Пт, 2024-04-19, 11:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 25 » Захист Тимошенко просить перенести суд, вважаючи справу сфальшованою
15:08
Захист Тимошенко просить перенести суд, вважаючи справу сфальшованою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захисник екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко просить відкласти попередній розгляд кримінальної справи про газові контракти 2009 року, поки прокуратура не з’ясує, чи були ознаки злочину у вигляді винесення свідомо неправосудного рішення у діях судді Печерського райсуду Києва Галини Супрун, яка своїм рішенням підтвердила законність кримінального переслідування Тимошенко.

Власенко нагадав, що 16 травня суддя Супрун винесла ухвалу про законність постанови Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи проти Тимошенко щодо газових угод, передає УНІАН.

За словами Власенка, ця постанова містила дані, яких не було у матеріалах кримінальної справи, було свідомо перекручено низку фактів та заяв, а також суддя свідомо не давала оцінки виявленим нею фактам у ході засідання.

На його переконання, відповідно до вимог ст.375 Кримінально-процесуального кодексу, винесення суддею свідомо неправомірного рішення є кримінальним злочином.

Тому відповідну скаргу було направлено до Генеральної прокуратури, але у порушенні кримінальної справи проти судді було відмовлено через відсутність у її діях ознак злочину. Цю постанову Генпрокуратури було оскаржено у цьому ж Печерському райсуді, і рішенням суду постанову скасовано і повернуто судом до прокуратури на перегляд.

Власенко наголосив, що поки Генпрокуратура не вирішить питання щодо порушення проти судді Супрун кримінальної справи, розглядати по суті справу проти Тимошенко неможливо.

Нагадаємо, 24 червня Печерський районний суд Києва почав попередній розгляд кримінальної справи щодо звинувачення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в незаконному підписанні в 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією. Після дев'яти годин засідання суддя Киреєв оголосив перерву. Попередній розгляд "газової" справи Тимошенко продовжили 25 червня.

Власенко вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Нечвоглода

Захисник Тимошенко просить порушити кримінальну справу і притягнути до суду старшого слідчого Генеральної прокуратури України Олександра Нечвоглода.

"Я вважаю, що в діях інших осіб, які були пов'язані з порушенням, розслідуванням і передачею до суду кримінальної справи, є ознаки злочину", - сказав Власенко в ході попереднього судового засідання.

"Зокрема, в діях старшого слідчого генеральної прокуратури Нечвоглода є ознаки злочину за ст.372 Кримінального кодексу України", - сказав він.

Власенко пояснив, що ця стаття передбачає кримінальну відповідальність за притягнення безневинної особи до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором.

За його словами, ця ж стаття передбачає відповідальність і за висунення звинувачень невинній особі в особливо тяжких злочинах. "Я вважаю, що старший слідчий Нечвоглод достовірно знав і усвідомлював, що в діях Тимошенко, які їй інкримінують, немає складу злочину", - підкреслив Власенко.

За його словами, окрім винесення постанови про порушення кримінальної справи Нечвоглод "здійснив ряд дій з обмеження права Тимошенко на захист, а також в отриманні доказів незаконним шляхом".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 987 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ