Ср, 2024-04-24, 15:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 17 » "Задранні Медведєвим" FEMENістки протестували в Києві
19:14
"Задранні Медведєвим" FEMENістки протестували в Києві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Відомий своїми епатажними акціями жіночий рух FEMEN висловив протест у зв'язку з офіційним візитом президента Росії Дмитра Мєдвєдєва до України у формі перформанса "Задранная Медведевым", в ході якого одна з активісток руху з намальованими червоною фарбою кривавими слідами ведмедячих лап на тілі оголилася біля дверей Адміністрації президента Януковича.
FEMEN висловив обурення "проросійською політикою" Януковича, "пріоритетом якої є не права і свободи громадян України, а інтереси одіозного "старшого брата". Як пояснили в організації, протест викликаний побоюваннями, що другий візит Мєдвєдєва до України призведе до більшої політичної і економічної "русифікації" країни, передає прес-служба організації.

"Тоталітарно-патріархальні синдроми Віктора Януковича та його команди, які виявилися відразу ж після президентських виборів, а також недавні скандальні "харківські домовленості" ставлять під загрозу подальшу долю ще незайманої українській демократії. На "азіатський зразок" їй підшукують багатого жениха і готують роль прикраси будинку, а не його глави", - заявила лідер жіночого руху Ганна Гуцол.

FEMEN вважає, що зближення України і Росії також несе загрозу інтересам українок, які тільки починають почувати себе вільними європейськими жінками. Хід розвитку україно-російських відносин свідчить про те, що Янукович стурбований далеко не свободами українських жінок – він захоплений загарбницькими амбіціями кремлівських мужів, зазначили в організації.

"Експансія Росії загрожує Україні не тільки втратою громадських прав і свобод, а і поверненням радянського домострою. Для українських жінок свобода має аромат французьких духів, а не "кирзи". Ми не дамо нашу країну і українок на розтерзання російському ведмедеві!" - наголосила Гуцол.

Зазначимо, що цей жіночий рух не вперше протестує проти політики чинної української влади. Так, нещодавно активістки феміністського руху FEMEN в Україні закликали жінок з оточення членів нового українського уряду оголосити своїм чоловікам і коханцям секс-бойкот. У такий спосіб феміністки хотіли висловити своє обурення нещодавньою заявою новообраного прем'єр-міністра країни Миколи Азарова про те, що жінка не може працювати в уряді, тому що не здатна сказати тверде "ні".

Раніше правоохоронці затримали в Києві біля будівлі уряду одну з активісток жіночого руху FEMEN, що брала участь в акції протесту біля стін Кабінету міністрів.

А минулого року у Києві під стінами будівлі Міністерства освіти і науки України жіночий рух FEMEN провів акцію "А-та-та", головна мета якої – привернути увагу громадськості до сексуальних безчинств, які відбуваються у вищих учбових закладах України. Дівчата FEMEN показали міні-виставу, як на їхню думку, доводиться здавати українським дівчатам іспити і заліки у вузах. Студенток привселюдно відшмагали "викладачі".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1428 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ