Пт, 2024-03-29, 01:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 9 » Заявили про цензуру та висловили недовіру керівництву журналісти Euronews
21:30
Заявили про цензуру та висловили недовіру керівництву журналісти Euronews
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

Журналісти Euronews заявили про недовіру керівництву, про цензуру і про те, що цей засіб масової інформації вже не можна вважати незалежним та збалансованим.

За даними інтернет-опитування, яке було проведене 6-7 грудня, із 291 журналіста та технічного фахівця Euronews 205, або 70,4%, заявили, що не довіряють керівництву компанії і лише 34, або 11,7%, підтвердили свою довіру керівництву, 52 працівники, або 17,9%, не висловили своєї думки з цього приводу, пише EurActiv.com.

Повідомляється також, що профспілка Force Ouvrière ухвалила заяву, у якій зазначається, що Euronews наразі вже не є організацією з європейським підходом та європейським баченням свого майбутнього, що мало би бути само собою зрозумілим для такого каналу.

Один із журналістів Euronews на умовах анонімності повідомив, що їм не дозволяють критикувати Туреччину після провалу перевороту 15 липня, а також жорстку політику Росії щодо її сусідів та членів Євросоюзу.

Видання нагадує, що у лютому 2015 року 53% акцій Euronews придбав єгипетський мільярдер Нагіб Савіріс, який зробив це після візиту Володимира Путіна до його країни. Ця угода викликала низку питань щодо майбутньої редакційної політики та незалежності Euronews.

Зазначається також, що останнім часом з'явилися повідомлення про переговори американської NBC News, яка планує придбати частки у 15% і 30% у Euronews. Водночас Савіріс планує залишатися власником контрольного пакету акцій.

Українську службу Euronews у березні 2015 року придбав український олігарх Дмитро Фірташ.

Профспілка Force Ouvrière у своїй заяві піднімає низку питань, зокрема, як керівництво може виправдати закриття української служби на фоні напруженості між Києвом і Москвою.

Видання також нагадує, що коли Фірташ вирішив відмовитись від фінансування української служби Euronews, це спричинило черговий скандал через відмову російської служби надати робочі місця журналістам з української служби в порушення французького законодавства про працю.

"Як ми можемо прийняти нескінченний список неетичних дій, зроблених керівництвом в останні роки та все ще довіряти керівництву? Список довгий: Дмитро Фірташ, який підозрюється в корупції, Дені Сассу-Нгессо (екс-президент Конго - ред.), який 30 років при владі і пов'язаний із численними звинуваченнями в корупції у його найближчому оточенні", - заявили журналісти.

У січні 2014 року Euronews оголосили про партнерство з організацією громадського телерадіомовлення Télé Congo "під егідою" президента Республіки Конго Дені Сассу-Нгессо для створення Africanews.

Журналісти також висловлюють побоювання опинитися під контролем американського ЗМІ та планів керівництва про відведення провідної ролі англійській службі Euronews, що, на думку журналістів, загрожує багатомовній моделі каналу.

Нагадаємо, 5 грудня у Ліоні, в штаб-квартирі телеканалу Euronews, відбувся попереджувальний одноденний страйк української, іранської, арабської та представників кількох інших мовних редакцій. Ініціатором страйку стала українська редакція Euronews, яка протестує таким чином проти планів керівництва припинити з наступного квітня мовлення українською через брак фінансування.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: журналісти Euronews, цензура, недовіра керівництву
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ