Ср, 2024-04-24, 20:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 10 » Загострилися російсько-японські тертя, які тривають вже 60 років
14:26
Загострилися російсько-японські тертя, які тривають вже 60 років
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Після того як прем'єр-міністр Японії назвав листопадовий візит російського президента на острів Кунашир "неприпустимою брутальністю", Медведєв наказав командуванню збройних сил зміцнити оборону спірних Курильських островів. Слід повернутися на шлях конструктивного діалогу, радить "Асахі сімбун", але в Москву Токіо надсилає затятого прихильника повернення Північних територій, пишуть ЗМІ.

Вчора загострилися російсько-японські тертя, які тривають вже 60 років, пише a href="http://www.inopressa.ru/article/10Feb2011/times/Japan1.html">The Times. Це сталося після того, як президент Медведєв наказав командуванню збройних сил зміцнити оборону спірних Курильських островів. За припущенням видання, таким чином російський президент відповів японському прем'єру Наото Кану, який у понеділок назвав візит Медведєва на Курили "неприпустимою брутальністю".

"Рішення Медведєва дасть зрозуміти Японії, що підсумки Другої світової війни переглядатися не будуть, і остудить гарячі голови в Токіо", - зазначив заступник голови комітету Держдуми з оборони Ігор Баринов.

"Вже багато років у відносинах Росії та Японії не було такої напруженості", - коментує Die Presse

На п'ятницю заплановано візит до Москви глави японського МЗС Сейдзі Маехари, який заявив про намір "присвятити свою кар'єру тому, щоб повернути острови Японії". Спірні території становлять цінність як потенційне джерело корисних копалин і як "високопродуктивний" район для рибного промислу, пояснює видання, крім того, через Курили здійснюється прохід в Охотське море.

Міністру закордонних справ Японії Сейдзі Маехарі, який у п'ятницю прибуває з візитом до Росії, слід розраховувати на холодний прийом, попереджає японська газета a href="http://www.inopressa.ru/article/10Feb2011/asahi/japan3.html">"Асахі сімбун". Видання нагадує, що прем'єр-міністр Японії Наото Кан на загальнонаціональному мітингу в понеділок назвав листопадовий візит російського президента Дмитра Медведєва на острів Кунашир "неприпустимою брутальністю". Тоді ж Маехара заявив, що "післявоєнний період не закінчиться, поки не буде вирішено питання" Північних територій, і пообіцяв спрямувати всю свою політичну діяльність на якнайшвидше повернення островів.

"Незважаючи на його впевнений тон, провладна Демократична партія Японії, мабуть, далека від одностайності в цьому питанні", - відзначає видання, цитуючи слова колишнього японського прем'єр-міністра Юкіо Хатоями, який вважає, що уряд його країни має зайняти більш гнучку позицію. Маехара і Кан засудили вислови Хатоями, підкресливши, що уряд не відмовиться від вимоги про одночасне повернення всіх чотирьох спірних островів Курильської гряди.

"Російські офіційні особи вже давно насторожено ставляться до Маехари. Перш ніж стати міністром закордонних справ, він обіймав посаду міністра з Північних територій, і на цьому посту звинувачував Росію в "незаконній окупації" островів, - пише газета. - Нещодавня заява Маехари про те, що Японія не готова до двосторонньої економічної співпраці з Росією на Північних територіях, теж, схоже, було проігноровано в Москві. Росія оголосила, що готова запросити південнокорейські компанії".

Останнім часом в японсько-російських відносинах настало щось на зразок заледеніння, зазначається в редакційному коментарі "Асахі сімбун". "Потрібно вжити заходів, щоб розірвати це хибне безплідне коло", - закликає видання.

Плани Москви збільшити військову присутність на Курилах і розвивати економіку островів за участю південнокорейських компаній викликають у Японії настороженість. "В минулому Токіо і Москва неодноразово домовлялися розв'язати суперечку про території шляхом переговорів. У світлі цього неприйнятні всі безрозсудні спроби проштовхнути визнання островів російською територією, просто перераховуючи об'єктивні факти", - пише газета.

І все ж таки тон висловлювань прем'єр-міністра Наото Кана, який засудив візит Медведєва на Кунашир, став несподіванкою, визнає видання. Зараз у Японії немає важелів тиску на Росію, так що жорсткі заяви марні - вони лише дратують Москву і підривають переговори про острови. Слід повернутися на шлях конструктивного діалогу, наголошується в статті. У передвиборний сезон в Росії "прогрес у врегулюванні територіальних суперечок малоймовірний, і тому так важливо домогтися позитивних результатів в інших сферах".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 911 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ