Чт, 2024-03-28, 13:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 17 » Заяву про порушення справи за фактом викрадення написала Надія Савченко - адвокат
17:56
Заяву про порушення справи за фактом викрадення написала Надія Савченко - адвокат
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Українська льотчиця Надія Савченко просить Слідчий комітет Росії порушити кримінальну справу за фактом її викрадення. Про це написали адвокати Савченко Микола Полозов і Марк Фейгін на своїх сторінках у Twitter.

"Зустрілися з Надією Савченко. Вона написала заяву про порушення справи за ст.126 КК РФ за фактом її викрадення", - написав Полозов.

"Ми подаємо в СК РФ заяву про викрадення Надії Савченко за ст.126 КК з території України", - написав Фейгін.

Крім того, Фейгін написав, що бачив у СІЗО, де утримують Савченко, російського омбудсмена Еллу Памфілову.

"У СІЗО, де утримують Надію Савченко, прибула Елла Памфілова. Я її там бачив", - сказав адвокат.

А адвокат Савченко Микола Полозов написав у Twitter, що "подали скаргу на постанову про обрання запобіжного заходу Надії Савченко".

Пізніше на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі представник Фонду "Відкритий діалог" Андрій Вальчишин повідомив, що також оскаржується постанова про затримання Савченко, інформує УНІАН.

Також Вальчишин повідомив, що Савченко відмовилася від так званого адвоката Шульженка, який був наданий російською стороною. За словами Вальчишина, Шульженко - "підставний адвокат", оскільки немає ніякої інформації про нього як про адвоката, "але зустрічається інформація, що він є слідчим ФСБ".

Вальчишин нагадав, що вчора, 16 липня, делегація українських і польських парламентарів прибула до Воронежа. Народний депутат України Оксана Продан передала Савченко листи від її матері і від президента України Петра Порошенка. За його словами, Савченко підготувала і передала через консула листи до матері і до президента України. Вальчишин повідомив також, що вона написала листа до омбудсмена РФ, де виклала факти "незаконного поводження з нею, про її незаконне переправлення на територію Росії".

Він повідомив, що Савченко було затримано на території України 17 червня, а в ніч проти 24 червня її незаконно, з мішком на голові, перевезли на територію Росії, змінюючи кілька автомобілів. За його словами, майже тиждень її утримували в мотелі поблизу Воронежа, не дозволяючи відкривати вікна, виходити. При цьому додав, що допити проходили без адвоката, а слідчий казав, що вона допитується як свідок у справі проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. За словами Вальчишин, Савченко спростовувала будь-яку інформацію про свої стосунки з Аваковим і Коломойським, а також про причетність до вбивства російських журналістів на території України.

"Під час допитів застосовувався поліграф", - зазначив Вальчишин.

Він також повідомив, що заступник начальника воронезького СІЗО продемонстрував українським і польським парламентаріям Кримінально-процесуальний кодекс РФ, де зазначається, що Надія має право на побачення лише двічі на місяць. За його словами, вони стверджують, що зустріч з консулом є однією з цих двох зустрічей, і якщо буде зустріч з депутатами, то тоді буде вичерпано весь ліміт її зустрічей.

Вальчишин також повідомив, що біля СІЗО була організована "невелика акція на підтримку Савченко". За його словами, відразу ж підійшла охорона СІЗО і заявила, що "в межах 30 метрів не може бути ніяких масових зібрань".

Вальчишин повідомив, що парламентарі відбули з Воронежа до Москви, де зустрінуться з журналістами та дипломатами, а завтра повернуться в Україну і планують провести брифінг о 17.30 в аеропорту "Бориспіль".

Сестра Савченко підтвердила, що Надія не підписувала ніяких зізнань, а мама побажала дочці мужності

На брифінгу сестра льотчиці Віра Савченко зазначила, що Надія жодних документів і визнань не підписувала. Вона також повідомила, що Надія передала для всіх ієрогліф, який означає слова відомої пісні про президента Росії Володимира Путіна.

Мати Надії Марія Савченко подякувала всім, хто долучився до звільнення її дочки. У той же час вона зазначила, що є питання щодо того, чому не було здійснено обмін ще під час її перебування в полоні на Луганщині. "Мабуть, великі дивіденди хтось отримав за те, що її відвезли до Росії", - сказала мати Савченко.

Відповідаючи на запитання журналістів, про що вона написала в листі до своєї доньки, Марія Савченко зазначила, що написала, щоб вона ніколи не здавалася і була мужньою і витривалою.

"Я також написала Надії слова Лесі Українки: "Я на гору круту крем'яную буду камінь тяжкий піднімать. І несучи вагу ту страшную, буду пісню веселу співать". Вона підкреслила, що написала дочці, щоб кріпилася і пам'ятала, що "за нами, українцями, буде перемога".

Нагадаємо, військова льотчиця Савченко була захоплена терористами в полон в зоні АТО на сході України в середині червня. Пізніше з'ясувалося, що її утримують під вартою в Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових.

Російські слідчі стверджують, нібито Савченко затримали після того, як вона сама в'їхала в Росію "без документів під виглядом біженки". Українська влада заявляє, що Савченко викрали терористи на Донбасі, і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко. Її утримують у СІЗО Воронежа.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1014 | Додав: admin | Теги: Надія Савченко, адвокат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ