий іній" (1985), "Диригент останньої свічки" (1990), "Автостоп" (1994), "Новий закон Архімеда" (2000), повістей "Інопланетянка" (1992), "Казка про калинову сопілку" (2000), роману-бестселера "Польові дослідження з українського сексу" (1996, 1998, 2000, 2002), філософських досліджень "Дві культури" (1990), "Філософія української ідеї та європейський контекст: франківський період" (1992, 1993), "Шевченків міф України: спроба філософського аналізу" (1997, 2001), книги вибраних есеїв "Хроніки від Фортінбраса" (1999, 2001), публіцистичного збірника "Репортаж із 2000-го року" (2001) та інших.

Живе і працює в Києві. Роман "Польові дослідження з українського сексу" видано в Угорщині, Чехії та Росії. Твори Забужко готують до видання в США, Німеччині та Польщі. У 2002 році було знято фільм за книжкою "Хроніки від Фортінбраса". У видавництві "Факт" у лютому 2003 року з’явилася збірка повістей та оповідань "Сестро, сестро".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 894 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ