Сб, 2024-04-27, 00:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Грудень » 24 » Заява "Європейської солідарністі" - закон про ДБР, який підписав Зеленський, є неконституційним
20:04
Заява "Європейської солідарністі" - закон про ДБР, який підписав Зеленський, є неконституційним
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Закон про ДБР, який підписав Зеленський, є неконституційним – заява «Європейської солідарністі»

У партії Петра Порошенка готують зміни до закону про ДБР

Фракція «Європейська солідарність» буде подавати зміни до підписаного сьогодні Володимиром Зеленським закону «Про внесення змін до закону України «Про Державне бюро розслідувань», які приведуть його у відповідність до Конституції України.

«Поки зазначений закон у турборежимі проштовхувався через парламент, а потім припадав пилом в Офісі президента, Конституційний Суд України визнав неконституційним право президента призначати директора ДБР. Суд дійшов такого висновку, розглядаючи один із проектів змін до Конституції, ініційованих паном Зеленським з метою концентрації повноважень в руках глави держави.

Конституційний Суд зазначив, що однобічне, незбалансоване розширення повноважень президента суперечить засадничим положенням Конституції України. Воно «може створити ризики безпідставного втручання у діяльність органів виконавчої влади, порушення конституційного принципу поділу державної влади, послаблення конституційних гарантій забезпечення прав і свобод людини і громадянина».

Чорним по білому – призначення президентом керівництва ДБР є неконституційним», - йдеться у заяві політсили.

У партії Петра Порошенка стверджують, що Володимир Зеленський мав би заветувати ініційований ним же закон і самостійно запропонувати депутатам формулу його приведення у відповідність до Конституції.

«Але із очевидної логіки політичного переслідування своїх опонентів – він підписав цей завідомо антиконституційний документ. Цю свідому прогалину в роботі Офісу президента бере на себе Європейська солідарність». Фракція днями зареєструє відповідний законопроект і буде наполегливо домагатися його ухвалення», - повідомили у фракції.

Також «Європейська солідарність», яка ініціює створення у парламенті Тимчасової слідчої комісії із розслідування протиправних злочинних розмов Труби, Богдана, Смирнова та інших високопосадовців, буде наполягати на тому, щоб ця комісія розслідувала і справу про так звані «плівки судді Вовка». Вони – в розпорядженні Національного антикорупційного бюро України і наразі приховуються від громадськості.

«Ці записи свідчать про кримінальне втручання керівника Офісу президента України у роботу судової гілки влади, яке, до речі, триває і тепер. Ми також вимагаємо від НАБУ порушення кримінального провадження проти Труби та інших фігурантів цієї розмови і призначення негайної голосової експертизи учасників цих розмов. Вважаємо, що для НАБУ це критично важливий шанс довести свою незалежність від Зеленського та його Офісу», - йдеться в повідомленні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 514 | Додав: adminA | Теги: заява «Європейської солідарністі», неконституційний, закон про ДБР, Зеленський
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ