Пт, 2024-04-19, 09:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 22 » Захист Тимошенко "натравить" на Україну європейських міністрів
17:04
Захист Тимошенко "натравить" на Україну європейських міністрів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Україна відмовилася виконувати рішення Європейського суду з прав людини, який визнав арешт екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко незаконним. Про це на прес-конференції у Харкові заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає УНІАН.

Він наголосив, що 30 липня рішення ЄСПЛ набуло чинності, 1 серпня захист Тимошенко подав до Верховного Суду України через Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та громадянських справ заяву з вимогою переглянути вирок у "газовій" справі, 5 серпня захист передав до Вищого спецсуду лист ЄСПЛ, в якому статус рішення визнається остаточним.

Власенко підкреслив, що за законом Вищий спецсуд до 19 серпня мав ухвалити рішення про передання заяви до Верховного Суду, але не зробив цього.

За словами захисника, станом на вчорашній вечір справа "перебуває на вивченні".

"Ми не знаємо, що там можна вивчати протягом п’ятнадцяти днів", - сказав Власенко.

"Захист про це сьогодні поінформує Комітет міністрів Ради Європи. Ми вважаємо, що Українська держава відмовилася виконувати рішення Європейського суду", - підкреслив захисник.

Власенко зауважив, що захист проситиме Комітет міністрів РЄ використати "всі свої повноваження, зокрема передбачені статтею №6 Європейської конвенції з прав людини, щодо надання Україні обов’язкових вказівок з виконання цього рішення, включаючи вказівки щодо загальних заходів, а також додаткових індивідуальних заходів, відповідно до Європейської конвенції й українського законодавства".

Нагадаємо, рішення Європейського суду з прав людини, ухвалене 30 квітня 2013 року в результаті розгляду першої справи Тимошенко проти України, набуло статусу остаточного. За регламентом діяльності ЄСПЛ, рішення могло бути оскаржене протягом трьох місяців у Великій палаті міжнародної судової установи, але уряд не скористався цим механізмом. 30 квітня ЄСПЛ визнав незаконним, політично мотивованим і свавільним арешт Тимошенко 5 серпня 2011 року в рамках судового розгляду так званої газової справи.

30 липня Міністерство юстиції поширило заяву про те, що порушення, на які вказав Європейський суд у справі "Тимошенко проти України", вже виправлені шляхом ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу.

Захист Тимошенко поки не подаватиме скаргу через зволікання з проведенням операції

Захист екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко не подаватиме скаргу через зволікання з проведенням операції, про необхідність якої заявляли німецькі лікарі колишнього прем’єра. Про це на прес-конференції в Харкові повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, відповідаючи на запитання, чи визначився захист з поданням скарги через зволікання з проведенням операції.

"Ні! Я мав розмову з німецькими лікарями. За станом на сьогоднішній день така скарга не буде подана", - сказав Власенко.

На уточнююче питання, чи означає це, що необхідність у проведенні операції відпала, Власенко зазначив: "Ні. Німецькі лікарі наполягають на проведенні лікування. Це абсолютно жорстка їхня позиція. Я не готовий це коментувати сьогодні. Найближчими днями ми проведемо з цього приводу спеціальну прес-конференцію".

1 липня донька екс-прем’єра Євгенія Тимошенко заявила, що лікарі її матері з берлінської клініки "Шаріте" рекомендують своїй пацієнтці якнайшвидше зробити операцію.

Донька екс-прем’єра наголосила, що якщо операція не буде проведена, то лікарі не виключають інвалідизації пацієнтки. Євгенія додала, що її матір уже не може пересуватися навіть за допомогою ходунків.

Власенко: для направлення Тимошенко на лікування за кордон не потрібно укладати міждержавні угоди

Для направлення екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко на лікування за кордон не потрібно підписувати нові міждержавні угоди, які має ратифікувати Верховна Рада. Про це сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи на прохання журналістів заяву обмудсмена Валерії Лутковської про необхідність підписання міждержавної угоди, щоб Тимошенко могла виїхати на лікування за кордон.

"А навіщо повинні проводитися такі перемовини? Чесно кажучи, я не готовий коментувати вислови вчительки російської мови Валерії Лутковської, ну вона за освітою вчитель російської мови. Тому коли вчитель російської мови коментує юридичні питання, у мене немає бажання це коментувати. Це немає нічого спільного ані з юриспруденцією, ані з правилами, ані зі здоровим глуздом", - сказав Власенко.

За його словами, щоб вирішити питання щодо лікування Тимошенко за кордоном, президент Віктор Янукович має "весь арсенал конституційних повноважень".

Власенко також зазначив, що українське законодавство "не потребує жодних додаткових норм і правил для того, щоб це питання вирішити". За його словами, зокрема, ст. 7 Кримінально-виконавчого кодексу надає всім ув’язненим права, які має решта громадяни України, а ст. 36 "Основ законодавства України про охорону здоров’я" передбачається лікування громадян України за кордоном, і не має жодних обмежень щодо лікування за кордоном ув’язнених.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: Україну, європейських міністрів, Захист Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ