Вт, 2024-04-23, 17:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 24 » Захищаючи ГТС і Тимошенко, опозиція блокує Раду
12:24
Захищаючи ГТС і Тимошенко, опозиція блокує Раду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько 30 депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" 24 лютого заблокували трибуну парламенту, протестуючи проти розгляду законопроекту про реформування НАК "Нафтогаз України".

Також опозиція вимагає від влади виконати резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи і припинити політичні переслідування в країні, передає прес-служба "Батьківщини". До початку засідання парламенту депутати заблокували трибуну і президію, вивісили плакат із написом "Юлі - свободу!".

Як пояснив "бютівець" Андрій Шкіль, депутати його фракції протестують проти наміру парламенту розглянути у п'ятницю (24 лютого) внесений урядом законопроект, який зокрема, передбачає, що "реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, реформування) державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", що здійснюють транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання в підземних газосховищах, і НАК "Нафтогаз України" відбувається за рішенням Кабінету міністрів України".

"Ми не дамо приватизувати українську ГТС, яка є нашим національним інтересом", - сказав він.

Зауважимо, законопроект про реформування НАК "Нафтогаз України" внесено до порядку денного п'ятниці останнім питанням. Опозиційні фракції українського парламенту заявили, що блокуватимуть трибуну Верховної Ради до завершення робочого дня.

"Ми прийняли рішення блокувати трибуну до кінця робочого дня (у п'ятницю парламент працює до 14.00)", - заявив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко (обраний за списками БЮТ).

За його словами, у спікера парламенту Володимира Литвина відбулося засідання погоджувальної ради, на якому обговорювалося питання зняття з розгляду у сесійній залі законопроекту про реструктуризацію НАК "Нафтогаз України", а також питання про прийняття постанови про виконання резолюції ПАРЄ.

"Ні по першому, ні по другому питанню більшість не дала гарантій, що буде знятий з розгляду законопроект щодо ГТС, і поставлять на розгляд постанову про виконання резолюції ПАРЄ", - сказав Томенко.

Віце-спікер підкреслив, що опозиція вимагає гарантій від президента Віктора Януковича щодо вирішення цих двох питань, "оскільки зрозуміло, що якщо він дасть добро, то більшість не буде голосувати щодо цього законопроекту".

Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування нафтогазового комплексу" передбачає внесення змін до законів "Про трубопровідний транспорт" та "Про управління об'єктами державної власності". Документ пропонує надати необхідні повноваження Кабінету міністрів здійснювати реформування НАК "Нафтогаз України".

Відповідно до запропонованих змін, "реорганізація (злиття, приєднання, поділ, перетворення) державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", які проводять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання в підземних газосховищах, і НАК "Нафтогаз України" здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України".

Відповідно до чинного закону "Про трубопровідний транспорт", реорганізація (злиття, приєднання, поділ, відділення, перетворення) державних підприємств трубопровідного транспорту, а також їх приватизація забороняються. Забороняється також відчуження основних фондів держпідприємств магістрального трубопровідного транспорту, передача їх з балансу на баланс, в концесію, оренду, лізинг, заставу, управління, передача до статутного фонду інших юридичних осіб основних фондів та акцій таких підприємств. Заборона також поширюється на будь-які дії, які можуть призвести до відчуження основних фондів та акцій цих підприємств, а також основних фондів та акцій НАК "Нафтогаз України", дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ.

Литвин вважає, що опозиція провокує Європу на більш жорсткі заходи, а парламент деградує

Блокування опозиційними фракціями роботи українського парламенту є частиною політичного сценарію по недієздатності Верховної Ради, що може привести до більш жорсткого рішення Ради Європи щодо України, вважає спікер парламенту Володимир Литвин.

"Реалізується політичний сценарій для того, щоб не працювала Верховна Рада, для того, щоб не приймалися ті рішення, на яких наполягали. Я роблю висновок, що ці рішення нікому не потрібні, потрібен політичний процес", - сказав Литвин на брифінгу в кулуарах парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що складається враження, що "запрограмовано більш жорстке рішення по Україні".

Спікер з жалем констатував, що на сьогоднішній день вищий законодавчий представницький орган країни представляє "певну деградацію або значну деградацію парламентаризму в цілому".

На думку Литвина, така ситуація може призвести до поглиблення протистояння, коли сторони будуть демонструвати повну непоступливість.

У той же час, він висловив сподівання, що наступних тижнів, коли не буде пленарних засідань, "вистачить для того, щоб охолонути".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: ГТС і Тимошенко, опозиція блокує Раду
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ