Пн, 2024-04-29, 09:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 28 » Загострився міжплемінний конфлікт на південному сході Лівії
13:13
Загострився міжплемінний конфлікт на південному сході Лівії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Лівії загострилася ситуація на південному сході країни в районі міста Куфра. Там розгорілися міжплемінні конфлікти, жертвами яких, за даними ООН, вже стали понад 100 осіб, ще декілька тисяч були вимушені покинути свої домівки. Точна кількість біженців невідома, але, за даними ООН, це не менше половини населення міста, в якому раніше налічувалося близько 50 тисяч жителів, передає агентство AP.

Озброєні зіткнення почалися 12 лютого між двома племенами - африканським тубу і арабським зувайя. Плем'я тубу мешкає на південному сході Лівії, в Чад, Судані і Нігері. Під час знаходження біля влади Муаммара Каддафі воно піддавалося утискам.

Обидва племена ворогували давно, проте перерісший в побоїще конфлікт між ними спалахнув з новою силою після вбивства контрабандистами вихідця з племені Зувайя, передає ИТАР-ТАСС.

Репортер AP, що побував в Куфрі, налічив щонайменше 160 будинків, зруйнованих ракетами в одному районі. Впродовж декількох днів в місті не працювали магазини. Через бойові дії жителі боялися виходити на вулиці.

Днями тимчасовий уряд Лівії направив в регіон армійські підрозділи для приборкування насильства, проте, за словами очевидців, ситуація там залишається напруженою. Поранених в міжплемінних зіткненнях доставляють в лікарні Тріполі. За останні декілька днів туди поступили десятки людей. За словами працюючих в лівійській столиці українських лікарів, є пацієнти, які поступають з дуже важкими пораненнями, деяких не вдається врятувати. Ряд госпіталів в зв'язку напливом поранених переведений на посилений режим роботи.

Криваві зіткнення на етнічному грунті на південному сході Лівії, за словами спостерігачів, є ще одним серйозним викликом для перехідного уряду країни. Впродовж усього часу свого перебування біля влади воно стикається з проблемою відсутності безпеки через велику чисельності озброєних угрупувань, що діють в країні і ворогують між собою. Національна армія доки знаходиться на стадії формування і недостатньо ефективна.

У ряді міст і населених пунктів, розташованих біля столиці Лівії, зокрема, Аджаляті, Таджуріі Сабраті, безкарно орудують банди озброєних грабіжників, які здійснюють розбійні напади на будинки і вілли місцевих жителів. Поліції доки не вдається приборкати кримінальні елементи. "Складається відчуття, що силовики більше займаються пошуком сподвижників колишнього режиму, чим забезпеченням безпеки і правопорядку", - відмічають очевидці.

Зазначимо, що наслідки громадянської війни в Лівії, як і передбачалося, починають дестабілізувати ситуацію в інших країнах регіону. Крім проблем безпосередньо у Лівії, нова криза намітилася в Малі, де розгортається повномасштабна війна між урядовими силами і туарегами, що билися в Лівії на боці полковника Муаммара Каддафі, а після його поразки повернулися зі зброєю на територію свого історичного існування - в сусідні країни, з-поміж них у Малі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: міжплемінний конфлікт на південному
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ