Вт, 2024-04-23, 13:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 26 » Захист Тимошенко хоче апеляцією довести неадекватність суду
10:30
Захист Тимошенко хоче апеляцією довести неадекватність суду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апеляція на рішення Печерського райсуду Києва у "газовій справі" Юлії Тимошенко може переконати колегію суддів у неадекватності його вироку. Таку думку висловив Радіо "Свобода" адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий.

"Перша позиція стосується того, що дії прем’єр-міністра є політичними, і за ці дії вона не може нести кримінальну відповідальність", - зазначив він.

- У БЮТ вважають, що Тимошенко буде сидіти "скільки потрібно", як Ходорковський

"Позиція друга – у тому, що стаття Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за перевищення влади, застосована неправильно – у діях Тимошенко не було умислу злочинного, не було перевищення повноважень", – заявив адвокат.

Крім того, за словами Сірого, під час розслідування "газової справи" проти Тимошенко та протягом її судового розгляду було допущено безліч порушень і Кримінально-процесуального кодексу, і Конституції України.

У свою чергу, заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя, "регіонал" Валерій Бондик каже, що приводів сумніватися у справедливості вироку Тимошенко немає, як немає у цій справі і політичної складової.

"Теза щодо політичної відповідальності не відповідає дійсності і не витримує жодної критики. Тому що адвокати суперечать самі собі. Адже, якщо б це було так, то навіщо б вони подавали апеляцію?", - заявив він.

"Статті які зазначені? Там же не зазначено – переслідування політичного діяча, є така стаття у Кримінальному кодексі, не зазначено! Тоді про що мова йде? Там зазначена стаття про посадовий злочин. Є вирок – є апеляція, і воно все навколо статті про посадові злочини", - наголосив Бондик.

А політолог Олексій Гарань вважає, що остаточне рішення у справі Тимошенко залежатиме не від її змісту і не від змісту апеляції. Небагато, на його думку, залежить і від суддів Апеляційного суду Києва, а "залежить від того, яке рішення прийме президент". "Якщо він вирішить іти на конфронтацію з Європою, тоді буде продовжена така жорстка лінія", - сказав Гарань.

"Хоча мені здається, що може бути й інший варіант. Скажімо, компроміс із Європейським Союзом: все-таки випустити Тимошенко, але при цьому відправити цю справу на дорозслідування. Плюс почалися нові справи. Тоді б Янукович міг би використовувати ці справи, як елемент тиску на Тимошенко, як елемент її дискредитації", - додав він.

Нагадаємо, вчора захист Юлії Тимошенко подав апеляцію до Печерського райсуду в "газовій справі". Водночас захисники не сподіваються на виправдання екс-прем'єра в Апеляційному суді Києва. Адвокати заявляють, що Банкова "обробляє" суддів, щоб залишити вирок Тимошенко без змін.

11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у владі на 3 роки.

Зауважимо, Янукович заявляв, що рішення суду щодо Тимошенко не є остаточним. За словами Януковича, вирок суду ґрунтувався на чинному Кримінально-процесуальному кодексі зразка 1962 року, який сильно застарів. Сама Тимошенко раніше стверджувала, що вирок їй було написано ще до порушення кримінальної справи за вказівкою самого Януковича, бо той вважає її небезпечним конкурентом.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 816 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ